Юлски бебчета 2013 - тема 12

• 22 295
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Средата, Луизе, средата... тя е различна от преди. Приемат се масово деца, чиито родители дават солидно "дарение". Освен това, там се набляга предимно на изкуствата, и след известен период от време децата просто не са добре подготвени за жестоката конкуренция, която им предстои след 7 клас. А там подготовката и "затягането на коланите" трябва да започне от 5 клас. Такава е в момента системата. Има ежегодни класации от МОМН - възпитаници на кои училища къде са влезли, също и за ВО, "малки" матури. Еми, назад са. Доста са назад. Там вътре всичко е цветя и пластелин, щастие и скъпи телефони. Как няма да са доволни родителите...
(Инфото ми е от съседка, която беше дългогодишен психолог там, пенсионира се миналата година)

Пък аз другия форум го постнах в темата ехееей, преди няколко дни, на кирилица, ама ти като не четеш... Проверявам периодично, никой не го е надушил, никой не ме е докладвал на модератор, стои си  Whistling

Сигурно тук ще си останем, какво да се раздвояваме. Пък и Там, гледам, че най-злите булдози са се събрали и джавкат, ли ръфат  Laughing

Ние също днес ще си направим една хубава разходка в преспите. Гифтче, гледах във фейса твоя снежен ангел - страхооотен е  Hug

# 571
Ясно Simple Smile Добре, че имам време, че каквато съм мислителка Simple Smile
Чета, чета, ама забравих кой е,само видях,че имате изтрити постове и дотам, нали беше убийствената зъб-серия.

Пине, Жалина, какво става с бебчетата?
Глупи, хайде, честито зъбчеее Simple Smile

# 572
Луиза,аз също съм въвела пуешкото,но като второ месо.Схемата ми е пилешко-пуешко-заешко.Така четох,че е правилно.За рибата в една друга тема ми отговориха така:
Всяка храна си има точно определена възраст, в която е ок и не би навредила, ако детето е здраво и без алергии.
Рибата е протеин, който е допустим за прием след една определена възраст. Месото - също.
Ранното въвеждане на месо и риба, може да доведе до проблеми с бъбреците, които преди навършването на 8 месеца са силно незрели да се справят с животински протеин.

За АМ-на Фризолак пък пише за бебета 6-8кг-180/6,а за бебета >8кг-180/6АМ.Демек колкото и да тежи бебето все по 180/6АМ даваме.На въпроса ти -щом ще слагаш 7 лъжички,мисля,че трябва да е в 210мл вода,но знам ли..Калоян може ли да ги изпие?Ти си прецени.То по тези кутии пишат ориентировъчно,не е казано,че всички трябва да го спазваме.Все пак всяко дете си е индивидуално.

# 573
Е ще си живеем и без лентички  Laughing

Мисти, Близначе, ако искате да поръчате от Амазон, мога да ви пусна едно детайлно разяснение как се прави. Не е трудно, щом аз си вече си поръчвам от немски сайтове, а не знам бъкел немски. Но кажете ако се навивате да поръчате, да не се набутам само да го пиша.

А системата в Бг е сбъркана от детската градина до висшето образование. Не просто сбъркана, а скапана. Но май това е целта

# 574
  • varna
Добър ден, мамита Hug
Сандалич, моля, сподели как се връща старата визия, че си избодох очите Close
Баси екшъна неска - точно 2 часа чистих колата от сняг, лед и нападали клони и кабели, за да успея да я преместя далеч от всякакви дървета. Забавното е, че точно двата пръста лед и кабелите са спасили Пиж от по-големи поражения от нападалите отгоре му клони. А докато аз си чистих Пижито дойдоха техници и окачиха същите кабели по същия хамалски начин през клоните по стълбовете, за да може довечера пак да паднат и някои нещастни хора да стоят без тв и интернет #Cussing out
Кой пита за 206 на сняг и дъжд newsm78 Колата не поднася при бавно и внимателно шофиране, но зимните гуми с дебел грайфер много помагат. Благодарение на тях съм тръгвала от баир без проблем. На чист лед обаче нищо няма значение, просто въртиш волана и насочваш колата, в никакъв случай спирачки, защото поднася. Същото важи и за големи локви и силен дъжд, просто е неизбежно, освен ако не караш тир, щото той е тежък и не мърда много.

# 575
Агнес, голяма съм патка! Измерила съм малък буркан - сигурно 125мл, а теб сигурно те интересуват големите. Съжалявам, само такъв имам. Ох, извинявай, дано не съм те объркала нещо. ooooh! Не мога да прочета нищо...

# 576
  • София
...

А системата в Бг е сбъркана от детската градина до висшето образование. Не просто сбъркана, а скапана. Но май това е целта
Съгласна  Peace
И по-лошото - това НЕ Е целта  Laughing Просто българска работа, циганска - лепено, кърпено, акано, замацвано  Crazy

Ааа, няма да си живеем без лентички  Crossing Arms Аз искам да съм информирана пък, когато някоя от вас се изцепи "Моето злато се изправи и хукна към магазина!" - ако не видя, че е поне с един ден по-малко от моето злато, няма да мога да спя  Joy

Луизе, същият е като тук, но вместо бг, отпред е бул. Затуй викам: булдозите  Mr. Green А ие там яко се друсат вече. Трвата им не стигна, сега гъби си просят  hahaha

# 577
Ми на Фризопеп-а пише, че за да се компеснира.., но в същото кол вода.
Иначе визията горе леко вдясно на нивото на заглавието на темата в синьо има Връщане към старата визия.

