Юлски бебчета 2013 - тема 12

• 22 250
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз ще се пробвам да пиша редовно. Сипах си кафе, едното закусва, другото дрънка, аз пред компютъра.

Сандалка, с какво те издразних? Не вдявам  Rolling Eyes

Ани, аз съм на линия, но събота-неделя. През седмицата съм с двамата и ми е трудна организацията.

Аз пък съм мърла и нямам драма с къпането. Мога сама, но ми коства големи усилия (имам сериозни проблеми с болки в ръцете) и хич не се напъвам. Не е толкова мръсен засега и една вечер не си я слагам на сърце.
Иначе пълня коритото в банята с по-топла вода, че да изстине докато доведа бебето. Тичам в стаята, събличам го, грабвам хавлията и тичам в банята. Мушкам го в коритото, рита, шляпа, джапа, пеем "Шляп-шляп педалите", измивам го с душ гел и пускам душа.Сега вече е по-лесно- нагласявам си го седнал, изплаквам му глава, лице, торс. После го изправям, вдигам го над водата и го поливам. Мятам хавлията и е готов.

Карли, Мадлен, разчуствахте ме с градинката на "Шипка", там си изкарах детството, на една сърничка, помните ли я?

Мисти, има бисквити без глутен, на Плазмон сме купували и бяха много вкусни.

Свърши почивката, приятен ден ви желая!

Забравих- на мен ми взимат 4 лева в близката лаборатория, без значение дете или възрастен се изследва. Май малко дебело идва Thinking

# 76
  • София
За къпането - по принцип го къпем в коритце на стойка в душ кабината, рядко сме под душа, но Мисти, при теб си го представям така да стане: предварително слагаш коритцето в някой ъгъл на банята и го покриваш с хавлиена кърпа. Измиваш със сапун дупето на Вики на мивката. Другото няма нужда да го миеш със сапун, особено ако е инцидентно за няколко дена само. Пъхате се двете под душа и там се плискате с водичка, като единствено трябва да и измиеш с вода под мишничките. Като сте готови, оставяш бебка в коритцето, на хавлийката, обличаш си халата и сте готови.

Принципно и на двете деца им мием само дупетата ежедневно със сапун, и косата с шампоан веднъж седмично. Досега нямаме обринат, гъбясал или смръдлив наследник Grinning

Глутен и аз давам от 10тина дни - спагети.

Кръв и урина - в лаборатория Рамус взеха, нито лев не сме платили, не каза и гък Peace

А, забравих да се изкажа за кехлибарената огърлица.  ooooh! ooooh! ooooh!Ма то какво да се изказвам всъщност - момичета, не се излагайте!

# 77
Еве, специалните бебешки бисквитки също са така Simple Smile Има и по-скъпи, и по-евтини. Каквито си избереш.  Нещо такова примерно:

Скрит текст:

Момичета,

Скрит текст:
Снощи говорихме със сестрата на ММ. При нея ситуацията е баси обърканата......Бебето и слава Богу се развива добре, но тя изобщо не е наясно какво ще прави. Говори едни пълни глупости и простотии. Направо нервите ме хванаха, как може да има такива хора....Много ми се иска да ви разкажа подробно. Да дадете съвет, да си кажете мнението....Не ми е безразлична все пак. Обаче хем не знам как да започна, хем не искам и да ви натоварвам......Направо ще се пръсна.  ooooh! Защо съм такава та все мисля за хората и все предлагам помощ? И накрая - все виновна....

# 78
Близначе,
Скрит текст:
  аз си изказах моите перипетии, не те нападам. Зарадвах се от добрите отзиви и възможността да си запишеш час, за да не чакаме. Аз лично не понасям дублажи на часове, от 3 рецепционистки на място да получавам различна информация,  ДА ОПОМЕНАТ НА САЙТА СИ, ЧЕ РАБОТИ НА 2 МЕСТА И ДА МАХНАТ ЕЛЕКТРОННИЯ ГРАФИК СЪС ЗАПАЗВАНЕ НА ЧАС, на ММ времето му е ценно и работи също с хора, като не си позволява да губи тяхното време. За таксата... може да се сбърка, но същата репционистка сбърка при нас, а и при другото семейство с бебе, което чакаше. Бог знае още при колко, е това вече за мен е некомпетентност.

