СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…

• 204 852
  • 780
  •   1
Отговори
# 690
В началото на август ще ходим за съжаление.Лесковац наблизо ли е?

# 691
В началото на август ще ходим за съжаление.Лесковац наблизо ли е?
около 70 км е, но се взима за около час и нещо.

# 692
На Власинското езеро няма нищо интересно. Една разходки с корабче за 1/2 час и това е. Някой си правят скара и пикник. Не знам къде ще отдеснете, но хотел Власина е стар и овехтял соц. И ресторанта им не го бива за нищо. В района има един бит пазар и няколко къщи и това е.

# 693
Около Власина наистина няма какво да се прави за повече от уикенд и то, ако сте от хората, които си падат по разходки из природата.

За отсядане има възможности - поне 3 са хотелчетата около ресторанта Бест. Там събота вечер става купон, стига да се забавлявате на сръбска музика.

# 694
Здравейте!
Прочетох темата, но информацията, която търся е от миналата година. Става въпрос за Мечавник и Мокра Гора. Интересуват ме по-специално местата за отсядане. Прегледала съм Booking, но бих искала, ако някой наскоро е ходил там, да сподели мнение и впечатления от района.
Благодаря предварително!

# 695
Какво точно те интересува? Аз съм ходила преди около 2 години. Цените си ги видяла, че са много атрактивни (ако още са същите). За мен има смисъл - не само финансов - да се отседне в къщичките в планината, а не в самия Дървенград. Той е голям кич и може да се разгледа отделно за 2-3 часа.
Впечатленията ми от Мокра гора са само добри, лятото може да се повозите и на Шарганската осмица (ние бяхме през април и не извършваше редовни курсове, имахме късмет да я видим в движение, защото имаше група). На гарата на осмицата има ресторант и малък музей.
Предполагам, ще разгледате и Вишеград и моста на Дрина от другата страна на границата.

# 696
Да, цените ги видях. Вие къде отседнахте и останахте ли доволни? Как резервирахте - чрез сайт или се обадихте на място?

# 697
В апартаменти Милев бяхме, много мили хора, резервирахме през букинг без кредитна карта или някаква друга гаранция. Но имат и собствен сайт, през който можете да се свържете с тях директно.

Eто няколко снимки от района, дървените къщички накрая са нашите https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157664756691293
Самия Дървенград не съм го снимала на това пътуване, както и Андричград в Босна, но ето и няколко от моста на Дрина
https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157666502326220

# 698
Благодаря много за бързия отговор и снимките! Точно апартаменти Милев преглеждах по-обстойно снощи!

# 699
Малко е зле с ресторантите. Има в Дървенград, този на Осмицата и иначе чак в Златибор. Но в къщичките има и пълни условия за селф-кетъринг. Вишеград и като цяло Република Сръбска в Босна е беден регион и там магазините и заведенията са гОла вОда.

Плаща се малка такса при преминаване на границата, защото Мокра гора е природен резерват - един вид, че си го цапал Simple Smile Ние я минахме 3 пъти за два дена и платихме само веднъж, щото ни запомниха Grinning Местните пътуват постоянно напред-назад, като commute, нищо, че са две отделни държави.

# 700
  • някъде ... тук ...
За нощувка не мога да помогна, но да допълня Параход - 100 динара е таксата за преминаване през парка на границата. Входната такса за Дървенград е 250 динара или 2.20 евро (но рестото връщат в динари).
Във Вишеград можеше да се плаща с каквото имаш - б. марки, динари, евро, долари, че и лева, особено за сувенири и магнитчета. В магазина плащахме с карта, на лодката за разходка по реката - в евро и така си ми останаха босненските марки.

# 701
Да, изобщо навсякъде в Босненската федерация може и с евро (тъй като босненската марка е приравнена към някогашната германска също като лева 2 bam=2 лева=1 евро), а в Република Сръбска и в сръбски динари по обясними политически причини. Виж с лева не ми е хрумвало, това с левовете само в Македония сме го тествали Simple Smile

# 702
Благодаря много за информацията,!

# 703
Дайте инфо за  Власинското езеро~за нощувка,цени

# 704
Дайте инфо за  Власинското езеро~за нощувка,цени
Ето тук са отсядали мои близки. 25 евро двойна стая. http://www.vilabest.rs
Хотел Власина е стар соц и кухнята им е ужасна. Иначе е до самото езеро.

Общи условия

Активация на акаунт