Юлски бебчета 2013 - тема 12

• 22 254
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Детските консултации. Абе, странно ми е, както описвате - препълнени чакални с пациенти...  Thinking Нашата консултация е специален и изолиран кабинет, в отделен коридор,със собствена чакалня. Часовете се спазват доста стриктно така, че да няма в чакалнята повече от един човек. Всичко това зная от доки, че е специално по регламент - за да нямат бебоците допир с вируслясали пациенти. Тя самата е в друг, обикновен кабинет. И ни е казала, че когато ни се наложи да дойдем извън дните за ДК, да се настаним именно в тази чакалничка и да й звънна, а тя ще дойде, за да не ходим с бебето по коридори с вирусляци. И някак си го представях, че всички детски консултации са така организирани  newsm78
Же, да ама не. Ако видиш нашата "детска консултация", чо за чудо е..... така наречената "чакалня" са няколко стола и пейка пред кабинета, който е точно до стълбите и от там минават ВСИЧКИ, без значение при кого отиват. А детската има пациенти от всякаква възраст и няма отделни дни или часове за бебета. Все пак бебоците за консултация са с предимство - когато излезе сестрата или докторката да огледа какво става пред кабинета. Миналия път беше някакъв ад - бяхме 4 бебета, 2 от които под 2 месеца, 2-3 болни деца и няколко възрастни за цвят.

# 91
Скрит текст:
Еййй как ме дразни тоя човек бе значи!!!Няма да се омъжа за него.Това не е човек,това е гад неземна!!!Обажда ми се,аз се хваля,всичко съм изпрала,2 колички,пелени,прах обърсах,прахосмукачка в коридора и в спалнята,на малкия сготвено.И тоя като ме подбра моля ти се  #Cussing out "моето състояние",дето той ми го докара  #2gunfire #2gunfire

Гери,споко ,зъболекарите не ядат хора  Hug
Ти ме подсети да питам нещо.Колко пъти дневно миете зъбите на децата?

# 92
И нашата педи има специален кабинет за консултацията, но чакаме в неспециален коридор, общ за 10тина други кабинета.
Ева още няма зъби, но като заима ще ги мия сутрин и вечер, за да стане навик, че така се прави.
Пак е подсечена. Вече ще взема да й сменям памперса през нощта . Намазах я с лансинох, някой беше казал, че помогнал.

# 93
  • София

Подкрепям мнението на Карли за кехлибаренана огърлица. Как въобще е възможно съвременни жени да вярват на подобна щуротия  ooooh!.

+1  И аз точно това щях да пиша още вчера, ама на, забравила съм. ooooh!

Ще му сменя млякото на Лазар, няма как.
Днес щях да имам гости (братовчед ми и сие) , отложи се за утре, но и те са с бебе 50 дни по-малко от Лазар, та ще пробвам от техния Аптамил, да не стане като лятото да дам 100 лв. за различни видове млека и принца нищо да не ще.

Вашите бебета могат ли в продължение на часове да цвилят о-о-о-о или а-а-а-а, и това постоянно без почивка, особено когато ме види да излизам от стаята? Лазар не е спрял от сутринта, само се врещи и се мрънка. Замислям се, толкова пищене пък дори не е и прегракнал, да не би (за ужас на баща си) да има талант и да стане оперен певец. Mr. Green

При нас в поликлиниката е УЖАС, всички на куп, бебета, баби, болни, здрави, единственото предимство е, че бебетата влизат първи. Обаче ако има някой в кабинета си чакаш отвън с всички кихащи и кашлящи.

# 94
  • София
Гери, стискам палци за зъболекаря! Много ти съчувствам, много ми е страшно това. Аз събирам сили да се обадя на моята, да дооправим един стар зъб, да започнем няколко нови... Ужас, мразя ги зъбите, мразя ги!

Сандалка, ако ти имах координатите щях да ти звънна. Ние бяхме в градинката на ГУСВ, срещу Ритуалната, но то е почти все едно, де. Някой път ще се домъкна пак, само да става за продължителна разходка. Но тогава предварително ще ти свирна Simple Smile

Аз все още не му мия зъбите, то почти нищо за миене няма, едвам стърчат по милиметър и половина.

Бебето го къпя с душ-гел, но пък не го мажа с нищо. Нито тялото, нито дупето. В много редки случаи го мацвам с кокосово масло, но наистина е изключение.