# 79
Добро утро!  bouquet
Почти не съм спала с моя бандит cry mamma снощи успя да изпие 120 мл АМ на Гербер, после се кърмихме и пак се буди през час #Crazy сега лягам, но преди това да питам за шишетата, за вода ползвам стъклено и само сменям биберона на 3м., но имам друго на Нук, което ползвах 1 ден преди 3м, когато бях на операция, след това не съм ползвала за нищо. Сега трябва ли ми ново шише или само бибата да сменя?
Мисти, благодаря!
Близначе, после ще ти пиша,сега трябва да поспя....
Ние на ехо ще ходим след месец. Питах ЛЛ тя каза до 1г такаче време има.
Ще събирам сила за разходката после...

# 80
  • София
Утро, момичета! Точно така, не ви пожелавам "добро", щото не ми е никак добро! Познавам, че е утро само защото е светло. Спала съм всичко на всичко 3 часа и ми е едно криво, а имам работа. Навън пък е мрачно и съвсем ми съвпада с настроението.

Първо, Ахи, ! Честито! Пожелавам ти най-вече лека бременност и раждане, а после - спокойни деца, които да не те натоварват, а ТМ да е безрезервно до теб и да ти помага и обича!

Весе, на мен не ми мирише на море, а само на пълни памперси. Като се замисля, така де, на море си мирише и у нас.

Терп, темата е един път! Благодаря ти!  Hug

Къде ни е Пина?

Близначе, що бе, какво става?

# 81
  • София
Какво става Близначе, пиши в скрит текст, който иска да не чете.

Ама и аз си мислих за Пина, къде изчезна? Вчера се появи във фейса, но тук не.
И Катето съвсем ни забрави. Маги и Марти са я превзели съвсем.

В градинката на Шипка и аз доста съм играла, но основно си отраснах на Кристал. Там в "долината" цяла зима с шейните, майко, прибирахме се вир вода. Много ходихме и в Борисовата градина, навремето имаше едни лодки, така по в края на парка си спомням, по едни канали се гребеше. 

# 82
  • Перник
Здравеите
Честито на Ахи и Беладона. Лека и безпроблемна бременност със щастлив финал

Аз също му давам глутен от около месец вече може би. И бисквитки му давам на Плазмон и много ги харесва. Незнам в тях има ли глутен.

Христо през ноща се смя с глас на сън, явно нещо си сънуваше, защото спеше и се хилеше. Първоначално се изплаших, но ми стана много сладък. Какво ли им се върти в малката кратунка сега?

Близначе кажи какво става със сестрата на ТМ? Така само загатна, да се чудим

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 10:43 от Румяна88

# 83
Я да взема да се появя в новата тема. Терп благодаря за труда да я пуснеш  Hug
Ахилеа, честито и от мен и за двата повода. Пожелавам здраво бебче.
На нас в лабораторията ни взимат 2лв за консумативи. Този месец пусках урина 3 пъти. Резултатите от първата бяха лоши и така се наложи още две. Слава богу те са добре, но сега всеки месец ще пускам урина.
Близначе като споделяше за сестрата на ТМ много се зарадвах на близостта ви. Как я подкрепяш, как се вълнуваш, очакваш и т.н. сподели си най-малкото да ти олекне и да видиш нещата от друг поглед.
Подкрепям мнението на Карли за кехлибаренана огърлица. Как въобще е възможно съвременни жени да вярват на подобна щуротия  ooooh!.
Бисквити и аз давам на Плазмон, но са ужасно сладки и давам по една два-три пъти в седмицата не повече.
Виктор почна да пълзи уверено. Даже се опитва като спре да пълзи да седне, но още неможе. Не седи стабилно ама той си е виновен, не желае да седи само да скача и да е по корем. Но няма как ще се научи и на това. Храни се добре, но не наддава Confused. Вчера обаче къде ми трябваще да пипам фонтанелата и гледам ми тя се е затворила Confused. Има съвсем мааалко ама много малко меко и сега айде пак да се притеснявам за нещо.. Ами така де как ще остарея иначе.
Мисти аз съм къпала Виктор сама. Пълня една кофа с вода и го слагам да си легне на постелката в коритото поливам, сапунисвам и изплаквам. Обръщам по корем пак сапунисвам и изплаквам и така. След това зарязвам водите и коритата като се върне ММ да ги оправя.

