Юлски бебчета 2013 - тема 12

• 22 303
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Джине, не страдай, бе. Да, за училището ще го разискваме по-напред. НА МАСА Simple Smile

Скрит текст:
Племенничката ми от тази година е в детската там. Беше в резерви и тн. Но всички са с много по-висок статут, ходят бентлита и бавачки, но ок - те още не разбират. Но при нея др вариант нямаше, а в държавната, в която беше я съсъпваха (била бебе, защото не се лакирала, как така не си харесвала момчета - а тя дори не може да си представи йкакво е това, само я игнорираха). Пък и аз не съм сигурна, че училището и детската, освен ако не е наистина хел, а тооолкова определящо. Примери около мен колкото си искаш. Просто тоя стрес коя детска, кое основно, после лудостта на 7ми клас и родителите, които полудяват - системата е отвратителна, носи толкова стрес и уплах и напрежение. Тъй де Simple Smile

# 556
Добро снежно утро и от Варна ! Студ, киша и мизерия.
Пина я няма. Дано всичко е наред. Жалина и нея я няма  Confused

Ива Ангел, честита месечинка !

Гери, да, по-рядко пробвай. Пробвай и студено. Ева го предпочита студено пюрето. Аз днес нищо няма да й давам. Нещо към запек отиват нещата и ще спра за малко. Освен това кърмата много намаля. Ще я оставя да си посуче днес и утре и после пак.

За училищата - аз съм учила в Русе, в езикова гимназия. От първи клас уча английски, от 3ти +руски, от 10ти +испански. Като завършихме някои от съучениците ми кандидатстваха с математика, други с английски, трети с география, история.. Всички успяхме да влезем там, където искахме. Усиленото изучаване на езика не беше за сметка на другите дисциплини.
Тук във Варна обаче не било така. Не съм разучавала, но по обяснения на колежки и познати в езикова гимназия се влизало след 7ми клас. Началното трябвало да се изкара някъде другаде, после да се ходи на уроци и да се кандидатства. Това е голям стрес за децата, за родителите и за семейния бюджет! Като му дойде времето ще му мислим. Не си отидох в Русе да родя, но да ходи Ева на училище може и да се върна  Thinking  Laughing

# 557
Луиза много благодаря за изчерпателния отговор  Hug

И аз ги мисля Пина и Жалина. Дано децата да са добре  Praynig

Аз училища и градини изобщо не мисля. Кроя тука едни пъклени планове и дано ми се сбъднат  afwitch  Градина в нашия квартал има само една и наплива е огромен, понеже квартала ни е оооогромен. Обаче не съм доволна. На този етап не съм. Проблемът е че нямам алтернатива. Не мога да си позволя частна градина. Училище в квартала има пак едно и то е на другия край на квартала. И там няма алтернатива. Ще му мисля като му дойде времето.

# 558
 шести месец ,небетата растат и стават по-ревливи и раздразнителни и не спят толкова и този момент може да се сбърка  със зъбите )
Ти като мен, от десет дена само повтарям маамаааа,  и тя ме гледа в захлас, усмихва се широко и не смее на гъкне  Laughing
За частните училища, едно време работех в такова, тук в провинцията, мога да кажа от първа ръка, НИКОГА не си записвайте децата там, дори и да имате възможност, политиката беше щом аз си плащам ти си длъжна да ми пишеш 3, а аз да не правя нищо дори. Е не познаха, аз съм от малкото останали принципни даскалици, дето си мислят, че ще променят света, и ще налеят ум и разум в "кратуните" на някои лигльовци, изкарах първият срок, и като видях, че и ръководството толерира това поведение, напуснах доброволно втория срок.
Иве ясно, а ние от групата на "железните матки"  Joy hahaha знаете си се кои сме, все ще сме на опашката hahaha
М****а им  newsm61 докато го постна върнаха новият изглед, сега трябва да видя как да си върна стария

# 559
То пък било елементарно  Mr. Green
Обаче вижте горе на балкона какво става, лошото време явно си казва думата, като по времето когато бяхме бременни и болнични  hahaha

# 560
Добро утро мацки.
Имаме си зъбче, имаме си зъбче. Не е плакала повече от обичайното.
Днес се опитва и да лази. Катери се и по кошарата.
Иве, много ми липсваше. Браво на Стани за смятането и честити7 месеца на Калина. Hug
Карли, честит рожден ден и на твоята дъщеричка. Да е здрава и щастлива и гордост за мама и тати.
Мими, твоят син е роден в един ден с дъщеря ми, а пък каката ви е колкото баткото ни Simple Smile добре дошла Simple Smile
Пине обади се да кажеш как сте.
Луиза, много се зибавлявах с изсазването ти за родителите които казват колко е хубаво да имат деца. Наистина е е уникално, колкшто и да ни ядосват. За мен първата една две години са най трудни. После става забавно. И първото обичам те.. няма по хубав момент. Какво стана с бабата дето щеше да идва.
Ох после ще дописвам. Много пишете, а децата ме викат