Нашата консултация е в поликлиниката, на първия етаж, точно до задния вход на сградата. Удобно е, защото не минаваш през дългия коридор с болните, а направо се мушваш в стаята. При нас няма запазени часове, отиваш когато можеш и викаш доктора. Аз обикновено му звъня по телефона и той пристига в бебешката стая.

Мен друго ме притеснява- бебето ми кашля от понеделник. Реших да го заведа на хомеопат този път, да пробвам по друг начин, че до гуша ми дойде от химиите, с които тъпча по неволя децата. Още не мога да преценя дали има ефект и се притеснявам, че ако се наложи да го заведа при педиатъра, ще трябва да е баш при всички болни. Тоест и да е средно болен, там със сигурност ще се доразболее. А грипът  ме ужасява, вече няколко човека около мен паднаха, големи, здрави хора, що зор видяха, не е за разправяне.

Весе, моят има талант да пее по час и половина - два, но НОЩЕМ. Честно, никак не ми е симпатично това пеене. Ама пък той е така щастлив и ухилен, че ми минава.

# 95
  • София

Детските консултации. Абе, странно ми е, както описвате - препълнени чакални с пациенти...  Thinking Нашата консултация е специален и изолиран кабинет, в отделен коридор,със собствена чакалня. Часовете се спазват доста стриктно така, че да няма в чакалнята повече от един човек. Всичко това зная от доки, че е специално по регламент - за да нямат бебоците допир с вируслясали пациенти. Тя самата е в друг, обикновен кабинет. И ни е казала, че когато ни се наложи да дойдем извън дните за ДК, да се настаним именно в тази чакалничка и да й звънна, а тя ще дойде, за да не ходим с бебето по коридори с вирусляци. И някак си го представях, че всички детски консултации са така организирани  newsm78
Ами, ние за да стигнем до "специалният" коридор със "специална" чакалня, водещ до "специалният"  кабинет преминаваме преминаваме през неспециалните. Laughing Освен това няма отделен асансьор  или стълбище за бебета, не вярвам и някъде да има.  Да не говорим, че има бебета, които посещават дк в поликлиниките /когато Бранка беше бебе, педиатърката още не се беше преместила и ходехме в поликлиниката/, където масово няма такива обособени територии Peace

Ам, да бе, и ние в поликлиника ходим... мизерничко си е дори (те, всъщност са бивши поликлиниките май, сега са лекарски ДКЦ-та). Но входът за ДК е разположен съвсем близо до друг вход на поликлиниката, а не до главния. И така е избегнато преминаването през коридори и етажи. Преди имаше дори и врата на чакалничката... трябва да погледна, може и сега да я има, но да стои отворена...
Много е кофти това да се тъпчеш с бебе в чакалня с болни...

...

Сандалка, ако ти имах координатите щях да ти звънна. Ние бяхме в градинката на ГУСВ, срещу Ритуалната, но то е почти все едно, де. Някой път ще се домъкна пак, само да става за продължителна разходка. Но тогава предварително ще ти свирна Simple Smile

...
Еййй, и що продължаваш да ме дразниш  Mr. Green
Хайде, бързо да не започва тоя студ, дето го вещаят, че да дойдете по-скоро насам  Peace

# 96
Такава давам защото е твърда и може са я смуче известно време  докато се размекне.Иначе каква да й давам?

Има безглутенови бисквитки на Плазмон, които са създадени специално за деца. Те се разтварят бързо и това с цел да не се задави детето. Хем са твърди, хем и като ги разлигави малко те се разтварят и си и хапва.
Има глутенови бисквитки на Чичибебе. Има ги в Била и Кауфланд и навсякъде тях. Те са страшно вкусни и аз много ги обичам  Mr. Green

Благодаря ви момичета за честитките  Hug Hug Hug Надявам се снощи да сте се почерпили с един огнен коктейл  Flutter Аз да, но без огъня. Ма нали си имам Огнедар в нас, та мога и без огън  Mr. Green

Как е възможно и двете ми бебета да пищят о едно и също време  #Cussing out На единия му се спи, а другия не знае какво иска. То не бе "искам мляко", "искам чай", "искам кафе", "искам вода".  На масата до двете филийки за закуска има наредени и 4 чаши с течности, които само са кусани  ooooh!

