СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…

• 204 861
  • 780
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Има ли нещо специфично, което трябва да предвидим или съобразим ако посещаваме  Сърбия  по Великден?
Никой ли не е ходил  по сръбско по Великден...?

# 661
  • София
Миналата година за Великден бяхме в Белград. Града беше празен, но присъствие на туристи имаше. Зоната за паркиране беше свободна. Много магазини работеха през повечето почивни дни с изключение на неделя. Това се сещам като по общо.

# 662
На път за Будапеща ще сме два дни в Белград , какво задължително трябва да се види .
Ей тук ще сме отседнали .
https://www.booking.com/hotel/rs/central-park-family-apartment.bg.html ( Central Park Family Apartment )
 Shocked наистина ли не работят магазините в неделя ?
дайте идеи

# 663
  • София
наистина ли не работят магазините в неделя ?

Уточнение : в горната ми публикация става дума за неделя на Великден.

# 664
  • София
По Великден не съм била там, но през останалото време от годината има много магазини, които не работят в неделя, вкл. туристическите информационни центрове. През 2012г. и 2014г. Историческият музей работеше със свободен вход в неделите, можете да проверите дали все още е така.

# 665
  • София
На мен Зоологическата градина ми хареса страшно много. Не знам как е обаче през студените месеци. Но нали пролет иде Simple Smile
И естествено - можете да убиете няколко часа на Калемегдан.

# 666
  • София
Благодаря за отговорите.В съботата срещу Великден  пристигаме вечерта уморени от път във Върнячка баня.ИДеята ми е  просто да  отпочинем от пътя, да намерим къде да хапнем, а на другия ден( неделята) , полека да се приберем  към БГ.По път  съм набелязала  някои местенца за посещение съвсем лежерно .( Лазарев град и  църквата) , както и  манастир Льбостиня.Та-в тази връзка попитах какво да очаквам  и как  честват Великден  в Сръбско Simple Smile

# 667
  • София
  И друго искам да попитам- за Ниш. Там ще спираме в делничен ден сутринта. Ще се радвам ако някой ми помогне в планирането  на посещението  в града.По план би трябвало тръгвайки  рано  от  БГ, да сме  там за няма и два часа. ( тук печелим  от часовата разлика с БГ  Wink Та-  да речем че в 10 сутринта сме с града.Искам да посетим Медиана, Челе кула( евентуално  лагера- не знам дали ще имаме време), и  крепостта, площада....едно кафе /обяд  Та.Какво време да предвидим за всеки от обектите? В какво последнование да ги разгледаме? Къде да паркираме? Там трябва да е много  стегнато и организирано всичко, защото се оказа че мястото за настаняване, което съм букнала след Ниш ни ангажира с час на пристигане, който трябва да съобразим.

# 668
  • София
За обяд добър избор би бил Кафана Galija. Обикновено паркираме в района на Парк Чаир, който се намира в широкия център и на няколко минути пеш от народния музей, главната улица, кръчмата, която предложих, а оттам само направо ще достигнете до реката и крепостта. Непосредствено преди канала и крепостта, от лявата страна на главната улица, можете да посетите магазин за сувенири. Пред Челе кула има места за паркиране, а до там е препоръчително да отидете с автомобила, тъй като е по-далеч от центъра (около 2 км. от Парк Чаир).

# 669
  • 1st floor
В събота смятаме да отскочим до Димитровград и Погановския манастир, ако времето се задържи хубаво. До Поганово по стария път ли се стига. До колкото знам през магистралата няма отбивка или греша? И от колко до колко е съботния пазар в Димитровград? Първо да ходим до манастира и после на пазар или обратното? И къде оставяте колите в града, има ли някакви зони - сини, зелени и пр? Simple Smile

# 670
В Димитровград пазара е в петък, в събота е в Пирот.
В събота, в Пирот по улиците има повече българи, отколкото сърби.
Пазарите не са до късно, ние винаги до към обяд сме приключвали с пазаруването, та не мога да кажа до колко са.
В Пирот има зони, трябва да се внимава, за Димитровград не мога да кажа.

# 671
  • гр. София
В Димитровград няма зони.
 Има отворени магазини за месо и млечни произведения в събота. Там пазара е в петък.

# 672
  • 1st floor
Ееее, значи ще изпуснем пазара.  Mr. Green Има ли какво да гледаме в Димитровград и да ни препоръчате заведение за хапване. Имах клиент сърбин, който живее там, но загубих листчето, на което бях записала. Казах му, че сме ходили в Капица, а той каза да продължим по стария път и после в дясно да завием и там имало много добър ресторант. Имало и табела. Ама пусто забравих как се казва... Embarassed

# 673
За гледане няма нищо, в заведение сме ходили само един път на гарата,  Оазо ли беше Олазо ли... в Пирот предпочитам аз. Но заведение на същият собственик има и на Погановският манастир, стига да не уцелите някоя сватба.

# 674
  • 1st floor
Оазо по-добро ли е от Капица или? Чудя се къде да отидем да хапнем.

Общи условия

Активация на акаунт