# 561
  • София
Единствено Монтесори от частните детски градини си струва парите  Peace Е, тук-таме се намира и някоя друга качествена, ама е много въпрос на късмет. Монтесорито се утвърдиха и не мърдат на минимунда от ноу-хауто си. Освен това, като метод е прекрасен (аз също допреди 10 години бях скептична към подобни методи  Laughing ). Сугестопедията на Лозанов е базиран на почти същите условия - поставяне на обучаващия се директно в среда, без да му бъде преподавано. А в момента, в световен мащаб изскачат все повече подобни обучителни системи, предимно на Изток (дори там вече отдавна си вървят експериментално в държавните училища, и децата не спират и не спират да печелят медали на световно ниво). Много популярен е Сугата Митра, ето едно презентативно видео за него, много е любопитно:
http://www.ted.com/talks/lang/bg/sugata_mitra_the_child_driven_education.html

НУКК... въобще не е това, което беше. Лежи на стара слава. Имам много познати, които се изнесоха от там (училището)
Италианският лицей е също препълнен с деца на публични личности. Там засега не се толерират, макар че разбрах и за няколко такива случая. Но
... средата определя съзнанието.

и човек е редно да се замисли хубаво, дали няма да прекърши нещо в личността на детето си, ако родителите му са световно неизвестни.
Но там имаше някои проблеми, които са на границата на морала. В 7 клас оценките по мат и БЕЛ играят ключова роля за кандидатстването нататък (добавят се в бала ти, в някои гимназии дори и по 2 пъти). Та в Италианския заради "принципността" на някои учители, децата останаха я с 5, а някъде и с 4 по предмета. Обяснения не се даваха, достъпът до учителите беше ограничен и така на децата не се даде шанс да си пооправят оценките. По принцип, в 7 клас всички учители гледат да подходят с разбиране, и често се правят "подаръци" за по-можещите ученици с леко завишаване на оценките. Всеки учител намира начин - я ще даде по-леснички проекти, я тестове за дебили. Но за мен е неморално да поставиш децата в такова неравнопоставено положение - да се състезават за място в гимназия с оценка 4 редом с Мунчо от Перник, примерно, за който шестицата в дипломата е придобита от три случайни оценки през срока  Naughty Та тъй. Достъпът и контактуването с учители извън род срещи там е невъзможно, което хем е някакъв плюс, хем голям минус.

Иве, според мен, където и да се намира Стани до 4 клас, ако (все още оставят!) влезе в СМГ след 4 клас, ще бъдеш спокойна, а и той - удоволетворен. След 7 клас СМГ масово учениците им са така яко подготвени по всички предмети, че дори и на високите им изисквания успяват да изкарат бал висок до небето и влизат предимно в двете най-желани гимназии (в момента АК и 91 Немска). Освен това, там учителите са такива великолепни личности, че децата се влюбват в тях. Не могат да спрат да си ги обсъждат помежду си и да се старят да удоволетворят очакванията им. (Аз лично бях страшно шокирана, когато веднъж открих смс-ки в телефона на сина ми от неговата мат даскалка от рода на: "Обичам те, вярвам в теб, ще се справиш, успех, разбий ги..." - пращала му ги е по време на олимпиади и състезания  Shocked А в същото време пред родители е такъв дзвеееер, аз лично я намирах за страшно несимпатична. ) Та там е така - учителите правят много неща, които не са длъжни да правят, работят с децата денонощно. Ако са останали без стая за час, или пък за някаква допълнителна подготовка, била съм свидетел, как учител води децата в дома си / в дома на някой съученик, живеещ по-наблизо / или сядат в местната пицария като след занятието учителят ги черпи децата със собствени средства - като награда. Да се отнасяш с учениците си като със собствени деца - това не знам, къде другаде го има. И децата усещат това. Стараят се и, съответно, успяват.
Уф, затова ми е адски болно, че искат да унищожат тази гимназия с разни нови планове и системи  Sad

Честито, Иве, за 7-месечната госпжица   bouquet Тортата е уникална, ти ли си я правила? Малко канибалска изглежда, но нищо... ще си чупна една петичка - любимото ми  Laughing

ЙЕС! Успешно и безпроблемно си върнах старата визия! Машина съм  15

# 562
Иве честита 7-ма месечинка, не успях да напиша по-рано тък като хукнах да се къпя за 5 мин докат скача на бънджито,.

Мисти , хаха небето вместо бебето ...ми то така като пиша с една ръка и бързам .