Колко е хубаво че се срещате. Ама вземете и си направете по едно фото де. Ние дето няма кой да ни срещне поне да изплакнем очо.
Сандалче казвала ли съм ти че те обичам  Hug. Много ама много ме кефиш иска ми се да си ми комшийка и да си пия кафенцето с теб.
Сори дълго стана ама пък от сърце. Отивам докато малкото спи да играя на бакугани с голямото.  Simple Smile

# 84
Добро утро  morning Нощта беше повече от кошмарна.

Близначе,кажи какво има?Не спестявай,пиши във фейса ако искаш.Не таи в себе си всичко,споделяй!

В лабораторията не са ми взимали такса за кръв и урина на детето.Не стига,че не ни взеха такса,ми и ни дадоха две шепи карамелки  Mr. Green тъй де,да поддържам перфектна кръгла форма.И какви са тия такси по 4 лева?По закон е най-много два,мисля  Peace

Малкия го къпя сама,ваната ми е на стойка и е мнооого удобно.Анатомичната поставка не я полззваме,Йоан реве от нея.

Лилисф,там ходим и ние.Много ги харесвам.

# 85
  • София
Близначе, напиши какво става.
Върнахме се от консултация. С 300 зора се справих с урината. Станах в 4 през ноща, сложих колектор /тя спеше/, но сутринта в 7ч всичко беше отишло в памперса, в колектора нямаше нищо. Сложих друг, докато стигнем имаше малко вътре, но недостатъчно. Добре, че там свърши малко работа и събрахме някакви милилитри. Взеха й кръв, поставиха ваксинката, тя не рева, минахме бързо. Тежи точно 7кг. и е дълга 68см. Записах час за ехограф във вторник.
Няма човек, който да обича да виси и да чака. Но трябва и търпение. Аз търпение нямам когато времето ми е ограничено- излязла съм от работа или бързам за някъде. Но сега някак си съм по-търпелива. Миналият петък виодих голямата на очен лекар, часът ни беше за 16:10ч., а влязохме в кабинета в 17:50ч. Хората недоволстваха /нормално, след като часовете се движат с такова закъснение/, а лекарката излезна и каза: "Аз съм лекар, при мен има и спешни случаи, ако не можете да чакате, запишете нов час или идете при друг колега."
И двете си деца ги къпя сама откакто са родени. Е, голямата вече се къпе сама, аз само влизам, за да и наглася водата. Просто мм ме изнервя, като започне: "леко ушите, леко очите, мръдни натам, дай насам...". И така, след като два пъти къпахме Марина заедно /междувременно каката също пристига, за да "помага", а банята ни е малка/, повече реших да не си го причинявам.
Иначе снощи се обадих на педиатърката и се уговорихме, че сутринта ще бъдем там. Като отидох, веднага  си влезнах в Консултацията, а отвън беше вече препълнено /лекарката е от 8:10, а това се случва в 7:50/. Казвам го, като съвет към тези, на които им предстои посещение, добре е да си направите предварителна уговорка, а ако лекарите ви нямат такава практика, поне говорете, ако може да отложите за по-натам, явно положението наистина е критично.
Пина, Бемол, Моргана... никакви ви няма. Глупи и тя се спотайва.
А, Моргана се появи. А, защо се притесняваш, след като се храни добре и не пълнее, явно добър метаболизъм. Peace

# 86
  • София
Добро утроо  Hug
Леле, момичета, днес съм на зъболекар и цялата треперя  smile3506 Толкова ме е страх, че не е истина...
Аз също платих за кръв и урина  Thinking Останах доста учудена, но все пак платих, че имаше огромна опашка, та ... айде по живо и по здраво!
Близначе, какво се е случило?  Confused

# 87
Момичета, таксата в лабораторията е за консумативи и екарисаж. Не е тази същата такса при лл, от която са освободени  бременни и деца. Сумата не знам как точно се определя, но тук във Варна има лаборатория, в която вземането на кръв е 10 лв.