Дейзи, плс пусни за пазаруването малко инфо, да не те товарим с поръчки, моооля  Hug Hug Hug

Обаче нашата тема колко е активна хихихи Simple Smile

# 578
  • София
Уф, само да не забравя какво съм си намислила да напиша Simple Smile

За СМГ, Жени, нали на мъжа ми брат му е там, много е разочарован от съучениците си, няма среда, той не е някакъв матем. гений и не обича много да играе комп игри, а там само за това се говори, сега завършва и иска да кандидатства финанси в УНСС само и само да избяга от компютрите, а най-силният му аргумент според него е средата, която не може да понася, колкото и да се опитваме да му обясним с мъжа ми, че програмистите са готини хора, а и че не е нужно като учи компютри да е точно програмист, той не ще и не ще, та не съм сигурна при Стани какво ще се получи. Луиза, за Мишето ли става въпрос, той и Стани не разбира от гаджета и не знае какво е това, те водолеите в това отношение са малко отнесени, ама поне не го питат защо не е лакиран Simple Smile))))))))))  Уффф, трябва да го решаваме този въпрос с училището вече, че не на есен, ама догодина на есен ще се тръгва с песен някъде, Мишето сега като е в градината после ще кандидатства ли за 1-ви клас или директно си влиза? За частно училище не мисля, поне до 7 клас, след това ще видим...преди 1-ва Английска е била добра, сега Немската е на мода, кой знае какво ще стане след 7-8 години Simple Smile

И аз гледах снежния ангел, Руми, влюбих се, благодаря и за пожеланията за Калина, тази торта е от нет-а, не съм я правила аз, не бих изяла бебе Simple Smile))))))

Глупи  Hug

Ето, забравих, Ани, мерси за инфото, може и да е от колата наистина, а за въртенето и бутането, ние във ФБ имаме снимки със Стани и баща му в снего от Витоша, сигурно сте ги видели, към Алеко бяхме тръгнали, но не стигнахме, защото ужасно заваля, тъкмо се чудехме да се връщаме ли, защото бяхме с моята кола, а тя както разбрахте вече поднася и излизаме от един завой на една сравнително дълга права, отгоре се спуска някакъв ГоУф, лети насам-лети натам, замалко да ни отнесе, а как той не се блъсна някъде пързаляйки се надолу не знам, или беше с летни гуми или нарочно го правеше, по-скоро 2-то, та той окончателно ни отказа, върнахме се малко по-надолу, излязохме в гората и се целихме със снежни топки, та мисълта ми беше, малоумници колкото си искаш, затова ме е страх на пътя...

# 579
Дейзи,моля те,пусни инфото тук,че да може да го видим всички,пък ,който не го интересува да не чете.

Сега,момичета,моля за бързи отговори,че нямам много време.Как мислите,рано ли е да въведа глутена или да действам вече.Беба е 7м и 1 ден.Захранена е на 5м.Не е проявила алергии към нищо до сега.Нито към хрна,нито към дреха,пелена или мляко.

# 580
  • София
Руми, давай го тоз' глутен вече, с пшеничена или овесена каша ли мислиш да го вкараш или директно с попара?

# 581
Иве, да, Мишокът беше в много гадно положение. Най-кротка и възпитана (те бяха някакви абс гамени), а тя много мрази деца да крещят и да се бият, а те това правеха. Сега в НУКК се връща с радост, приятелчета има, знае песнички, стихчета, играят си, изобщо социализацията добре й повлиява засега. Пък и това, което правят явно им е достатъчно за възрастта, знам, че доста игрови ситуации създават за учене и тн.
За глутен не знам и аз. То аз не съм сигурна, че К има АБКМ, та и за ХА млякко се чудя.

Ето, някой се събуди...

# 582
  • София
Определено ще използвам опцията за използване на старата визия и се надявам това да остане за винаги!

Няма да е завинаги.
Спира се развитието и работата по старата визия.
Ще се следи доста подробно кое как се гледа, пълна статистика на това колко са хората, ползващи старата визия, на какви разделителни способности и т.н. Ако се прецени и е необходимо, ще се правят допълнителни промени и подобрения на изгледа на новата визия.

Подписите са изключени.
Всеки, който желае да вижда подписите може да включи виждането им от Профил - Настройки изглед и подредба - чекбокс Не показвай подписите - Промени профила.
#Cussing out #Cussing out #Cussing out Няма да сме завинаги на старата версия  #Cussing out Добре, че там си имаме резерва.

# 583
С овесена каша,Иве!

Момичета,бладйфря ви .,-=-- от името на Ади!Всъщност тя сама искаше да го напише  Laughing

Схемата е овес - ръж - ечемик - пшеница. Peace

# 584
Подаръче, и според мен можеш да въвеждаш глутена вече, щом детето няма проявена алергия и хубаво си се ориентирала първо към овеса.
Луиза, ти за кога го планираш глутена и жълтъка?

Луиза и Карли, благодаря ви, че се включихте по моя проблем   bouquet

Pina от вчера в ранния следобед не се е била активна. Хмм, къде си, Пина?

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 13:16 от Benny G

Общи условия

Активация на акаунт