СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…

• 204 884
  • 780
  •   1
Отговори
# 615
  • някъде ... тук ...
...А и граничарите без 2-3 кроасана си правят оглушки и те карат да чакаш.
Нямам такива наблюдения. Пътували сме и с кола, и с кемпер.
През май планирам една балканска обиколка (Сърбия- Босна-Черна гора-Хърватска) с кола и палатка. В процес на избистряне на маршрут и събиране на информация съм.

# 616
  • гр. София
Това за кроасаните за първи път го чувам ..... Виждала съм да им дават по 1 стекче фанта, но сме били цял рейс екскурзия и това беше преди време. Скоро не съм ги виждала да си искат, а пък с кола съвсем. Ние често ходим до близките градчета..

# 617
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и си сигурна, че от хотела не са я регистрирали?
Sad
аз попитах защо им трябва номера на колата и ми обясниха.

# 618
  • София
Ето каква информация намерих. Serbian organisations and individuals providing accommodation to foreigners against payment, as well as locals hosting visiting foreigners, must register the foreigner’s stay with the local police station within 24 hours of the commencement of the accommodation arrangement, or of the foreign visitor’s arrival.A foreigner not using official accommodation nor staying with a private individual must register his or her stay and change of address with the local police station within 24 hours of arriving at the place of residency or of the change of address. A place of residency is where a foreigner intends to stay for more than 24 hours.

# 619
  • ново
и си сигурна, че от хотела не са я регистрирали?
Sad
аз попитах защо им трябва номера на колата и ми обясниха.

Може да са я регистрирали без ние да знаем 😀 Показаха ни къде да паркираме и ни настаниха, това беше. Никой не е искал и питал нищо относно колата. На нас ни поискаха лични карти, записаха си данните и толкоз.

# 620
  • София
За кроасаните на сръбската граница и аз чувам за първи път.
Минавала съм през Калотина/Градина и Стрезимировци. Чакала съм единствено на Калотина, заради големият поток от или към Турция.

# 621
Момичета, влизам в темата ви за съвет: както знаете предстои междусрочна ваканция на учениците. С приятелско семейство сме решили да отидем на спа, съчетано с каране на шейни. Разглеждахме популярните места в БГ - Велинград, Банско, Хисаря..., но освен че всички добри места са отдавна пълни, цените също са баснословни.
Та, дойде ми идея да отскочим до някое близко място и се сетих, че съм чувала познати да ходят често до Сърбия. Имало хубави места близо до София.
Искам д ви попитам - можете ли да препоръчате хубав хотел със спа, който да е в планински район (да има сняг и писти за ски-шейни) и да е близо до София?
Благодаря сърдечно

# 622
  • София
Чувала съм добри отзиви за Копаоник. Цените не са ниски и е на около 4ч от София.
Съпругът ми март месец бяха за няколко дена на семинар. Бяха наели обзаведена къща. Цената бе по-поносима от хотелите.

# 623
Здравейте,искам да попитам ходили скоро в Сръбско.
За да се отиде до кръчмето Капица в Димитровград минава ли се по новата магистрала или по стария път през Димитровград.
Защото е безмислено да се качваш на магистралата и след 400-500 метра да се отбиваш за кръчмето.

Благодаря предварително.

# 624
  • София
Здравейте,искам да попитам ходили скоро в Сръбско.
За да се отиде до кръчмето Капица в Димитровград минава ли се по новата магистрала или по стария път през Димитровград.
Защото е безмислено да се качваш на магистралата и след 400-500 метра да се отбиваш за кръчмето.

Благодаря предварително.
Веднага след границата има табела и стар път надясно за Димитровград. Не се качваш на магистралата. Всъщност предполагам, че е така, защото когато ходихме за последно, все още имаше някакви строителни работи и доизкусуряваха тук-там. Но магистралата беше действаща. Надявам се, че са оставили пътя.

# 625
  • 1st floor
Ние последно ходихме някъде през ноември и на границата ни предупредиха да не хващаме магистралата, а има отбивка веднага в дясно. Помня нещо като тунелче или мост, под който се минава  newsm78, дано не ви подведа. Ако продължите по магистралата, забравете за Димитровград.

Имах клиент от Димитровград и се заговорихме за Капица. Препоръча ни друго заведение, малко след отбивката за Капица, но в дясно. Пусто не мога обаче да се сетя името. Имало си там табелка...Някой да се сеща кое е? Laughing

# 626
  • СОФИЯ
Пътувах в началото на януари т.г. Има възможност, по неясни за мен причини тол таксата за магистралата е на повече от километър от началото й, има отбивка преди това.

# 627
Ние последно ходихме някъде през ноември и на границата ни предупредиха да не хващаме магистралата, а има отбивка веднага в дясно. Помня нещо като тунелче или мост, под който се минава  newsm78, дано не ви подведа. Ако продължите по магистралата, забравете за Димитровград.

Имах клиент от Димитровград и се заговорихме за Капица. Препоръча ни друго заведение, малко след отбивката за Капица, но в дясно. Пусто не мога обаче да се сетя името. Имало си там табелка...Някой да се сеща кое е? Laughing
Lukavichki mlin

# 628

Lukavichki mlin
Гледам,  че имат и басейн. А дали има възможност за нощувка там или в съседство на заведението? Може ли ако имате контакти на такива места за нощувка да дадете инфо.

# 629
  • софия
Нямат хотелска част,предлагат квартири в града.Басейна става и е чист.

Общи условия

Активация на акаунт