СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…

• 204 888
  • 780
  •   1
Отговори
# 600
  • 1st floor
За колко време стигна до Ниш? И какви са таксите? Simple Smile

# 601
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
предстои ни балканска обиколка.
Благодаря за темата и много ценните съвети Simple Smile

# 602
  • София
И аз със същия въпрос..

# 603
  • София
И аз със същия въпрос..

Изпуснала съм този въпрос, извинете...
Моите пътувания никога не са бързи и само с две точки. Така и сега, спирания и в двете посоки много.
Но мога да отговоря на въпроса...С единственото условие, че трябва още малко да изчакате. Както вече казах магистралата не е напълно готова. Това не дава възможност да се каже точно как ще е.
Цялото разстояние от Ниш до нашата граница при готова магистрала ще бъде някъде около 90 км. Това прави грубо час без спиране, зависи от скоростта. От границата до София имате още 50-55 км., което се минава за 45-50 мин. Сложете и минаването на границата без много чакане, станаха грубо 2 часа при готова магистрала. И км. около 150.

За сръбската отсечка ще платите малко над 3 лв. за лека кола/190 динара/.

Нещо, което трябва задължително да знаете....
В Сърбия се въведе нова технология, която засича времето за което вие изминавате дадена отсечка от Тол до Тол. Тоест вие имате точно определено минимално време за което да изминете дадена отсечка. Всичко това на базата на максималната скорост по пътя.
Ако карате над позволената скорост и не спирате ви чака голяма глоба. Няма прошка защото това излиза на бележката веднага.
Глобата зависи от това колко сте превишили от 3000/120-140 в час/ до 120000 динара, дори 15 дни затвор за скорост над 200 км. в час.
Всичко това е валидно още от септември месец и не го забравяйте.
Съвет: Ако сте забравили и се сетите по пътя, не сте сигурни как сте се движили...Спрете за 10-15 минути/бензиностанция или др./ и продължете спокойно.
Лек и спокоен път от мен...

# 604
  • ново
Здравейте момичета, между Коледа и Нова година имаме свободни 2-3 дни и се чудим до къде да отскочим, защото по празниците мъжът ми ще е на работа. Заглеждам Ниш и по-точно тук  https://www.booking.com/hotel/rs/prenociste-etno-konak-tasana.bg.html
Дайте съвет, дали е удачно по това време на годината да го посетим? По-напред прочетох какво може да се разгледа в Ниш и ми хареса, че има с какво да се уплътни времето. Всички мнения ще са ми от полза.
Вариант 2 е Гърция или Македония

# 605
Здравейте момичета, между Коледа и Нова година имаме свободни 2-3 дни и се чудим до къде да отскочим, защото по празниците мъжът ми ще е на работа. Заглеждам Ниш и по-точно тук  https://www.booking.com/hotel/rs/prenociste-etno-konak-tasana.bg.html
Дайте съвет, дали е удачно по това време на годината да го посетим? По-напред прочетох какво може да се разгледа в Ниш и ми хареса, че има с какво да се уплътни времето. Всички мнения ще са ми от полза.
Вариант 2 е Гърция или Македония
Защо пък не супер си е.Или в Гърция Коледния парк в Драма

# 606
  • ново
Резервирах вече за Ниш Grinning

# 607
Резервирах вече за Ниш Grinning

О ние сме спали там, хазяйте са готини, на пристигане веднага ни задължиха да обърнем по един шот дюлева рАкия Joy.. аз не исках че бях умряла от глад и те ми даоха шишенце за преди лягане Joy

# 608
  • ново
pinko, зарадва ме Wine Glass
Сподели повече ако можеш за мястото като локация. Забележителности и места за хранене също. Благодаря!

# 609
  • София
Включвам се отново с няколко въпроса:
 - Има ли изискване за регистрация в полицията при нощувка в Сърбия? Така и не разбрах...
 - Имам питане също така за Ниш информацията в темата е стара и не съм сигурна доколко е актуална.За паркирането става дума.Къде  и как се паркира. За престой 2-3 часа какво смятате за оптимално  да се посети  в града? Планираме  кратка спирка там по път за Черна гора.
 - Още един въпрос, на който не откривам отговор... Копаоник като курорт както представлява.Не откривам в нета никаква снимка , различна от зимни ски писти.Букнала съм една нощувка там в началото на м. април , за да  разделим пътя до Котор, и се чудя как е като  място?Какво може да се прави там.И дали  по това време на година няма да попаднем в зимна обстановка....

# 610
  • София
Миналата година бяхме за една вечер в Крагуевац, не сме се регистрирали в полицията. За първи път тук научих за такова нещо. Толкова приятели пътуват около мен, от нито един ни съм чула да е правил подобно нещо.

# 611
  • гр. София
Аз също не съм чула за такова изискване за регистрация в полицията. Преди месец бяхме до Ниш, но времето беше много студено, та не сме разглеждали почти нищо. Лично аз очаквах повече от града. Не бих отишла повече там. Разгледахме парка до кулата, повъртяхме се из центъра......и това беше. На площада близо до Макдоналдс и HM има една баничарница - много са им хубави закуските и сладките, и солените.
И внимавайте през деня в града, че карат като луди! Няма предимство, знаци и правилници!

# 612
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
от хотела ни регистрираха. обадиха се в полицията пред нас.
съобщиха имената, нашите и на детето, и номера на колата.
с това колата се регистрира и не я вдига паяк.

# 613
  • ново
с това колата се регистрира и не я вдига паяк.

Нашата никой не я е регистрирал, не я вдигна паяк Smile Колата ни стоя паркирана 3 дни на паркомясто на улицата, което е към хотела.

Leila, пекарната наистина е страхотна.

# 614
Сърбия не ми допадна нещо - пушат навсякъде, дори вътре  в бензиностанциите. За пушачите обаче би било рай Simple SmileА и граничарите без 2-3 кроасана си правят оглушки и те карат да чакаш.

Общи условия

Активация на акаунт