Юлски бебчета 2013 - тема 12

• 22 299
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Близначе,
Скрит текст:
Говорих с една приятелка, която довечера ще ми прати контактите на сдружението /предполагам някаква неправителствена организация/ в Испания, което се занимава с проблемите на българските емигранти, свързани с трудовото правоотношение, документите и изобщо консултира по всякакви въпроси. Това, също може да ви е от полза: http://www.edksoft.com/docs/SocOsigES.pdf

# 106
Е при положение, че се осигурява там, не може да няма право на пари. Аз питам за тях не за БГ. Според мен от там би следвало да и се изплащат някакви пари по банков път, пък тя от къде ще ги тегли е нейна работа. Аз лежах с една майка в Тина Киркова, която се осигуряваше в Италия. В Бг нямаше и грам стаж. Та тамошното НОИ прати някакво удостоверение до нашето и по някакъв начин и се превеждаха тука парите. Трябва да я питам.
 Но не съм запозната и не знам. В БГ не знам какъв стаж има, тя отдавна е там.

# 107
За чакането - нашето доки си е създал практика - ваксини и консултации във времето преди да започне прегледи държи да се спазват часовете Peace
А относно изказването на лекарката и спешните случаи - според мен си има спешни кабинети за спешните случаи... всичко останало е въпрос на организация. Едни могат - ТОКУДА, МЦ ФЕМИНА, при други явно не се получава, а при  FI HEALTH си е подвеждане на гражданите с възможността да си запишеш час през интернет (аз като записах час за ЕХО( през нощта на 20-ти в графика на лекарката имаше само 1 резервиран, а целия й график светещ в зелено до края на седмицата, отиваме на място - дублиране с още едно бебе + снимка на рентген) За Токуда в момента е тежко положението, че там булевардът е в ремонт и изгарждат надлез, което е също загуба на време  Laughing И пак да ви благодаря момичета за препоръката на центъра, а за в бъдеще ще имам едно наум с часовете там.

# 108
Джине, много мерси   bouquet Каквото трябва ще и дам, тя да се оправя. Хич повече няма да се занимавам. Ако ми се поиска помощ, давам. Иначе ще си мълча.

Какво е чудо станало, чудо на чудесата. Боценко беше изведен от баща си на разходка, хаха.
Аз още съм по пижама в супер тъпо настроение. Хем е мрачно навън, хем ме боли сега пък левия бъбрек. Явно пак ще раждам камъни  Crossing Arms

# 109
Здравейте мамчета Simple Smile Аз от доста време не съм се появявала и съм изпуснала доста, за мое съжаление, но при нас малкият Калоян се развива много бързо и в последните две седмици направо ни подлуди. Вече са ни избили двете долни зъбчета и в момента плачем, защото почват да избиват и горните два. Направо незнам, но синът ни бърза да порасне. Съвсем наскоро му взехме едно бънджи, защото не спира да подскача в ръцете на всички, а вече сме 9 кг и е малко тегаво да го държим. А на бънджито му се разказва играта направо.
Относно нашата детска консултация, лекарката ни работи само със записани часове, но честно казано обикновено доста се забавяме и чакаме, но пък тя ни вкарва в друга стая и чакаме отделно от всички деца, така че не мога да се оплача. И ние сега се пазим, че ни наплашиха с този върлуващ грип. Тя нашата лекарка и без това много ни забавя ваксинациите, защото малкият е с атопичен дерматит и сега заради зъбите положението е много лошо. Да се надяваме,че останалите зъбчета ще се забавят малко, защото ми се струва, че много бързо ни се изникват нещо, все пак ние утре правим 6 месеца  #Crazy . Аз четох, че те започват да се появяват около 6 месец, ама при него става много бързо и горкото дете се съдира от рев. Можете ли да дадете някакъв съвет как се справяте с вашите никнещи зъбки Simple Smile

# 110
Здравейте,
Минахме през ехохрафския преглед - всичко е наред , за щастие. Нямаше много хора, бързо ни приеха, прегледа всичко и подробно .
Аз също съм с проблемни зъби - от вчера продължавам с лекуването. Предстои ми мост и това е най-продължителното и скъпо лечение,което съм правила досега .