Онова пък дребното като чуе батко си и ококорва очи и няма заспиване. А да понеча обаче да го оставя и почва рев. Та така около 10 пъти тази сутрин. Накрая се ядосах, набих баткото и го изгоних в хола  Mr. Green  оставих дребния в хамака в кухнята и аз си взех лаптопа и отидох в кенефа  Crossing Arms Ми тъй де, скрих се  Blush Хасан и той бил човек  Crossing Arms

Понякога искам да пусна Зар на целодневна градина, а през повечето време си го искам при мен. ММ ме пита всяка вечер дали утре ще го води на градина, а аз все си намирам някаква причина да остане при мен. Хем ми е хубаво като е около мен, хем ме и ядосва. Сега с тия вируси и епидемии не искам да го пускам никъде. Но пък на детето му е скучно в нас.

Ахи бой, бой, бой  fight ще ти причинява такива работи и после и акъл ще дава  Crossing Arms ММ като ми причини Ого  Mr. Green каза, че аз съм била виновна понеже АЗ съм го била изнасилила докато той най спокойно си бил спял. Представяш ли си? Тогава не го набих, а май трябваше  newsm78

# 97
Е няма такава наглост,Агнес,честно.  Mr. Green

# 98
Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 18:26 от blizna4e

# 99
Близначе,

Скрит текст:
аз избързах, мислех, че нещата са баналните. Извини ме ! Тя явно изобщо не е наясно със себе си. Толкова много въпросителни ! Добре си решила да не се месиш. Ако помоли за съвет, помагай и толкова. Дано да е живо и здраво детенцето !

# 100
Ох пазете се от грипа, че наистина е ужасен. Баткото миналата седмица ми го върнаха от градина с температура и така 6 дни не я свали. После зарази мен, после и баба си и бебето и то получи малко бацили за да не се сърди та така. Пазете се. Отлагайте консултации и ваксини ако можете.
При нас няма отделен кабинет за консултация дори сега за първи път чувам, че има такава практика. На едно място чакат хора за различни ЛЛ, за да отидеш до етажа на ЛЛ минаваш през цялата болница.. ама това е положението.
Джине притеснявам се, че не качва защото има да наваксва, нали се роди дребен. Не че толкова много се притеснявам ама ми се иска да расте все пак. Simple Smile
Сандалче това мойто чаве дето ми е затрупало къщата с тръби до преди малко беше наказан. От сутринта реве и мрънка, че не му разрешавам да си вземе у баба му формулите /разбирай колбички и епруветки в които смесва темперни бои, листа и клони и прави елексири/, а на всички други деца им давали да си ги носят у бабите  Laughing. Изкарва ме извън релси понякога. Tired
Ахи спокойно дишай дълбоко и следващия път остави той да свърши всичко което ти си свършила днес да го видим  Crossing Arms
Агнес как прекрасно те разбирам хем искам да е с мен баткото, хем като е с мен ме ядосва постоянно.

# 101
Момичета немога да смогна на писането....съжелявам чета малко по диагонал:(
Вашите бебоци имат ли режим за сън? Моята няма никакъв и направо ми писва вече    #Crazy чудя се дали да не се мъча да я слагам по едно и също време през деня. Вечер почвам да я приспиваме към 20:30ч ама по-рано от 22 мю никога не е заспивала:( а напоследък през нощта се буди през час и само търси да цока, даже я взех при нас на спалнята, че не се издържа:О

# 102
# 103
  • Перник
Близначе

Скрит текст:
Скрит текст:
Наистина е много уплетена работата. Близка ти е и няма как да не я мислиш, но тя явно незнае какво иска. И според мен е по добре да не се месиш ако не ти се поиска съвет, за да не излезеш виновна накрая. Дано бебенцето е наред

В нашата поликлиника има отделна стая за бебета, не се минава през болни хора. Иначе и пред кабинета и е вечно мазало, ако трябваше да чакам с бебето там незнам как щеше да е

# 104
Близначе, варианта да и дават тук в БГ дори и минимално обезщетение за майчинство е да има поне 12 месеца трудов стаж изобщо през живота си в БГ. Този от Испания изобщо не и оказва никакво влияние. Няма облаги от него, освен от там ако и отпуснат нещо. Та ако има 12м стаж в БГ и ако си намери фирма, в която да я осигуряват тук в БГ дори и ден преди този 45 дневния преди раждане, то ще получава минималното обезщетение за 2г. Ако ли не, то през социалните ще получава една година по 100лв на месец.

Общи условия

Активация на акаунт