Близначе, аз имах такива терзания по повод бременността на кумата. Опитах се да дам съвет няколко пъти, но те явно имат друго виждане за нещата и в прав текст ме обявиха за хипоходричка, защото държа на биохимичния скрининг, феталната да се направи от рентгенолог и т.н. Спрях да се занимавам. Не се ядосвай !  Hug

# 88
  • София
Терп, издразни ме, я! Как може да си до Ритуалната (на една плюнка от нас), и да не пуснеш една телепатична жица "Крайна цел - Ритуалната"  hahaha То аз на теб ли да се дразня, или на себе си - че не съм уловила позивните  Laughing

Моргана  Hug Аз пък така да ти завиждам за сина! Много искам да го видя и да ми покаже какви ги реди с тръбите. Някой ден... На нас тази година българския черноморски бряг ще ни се размине май-май. Но пък и уикенди има.

Весе, абе що не пробваш да му смениш млякото, например? Много кофти, че не иска да яде... Дари е на Фризолак, никога не се е оплакала от вкуса му. Вярно, все още сме на Номер 1, ама като ламя го смуче. Всъщност, да не би да е заради прехода към двойка? Де да знам... трябва нещо да се направи с тоя Лазар. Как не слуша начиии!

Мисти, аз не разбрах нещо... при теб проблемът е с къпането на бебето от сам човек или в това, че трудно ще пълниш-изливаш ваната? Ако е второто, предлагам ти нещо супер просто: пълниш ваната с кофичка, а ТМ като се прибере, вдига и излива. До нея можеш да напълниш и един леген за изплакване накрая. Ама можеш и без сапунисване да я къпеш понякога. Аз имам една приятелка с бебе на 9 м. в момента, която спазва правилото, че сапуните разрушават епидермиса на бебешката кожа. Никога, абсолютно никога не го е сапунисвала досега и, повярвай - бебето й винаги съм го виждала чистичко, спретнатичко, мирише си на бебешко... макар и никаква козметика да не ползват. Та, ако не я сапунисваш понякога, няма да се вмирише - от личен пример казвам.
А ние имаме ето такова шезлонгче, което е страшно удобно за къпане от сам човек:
http://www.martis93.com/Bertoni/%D0%90%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D … D0%B0%D0%BD%D0%B0

Слага се бебето, то си потъва според формите на тялото и не е нужно да се подпира дори. (Наша Дарина си прави спа на него - имам чувството, че се изживява като кифла на плаж) И човек може с две ръце да прави всичко, бебето си седи.

Детските консултации. Абе, странно ми е, както описвате - препълнени чакални с пациенти...  Thinking Нашата консултация е специален и изолиран кабинет, в отделен коридор,със собствена чакалня. Часовете се спазват доста стриктно така, че да няма в чакалнята повече от един човек. Всичко това зная от доки, че е специално по регламент - за да нямат бебоците допир с вируслясали пациенти. Тя самата е в друг, обикновен кабинет. И ни е казала, че когато ни се наложи да дойдем извън дните за ДК, да се настаним именно в тази чакалничка и да й звънна, а тя ще дойде, за да не ходим с бебето по коридори с вирусляци. И някак си го представях, че всички детски консултации са така организирани  newsm78

# 89
  • София

Детските консултации. Абе, странно ми е, както описвате - препълнени чакални с пациенти...  Thinking Нашата консултация е специален и изолиран кабинет, в отделен коридор,със собствена чакалня. Часовете се спазват доста стриктно така, че да няма в чакалнята повече от един човек. Всичко това зная от доки, че е специално по регламент - за да нямат бебоците допир с вируслясали пациенти. Тя самата е в друг, обикновен кабинет. И ни е казала, че когато ни се наложи да дойдем извън дните за ДК, да се настаним именно в тази чакалничка и да й звънна, а тя ще дойде, за да не ходим с бебето по коридори с вирусляци. И някак си го представях, че всички детски консултации са така организирани  newsm78
Ами, ние за да стигнем до "специалният" коридор със "специална" чакалня, водещ до "специалният"  кабинет преминаваме преминаваме през неспециалните. Laughing Освен това няма отделен асансьор  или стълбище за бебета, не вярвам и някъде да има.  Да не говорим, че има бебета, които посещават дк в поликлиниките /когато Бранка беше бебе, педиатърката още не се беше преместила и ходехме в поликлиниката/, където масово няма такива обособени територии Peace

Общи условия

Активация на акаунт