Отговори
# 450
agitak , на мен колега учител ми беше препоръчал учителката, която понастоящем води паралелката с руския език, но не си спомням името и.  Аз се срещнах с нея и смятам, че е добра, но не ни приеха тогава в руската паралелка. Моя позната има детенце в немската паралелка и тя също е доволна. Говоря ти за учителки, които понастоящем са втори клас, а догодина трети.
Много благодаря!
не се сетих, а май и не съм наясно - всяка паралелка е с различен език ли? В такъв слувай - ние сме с английски. Колко паралелки са сега Втори клас с английски? Трябва да питам за тяхните класни.
Пак благодаря!
 bouquet

# 451
agitak,
Не мога да помогна с класните на втори клас, защото моят син сега приключва четвърти.
Заинтригуваме с тази програма "Училище на бъдещето", защото 4 години нищо не съм чула да нея...
Редактирам се  Mr. GreenПрочетох, че се финансира от Америка за България и всъщност миналата година от тази фондация учиха децата история на изкуството  и твориха с истински художници Wink

Grinning
Приобщаващото образование акцентира на повече толерантност между децата, повече поносимост на различията, което за мен е някаква крачка на успех в борба с агресията в училищата. А проектът очевидно се финансира от Америка за България.
Ако някой спомене нещо повече за работата по тоя проект в 18-то много ще съм благодарна!
Simple Smile

История на изкуството, мисля, че се организира от Easyart, които също черпят финанси от Америка за България. Много ми харесва! Всяко изкуство е градивно за децата! Simple Smile

# 452
  • sofia
ако може да ти е полезно, за източно-езиковите паралелки не е валиден критерият "местоживеене"

аз не мисля, че вх.н. има значение, защото има интервю с родителите. то би трябвало да е от значение при равни други условия. но не съм сигурна..............
Искам да споделя огорчението си от "интервюто". То се състоя след дълго чакане на опашка(уж имаше определен час) и представляваше няколко формални въпроса, тъпи и за детето. Някак останах с впечатление, че местата си бяха вече заети.
Това за японската паралелка. Синът ми по разни причини имаше интерес към езика и сам изяви желание да го изучава. Така открих това училище и за това кандидатства.

# 453
Искам да споделя огорчението си от "интервюто". То се състоя след дълго чакане на опашка(уж имаше определен час) и представляваше няколко формални въпроса, тъпи и за детето. Някак останах с впечатление, че местата си бяха вече заети.
Това за японската паралелка...
Peace
Аз останах със същото впечатление...
След дълго чакане и при нас само питаха детето ми как се казва, а мен дали още държа да бъде в японската паралелка.Естествено не сме приети там.Аз също останах с впечатление, че местата вече са разпределени...

# 454
  • София
А вие какво очаквахте да се случи на интервюто?
Наплива никак не е малък,ако не сте имали някакво предимство..трудна работа!

# 455
  • Sofia
Присъствах на общата родителска среща за първи клас. Не бях виждала директорката на училището до този момент. Изключително ме впечатли - невероятно добър мениджър! Много я бива - вероятно затова училището е толкова желано! Имам база за сравнение с други училища и разликата е огромна!

# 456
  • София
Spate,
Добре дошли в 18-то bouquet
Дирекорката наистина много направи за училището за последните 4 години - от тогава аз имам наблюдения. Постоянно участва в различни проекти и успява заедно с целия екип да печели финансиране за различни програми за развитие на училището. Подробна информация има на сайта.
Искрено ти пожелавам занапред да виждаш госпожа директорката само на 15 септември, като мен, защото ако няма проблеми с класа или детето друг път не е необходимо да се виждате  Laughing

# 457
  • София
За съжаление колкото и да ви е впечатлила директорката, в крайна сметка за децата в начален курс значение има госпожата. Училището за едни може да е добро, но за други може да е разочарование.

# 458
  • Sofia
Надявам се да имаме късмет и с началната учителка.
Това може да се случи във всяко училище и много по-вероятно е да е така при стандартните училища и директори. Имам впечатление от 18-то много преди да кандидатства детето ми там, мнения на родители, чиито деца са там...имам база за сравнение.
Голямото ми дете учи в друго училище, "най-желаното и добро" в района ни, където има много неприети желаещи в последните години, тогава предпочетох вариант близък до дома и до днес съжалявам. И учителката му в начален курс беше добра, но само който има база за сравнение, може да види разликата в нивото!

# 459
  • София
И аз се наслушах на хвалби за 18-то и така се бях надъхала, че кандидатствахме само там. Това ми е и най-близкото училище (но не сме му в 'квадрата'), та доста нерви изхабих докато излезе класирането.
Сега обаче вече не съм сигурна заслужаваше ли си поне за нас, имам предвид заради конкретния клас, в който попадна детето. Доколкото съм чувала другите са ОК. Май ние изтеглихме късата клечка...
Съзнавам, че разочарованието ми идва и от сравнението с бившата начална учителка на дъщерите ми, която беше, а и още е страхотна.

# 460
  • София
 Много е относително всичко. Моя позната майка, чието по-голямо дете е учило в 18то, записа малкия в квартално училище. Никак не е доволна от 18то. Също така познавам дете, което тъкмо завърши първи клас, също недоволни родители..18то определено не е най-доброто училище. Аз самата съм го завършила, но след много умуване прецених да не записвам сина си там.

# 461
  • София
18-то е хубаво училище като цяло. Но просто нямахме късмет с класа ние. Пълно щастие няма.

# 462
  • София
За 18-то ММ чул съвсем случайно от познат: "За там ти трябват дебели връзки".
Нямаме точки за местоживеене, кандидатствахме в немска паралелка ей така  - без особени надежди.
Забравих какви бяха критериите за източните паралелки, щом няма местоживеене?

# 463
За 18-то ММ чул съвсем случайно от познат: "За там ти трябват дебели връзки".
Нямаме точки за местоживеене, кандидатствахме в немска паралелка ей така  - без особени надежди.
Забравих какви бяха критериите за източните паралелки, щом няма местоживеене?

Ние нямаме нито тънки, нито дебели връзки, но ни приеха "Английски и Китайски" - без да имаме никакво предимство - нито сме в района на училището(този критерий не важи за тази паралелка както и за другите с източни езици), нито пък имаме брат/сетра в училището. Единственото, което ни извеждаше "хипотетично с едни гърди напред" е това, че детето обясни на интервюиращите, че има 3 медала от олимпиади по математика за предучилищна..."ама последния 4-ти за малко го 'изпуснах' понеже не бях решавала задачи, че нещо ме мързеше..".  Heart Eyes  Напълно искрена беше  Joy
Но понеже в регламента няма критерий за "медали", затова казвам "хипотетично може да ни е помогнало"
За източните паралелки предимство имат братя/сестри, още като подавах заявлението , помощник-директорката ми каза, че тази паралелка се запълвала от такива деца обикновено.

# 464
  • София
 Приеха едно, две познати дете без никакви връзки в японска и корейска паралелка. На второ класиране. Иначе другите са или с точки, или с връзки. Сред неприетите има момиче, което е успяло да влезе в 134 с тест..отговаряло е умно на въпросите. И аз не мога да се представя на база на какви критерии се случва подборът.

Общи условия

Активация на акаунт