# 111
  • София
Ох, благодаря ви, момичета, но... сложи ми арсена, та в петък ще продължаваме  ooooh! Аз изпитвам неистов ужас при мисълта за зъболекар... а колко кариерса имам.... Поне 500-тина ще си заминат ей така...  ooooh!
lkambourova, моята също няма режим, но аз и не съм й налагала, водя се по нея  PeaceСпоред мен има време за режим, а щом те търси, значи има нужда от теб  Grinning
Близначе,
Скрит текст:
Според мен е нужно да си поговорите с нея, за да й дадеш ясна представа какво я чака. Да знае какво да очаква и как да реагира в дадената ситуация. Аз също не приемам нейните разсъждения, странни ми са, но... Бих казала, че тя да си решава, в крайна сметка нейн живот е, но тук става въпрос за едно детенце и какъв ще му бъде живота. Трябва да помисли и за него, вече не е сама.  ooooh! Не зная, наистина, доста е объркано всичко. Но според мен опитай да поговориш с нея деликатно и продължително, за да може да вземе правилното решение за общото им бъдеще. Не знам дали си има приятели и предполагам, че се нуждае от такъв...  Peace

# 112
Тръш! Столчето не ме кефи пък. Писна ми, а мм, който нито търси, нито пари дава, нито участва, взе да се тръшка, че искам да го сменяя. ГРРР

Детето реве и мрънка цял ден, венецът почти се е цепнал за 5тия зъб, хел, момичета.
Днес ще идват от баба-под-наем, стискайте палци, че нещо не ми върви от вчера.
По-късно ще ви разкажа за таз ранноутринния скандал с майката на мм, откачих. МРЪЪЪЪН от кошарата.

# 113

Камелия, не ви е лесно  Confused При нас за сега не са тръгнали да никнат така агресивно. Чеше се, лигави се, лапа всичко...но до там. Е, чат-пат простенва нощем. Но дали ще е все така, не знам....

Като заговорихте за зъби...на мен пак ми се появи гадната парадонтоза. кажете някой свестен лек ?

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 18:25 от blizna4e

# 114
Тръш! Столчето не ме кефи пък. Писна ми, а мм, който нито търси, нито пари дава, нито участва, взе да се тръшка, че искам да го сменяя. ГРРР

Детето реве и мрънка цял ден, венецът почти се е цепнал за 5тия зъб, хел, момичета.
Днес ще идват от баба-под-наем, стискайте палци, че нещо не ми върви от вчера.
По-късно ще ви разкажа за таз ранноутринния скандал с майката на мм, откачих. МРЪЪЪЪН от кошарата.

Гууууш.Тръпи,ще мине,... стискам палци за баба-под-наем.

В Костенец няма бебешки бисквитки.Само джиджибебе,а те са с мляко.Не стават за моя син.Хедра беше писала рецепта за бебешки бисквитки,дайте я насам,че не ми се търси плс.   bouquet

# 115
  • София
Аз изпитвам неистов ужас при мисълта за зъболекар...

Герито, аз имам дентална фобия. Предпочитам да ми правят секцио пред зъб. Напълно те разбирам, прочетох те одеве и ми се искаше да напиша нещо за успокоение, но в такъв случай просто няма какво. Дано арсена подейства бързо и в петък да няма болка. Peace
Луиза, овладей се! Стискам палци за бабата под наем Peace
Близначе, донякъде разбирам лелята:
Скрит текст:
Първо искам да кажа, че не е права за това, че не желае бащата да припознае детето. Семеен/ несемеен този човек има право да го обича, да се грижи за него и да даде имената си, независимо, че няма да живеят, като семейство. Разбирам я за това, че се притеснява за работата си- тя мисли за това дете, което расте в нея. В крайна сметка тя трябва да мисли как да го осигури, което до голяма степен зависи само от нея. Безотговорно е да се създават деца само за идеята, а дрешките, памперсите и млякото са най-малкия проблем, сама знаеш, ти също си майка на пораснало дете.

