СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…

• 204 865
  • 780
  •   1
Отговори
# 645
За обмен на валута в град София сме ползвали винаги - "Tavex" и "Никар" на ул. Граф Игнатиев (http://nikar.net/).
desi21, ако минавате по стария път, можете да посетите крепостта в Пирот, а ако се отклоните малко от пътя, можете да посетите манастирите в близост до границата - Погановски и Суковски. Вероятно вече имате програма за самия Ниш, но все пак бих препоръчала да посетите "Челе кула", Нишката крепост, парк Чаир и мемориалния парк (http://tour-montana-nis.com/?cid=73&NewsId=50). Последният път, в който пътувахме по стария път, не успяхме да обиколим добре, защото пътят беше в ремонт и бяхме притиснати от трафика, но има няколко малки църкви и манастири, в близост до Ниш, които също можете да посетите. За тях ще разберете от табелите по пътя. За заведение за хранене бих препоръчала Niska Galija и специалитът им Galija. Ако все още не сте решили къде да преспите, мога да Ви дам координати на много приятни и отзивчиви наемодатели на апартамент (и отделни стаи от апартамента), разположен в самия център на града, на главната улица. Те могат да Ви предложат закуска на символична цена в изискан ресторант наблизо, както и гараж за автомобил.
  Благодаря. Бихте ли ми препоръчали и кръчма. За купон.

# 646
  • Бургас
Не ходете в Стара Сърбия. Бяхме на 1 януари - ужасно обслужване. Сервитьора блъскаше чиния върху чиния с ядене. На нова година бяхме в Перла - възхитени сме от всичко. Като, че ли сме били на 2 различни места. Учудиме тази разлика.

# 647
  • гр. София
Ние декември бяхме в Ниш и ходихме в механа Бисер. Те са три заведения в Ниш с това име, ние бяхме в това до реката. Имаше жива музика, огромни и вкусни порции. Не е нещо луксозно, въпреки че всички сърби бяха официално облечени. Места е желателно предварително да си запазите. Имайте в предвид, че вътре се пуши, както навсякъде в Сърбия впрочем.

# 648
Кафана "Галия". На мен лично много ми харесва, сядали сме няколко пъти там.

# 649
  • София
Извинявайте за глупавия въпрос, но не разбрах последно- има или няма плащане на пътя до Ниш? Предстои ни пътуване след няколко седмици натам.До Ниш , и после в Посока Черна гора....Коя част от магистралата е платена?

# 650
  • гр. София
Извинявайте за глупавия въпрос, но не разбрах последно- има или няма плащане на пътя до Ниш? Предстои ни пътуване след няколко седмици натам.До Ниш , и после в Посока Черна гора....Коя част от магистралата е платена?
Да, има едно плащане, което е между Димитровград и Пирот. Може би някъде по средата на пътя. Около два лева, два и нещо се плаща. В динари, разбира се. За по-нататък не знам. Струва ми се, че до Ниш няма друг пункт за тол такси.

# 651
  • България
Димитровград - Ниш - 190 динара.

# 652
Благодаря за отговорите.
Имам още един въпрос:
Ако не пътуваш по магистралата до Ниш, има ли такси?

# 653
  • гр. София
Благодаря за отговорите.
Имам още един въпрос:
Ако не пътуваш по магистралата до Ниш, има ли такси?
Не.

# 654
  • София
Има ли нещо специфично, което трябва да предвидим или съобразим ако посещаваме  Сърбия  по Великден?

# 655
Търся отзиви за етно село Срна!

# 656
Здравейте, предстоят ми 4 дни през лятото в Нови Сад за фестивала EXIT. В момента подбирам дали да резервирам хотел през booking или направо през сайта на хотела. Освен цената за нощувка какво още се дължи - четох нещо за ДДС, курортна такса, някакъв местен данък. Искам да преценя правилно откъде ще ми е по-изгодно да резервирам. От сайта на хотела ми се вижда по-добра цената, но като отида да не се окаже, че дължа още 100 неща. Благодаря предварително Blush

# 657
  • София

много храна, щъкат животинки из двора, има басейн, батут и цяла вечер жива музика.

# 658

Наши приятели ходят там вече 3 пъти, за купони е чудесно, шумно и оркестъра свири до сутринта, но няма тиха стая в хотела...

# 659
  • София
Искам да ви разкажа за нашата екскурзия до  Нишка баня с Туристическа агенция Гала Холидейс . Пътувахме за 8 март и просто си хвърлихме парите на вятъра. Заведоха ни във вила  Марков конак , който за спане става....но до там.По стечение на обстоятелствата попадам там за втори път и отново се разочаровах.Собственика на вилата е един стиснат старец.Вечерята трябваше да е празнична , но само на думи. Беше сервирано на нашата маса за 8 човека 6-7 парченца кашкавал и 10 парченца шунка през които можеш да четеш вестник. Примиряваш се с това и сядаш да си правиш кефа , но ооо ...изненада появява се едно момиче по анцук от някъде и започва да ти взима  чиниите без обяснение и без извинение. Гледаш като втрещен и се чудиш какво се случва . След това разбираш , че на тяхно място е сервирано по - една вдървена плескавица. Ракията и виното се разливаше от някакви пластмасови туби не знайно от къде попаднали там. Музиката ....майка плаче, грамофон свири... досетете се сами. И така премина вечерта. На сутринта се оказа , че нищо не е загубено защото изчезналите чинии се появиха за закуската ни , като просто беше добавено по едно яйце. Екскурзоводката Йована се оказа таково дърво и рядко разказваше нещо , но пък беше твърде близка със стареца / собственика / и двамата доволни как са прецакали българите. И така направихме екскурзията на нея и дъщеря и всичко за наша сметка. На границата се развали автобуса и стояхме близо два часа без някой да вземе каквито и да е мерки. Както и да  е ...ударихме яко греда. В Grabo пише , че хората са доволни от тази туристическа агенция , но аз имам съмнения , че това е достоверно затова и пиша тук. Моля  българи , не отивайте в Марков конак да вечеряте или закусвате , защото със сигурност после ще съжалявате за избора си. В самата Нишка баня няма какво да видите , едно западнало селце и две работещи кафета...не си струва да биете пътя до там.

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 18:20 от sesi123

Общи условия

Активация на акаунт