За частните училища тук в Пловдив няма добри отзиви около мен, все някакви гаменчета на някакви надути уж богаташки натури са записани без грам култура дето псуват и родителите ходят да държат сметка на даскалите защо са им направили забележка  #2gunfire....затуй на държавно даскало и градина мисля аз,

# 563
  • София
Направихме една 30минутна разходка. Космонавт, одеяло, даже нослето не и беше станало студено. Аз дъждобран не слагам и не бих сложила, освен ако не ни свари някъде да вали.
Честито зъбче на Ками!  bouquet При Марина няма никакви изгледи за никнене на зъби.
Добре де, сега къде ще се пише?

# 564
Сандалич, а защо според теб НУКК да не е това, което е било? Моя приятелка е учила там (това е италианския лицей, прекръстен сега така), детето й беше в детска, а сега в у-ще и са изкл доволни? Това е офф топик, де.
Аз не разбрах ни за нов форум, ни за нищо. Върнах старата визия, на новата някакъв ужасен банр ми пречеше.
Мисля и аз навън в ранния следобед.  Вчера на бурята излезнахем, махнах покрива на количката и снежинки на Думбо в муцуната, умря от кеф, а преди тов ме гледаше тио Мамо, какво е това?

# 565
Днес сте зачекнали теми,по които изобщо не мога да се включа,но да кажа по две думи.

Близначе,ако си учила английски,значи имаш основата.В помощ могат да ти бъдат анимационните филмчета.Гледай тв и слушай песни на английски,така ще научиш граматиката,а думите са лесни.Може да знаеш много думи,но да не можеш да ги подредиш в изречение,а като се научиш на граматика лесно може да добавяш нови. Peace

Мисти,вие може още да не сте направили 6,но някои от нас вече са на 7,даже имаме и на 8. Peace
Честита месечинка на малката Калина!(толкова хубаво име)

Терп,е това вече е ужасно,което си преживяла! Shocked Колко грама акъл трябва да имаш в главата си за да блъснеш някой шофиращ нарочно?Колко?

Глупи,честито ви зъбче!!

Луиза,потресох се за тази дг,в която ходила племенницата ти!"защо не си се лакирала и защо не харесваш момчета?"...на 5 години!!!!!!Ужас!! Shocked

Момичета,щом има опция за връщане към стария облик,тук ли оставаме?

Пине,Жалина,как са децата?

Гърлчеее,къде си?Ела кажи едно боц!

А къде са ни подписите и лентичките?

-Момичета давате ли вече месо на бебоците?

-Какво месо сте давали и каква е схемата за въвеждане?Кое е първо,второ..?

-Кога въвеждаме рибата?

# 566
Момичета, чета и пиша през телефона, развален ми е компютъра и е голяма мъка. Затова предимно чета за момента.

Желая на всечки болни да се оправят бързичко.

Честита месечинка на празнуващите днес. Весели и спокойни бебета ви желая. И честито ново зъбче на Камито.

Някой беше писал за амазонските пюрета на Хипп. При нас са същите, няма голямо разнообразие, засега съм давала само едно, но се прие добре. Ella's kitchen тук са много популярни, био са и доколкото знам са с много добро качество. Онзи ден много от тях бяха на половин цена тук и купих паучове ябълки, круши, банани, манго. Не съм давала още, но като гледам колко са малки се чудя не е ли по- изгодно човек сам да си пюрира плодовете, а тези купените ще са удобни за излизане и пътувания. Поне софиянките мисля имате добър достъп до био плодове и зеленчуци.

# 567
Извинете за грешките, но нямам нерви да редактирам.

# 568
Да, и племенницата ми беше на 4.5 г, а другите на 5 и тотална изолация. Ужас.
За въпросите:
- лентичка нямам и не знам
- месо въведох 6.5 м, като започнах така: пуешко (190 гр буркан с 8 % месо) и картоф и марков вътре, деля бурканчето на две, добавям 1/2 само картоф и морков, и тези двете бурканчета за два дни. После 1-2 дни само зеленчуково, после 1 цяло месно (пуешко). ПОсле през ден редувам месно-безмесно. След 10ина дни дадох пиле, сега предстои заек.
- за рибата и аз искам да питам ако някой знае.

Въпрос за АМ: на Фризото пише, че м/у 6 и 8 месец, когато имаме 1 безмлечно хранене (обедното), на останалите 4 трябва да давам по 1 л повече АМ (тоест ако досега е било 6 л на 180 мл вода, сега тези останали 4 хранения да са със 7 л АМ на същото кол вода). Някой да помогне с опит или съвет?

# 569
Забравих да пиша за неговорещите английски, френски и т.н. Аз ползвам Гугъл хром за браузер и той автоматично ми превежда страничката. Така си напазарувах от един немски сайт, който нямаше версия на английски. А и само за браузване е много удобно.

Общи условия

Активация на акаунт