# 116
Близначе - сега ще ти кажа защо онзи не иска да се запише на негово име(знам го от испанското ми гадже).
Скрит текст:
Оххх - писах, писах и Емито изтри всичко. Та идеята беше, че той не иска да го признае, защото там бащата има много задължения към детето и тя може да го осъди на баснословни суми за издръжка. Абортите са забранени и затова закона е много строг към издръжката на детето и не готово отглеждане. Същата е причината да не иска да се разведе - ще държи ужасни издръжи на бившата си жена и децата. Всъщност това е основният страх при испанците за сключване на брак особено с чужденки(най-вече българки). Има много такива случай. Това всичкото го знам от бившият ми приятел -испанец. С него имахме разговори по темата и това беше страха, които той изрази.
За останалото не мога да взема отношение. Бих те посъветвала да поговориш с нея наистина колко е трудно сама. Аз, която съм с майчинство 1 година и мъж и се справям понякога трудно в чужбина. Там също така нещата за бебета колкото съм запомнила са доста скъпи -вземи една марка, която е най-разпространена Зара и виж цените. Затова ще й трябват средства. Майчниството е много късо. Това е основна причина също така при тях да раждате след 30 години.
Ако имаш нужда от някаква помощ с испанския пиши на лични - говоря добре испански. Тоест ако искаш да намериш документи или нещо.

Пълзенето - нашата направи първата си самостоятелна кракчака на 4ри крака  newsm68 Не говори нищо, но пък шава като за трима Simple Smile
А сега ми се хили доволна и щастлива Simple Smile Обичам си го това мъниче беее  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 117
Има и по- евтини марки от Зара, доста по- евтини!  Wink

Близначе, единствената помощ, която мога да предложа, е да ти дам ника на съфорумка, която забременя в Испания, върна се в БГ, роди, бащата не припозна бебето. Евентуално ако тя може да внесе някакви ясноти. Сама беше по време на бременността, сама го гледа и сега.

Биохимичния скрининг си е глупост.

# 118
Здравейте,относно детската консултация при нашата педи е в часовете на обратната смяна.С час сме и се спазва това(за разлика от преди 8 години с каката).Ние вчера бяхме на ехо при Стефанов.Всичко е ок,само каза да правим баня с лайка на пишока на бебчо newsm78 ,ей така без при4ина ,иначе и на нас в листа пише ,че е гледал гърло ,а не е.
Аз винаги слагам Пресиян да спи в еднакви часове.Спазвам точен режим,но аз съм такава ,ако всичко не ми е точно под час изпадам в ужас,нервно ми е ,а така си знам колко часа какво ще правим ,кога спи кога яде,кога играе,разходка и така.С малки изклучения ми се получава.Общо взето 2 часа буден половин спи ,половин играе ,яде,и така минали нови 2 часа и пак го слагам да спи.Заспива в кошарата.Завива се презглава и така.Ако закъснея с слагането за сън става по-трудно ,мрънка и тогава ми се е случвало да приспивам на ръце.
Лъки и при нас се получи необмисляне на седналото положение на количката и сега резултатът е купуване на количка от продавалник а старата стои на склад,но поне така ми е по -удобно(на бебето де).

# 119
Пине, може. Добра идея  Peace

Да ви питам нещо по-така...Абе като ви акат бебенцата, усещате ли? не говоря за миризмата, тя е ясна  Mr. Green Ама напъват ли се или тихомълком? Че Боци като ака ръмжи като мечка и се пъне яко. Само баща му не може да разпознае тези му напъни  hahaha

Дентална фобия нямам. Зъболекаря ми е супер, мега, гига готин и за мен е удоволствие да ходя при него.  

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 18:26 от blizna4e

Общи условия

Активация на акаунт