Епилепсия - ТЕМА 19

• 67 106
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
Петинка, не зная нищо по въпроса, прегръщам те, макар и виртуално...Късмет и дано всичко се развие по най-добрия начин. Hug

# 136
Доц. Димова без недомлъвки ми каза, че участъка, който е засегнат е огромен, че при 3 антиконвулсанта и факта, че прави пристъпи (8-10 дневно) шанса да се оправи е 0%   а вредата от лекарствата е огромна, единствено оперативно може да се отстрани.

Не знам нищо за операцията, но мога да кажа, че ние сме с три медикамента и малкия продължава да прави пристъпи.
ЯМР и ЕЕГ-тата са нормални?
Мисля, че лекарите са много крайни и правят изказвания в повечето случай, които не могат да защитят. Задължително потърси и второ и трето мнение. Това е мозъчна операция, възможно най-сложната от всички останали. Искрено се надявам да има други начини.

# 137
Мога само, като статистика да споделя, че д-р Минкин има доста мозъчни операции и в екип с доц. Димова черпят опит от Германия и Франция.

Petinka211, ако решиш, може да преведеш на чужд език ЯМР то и да пуснеш в чужбина за консултации. Или да се обърнеш за съдействие към АРДЕ или ,,Спаси дари на..."
Но, Господ да ви е на помощ! Praynig Praynig Praynig

# 138
Петинка, прегръдки и от мен. Съжалявам за лошите новини, но в края на краищата ти предлагат някакъв вариант, което не е малко. Ще трябва да направите наистина труден избор. Още по-трудно е на кого да се доверите. Аз също не мога да помогна с инфо за операцията в Бг.

# 139
  • Добрич
Ние със сигурност ще искаме консултация и с друг. И аз ви прегръщам силно  Hug и благодаря, че ви има   bouquet

# 140
Petinka 211,за съжаление не мога да ти дам информация относно точно този вид операция.Но мога да ти споделя моите впечатления от Д-р Минкин. М.Април 2013г. той прави стимулацията на вагусов нерв на дъщеря ни.Прекрасен човек и отличен лекар ! Това беше едва втората такава интервенция в България тогава и той се справи повече от прекрасно. Специализирал е доста години в чужбина доколкото разбрах и е на световно ниво като умения и компетентност. Вярно не спестява лошите новини,но и не дава напразни надежди ! Целият персонал в Св.Иван Рилски според мен е на ниво.
Дано съм помогнала поне малко ! Успех ви желая от цялото си сърце !

# 141
Петинка,наистина това  е много трудно решение и за съжаление вие трябва да го вземете в семейството!Наистина за доктор Минкин съм гледала и слушала само положителни неща,дори за дете на което  е отказано в Германия -Минкин му е помогнал.Можеш естествено още един консулт за твое  успокоение .Бъди силна и вярвай ,а от мен кураж и успех -дано да помогнат на детето!!

# 142
  • Добрич
Pisinka колко електрода ви сложиха? Имоше ли ефект, Димова спомена, че може и това да се направи в краен случай, каквото и да озчава това. Аз съм навита по принцип само да знам че няма да навреди...   newsm78

# 143
  • Добрич
Pisinka колко електрода ви сложиха? Имоше ли ефект, Димова спомена, че може и това да се направи в краен случай, каквото и да озчава това. Аз съм навита по принцип само да знам че няма да навреди...   newsm78

# 144
  • Добрич
Sergeeva ако можеш да кажеш Минкин какво ти каза

# 145
  Shocked Петинка, направо не вярвам на очите си какво си писала... Ох, дано намерите най-добрия вариант. Господ да е с вас и да ви помогне Praynig

# 146
Petinka211  Hug
Много съжалявам за лошите новини, желая ви много късмет и дано всичко да е наред с детенце  Praynig

# 147
  • София
Петинка, кураж!
Чела съм, че специалистите там са много добри и непрекъснато се квалифицират по света.
Налага се да повярвате на някого. Ако трябва да се направи операция - направете я. Рискът наистина е минимален, според това, което съм чела, а резултатът е възможно да е тотално оздравяване.
Успех и късмет ви желая!

# 148
  • София, Люлин-8
Petinka211 Изключително много съжалявам за лошите новини, дано се намери и друг начин и не се стига до операция  Hug
Бъди силна, сигурна съм, че ще вземете правилното решение  Heart Eyes  Hug

За съжаление не мога да помогна с информация по въпроса за операцията.  Rolling Eyes

И аз да се пооплача, въпреки че като чета Petinka211, нашите проблеми са бял кахър.  Rolling Eyes
Вчера след поредното ми посещение в Св.Наум, за пореден път се наслушах на същите неща от лекуващата на малката. Която ми каза "Категорично не е епилепсия както е писала доц. Димова" и аз й казаах "Чакайте малко доц. Димова е писала, че се поставя под съмнение поставената диагноза, а не че категорично не е, това са две много различни неща.". След този мой коментар веднага се смени темата явно се усети, че нейната интерпретацията на  написаното няма нищо общо с действителността.
А върха беше, като ми каза че тя не вземала самоволно решения и аз я попитах дирактно.
"проф.Божинова и доц. Димова, знаят ли че с намаляване на лекарството на детето са зачестили многократно пристъпите."
И отговора беше:
"Не не знаят защото след като вече сте изписани вие не сте наша грижа."  #Crazy
Какво повече бих могла да коментирам.

Сега обаче не каза че са тикове.  Wink
Но пък си имаме нов бисер да съм заведяла детето в Детска психиатрична клиника.   Joy

Така или иначе на 11-ти пак ни приемат и ще чуя и тяхното мнение, а дотогава продължаваме да спираме Конвулекса и да си броим пристъпите.  Sad

# 149
  • Добрич
romanol стискам палци  Praynig Дано ви поставят поне диагноза в която са сигурни.

Общи условия

Активация на акаунт