Епилепсия - ТЕМА 19

• 66 190
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
Ако Щилиянов ви е изписал конвулекса, няма да се учудя да не го е дал по схема, всичко очаквам от тоя човек. Тия лекарства се изписват по схема.

# 601
Ако Щилиянов ви е изписал конвулекса, няма да се учудя да не го е дал по схема, всичко очаквам от тоя човек. Тия лекарства се изписват по схема.

Ами той, кой друг във Варна. Но на наши близки е изписвал конвулекс по схема,  а на нас само в деня като бяхме на преглед следобяда, веднага една доза от 2  ml,  вечерта втората доза и за постоянно  3 х2 ml.

# 602
Обикновено, схемата е на 5-7 дни да се завишава дозата, като се почне от най- малката.

# 603
В началото когато започнахме да пием конвулекс беше 4 дни по половин таблетка вечер после 4 дни по половинка сутрин и вечер и след това половинка сутрин и цяло вечер. И до ден днешен сме малко под нормалната доза.

В вторник ще си подавам документите за ТЕЛК знаете ли дали може със старите изследвания или ще трябва да се направят нови. Последно бяхме на преглед в края на март

# 604
IiIi28, зависи за кога ще ви бъде насрочена датата за комисията.Мисля, че приемат  стари изследвания, но не правени от преди 6 месеца,.

# 605
Обикновено, схемата е на 5-7 дни да се завишава дозата, като се почне от най- малката.

В началото при нас беше следното:
1/2 таблетка - вечер - 2 дни
1 таблетка - вечер - 2 дни
1 таблетка  сутрин +1 таблетка  вечер - 3 дни
1 таблетка  сутрин +1 и 1/2 таблетка  вечер - 3 дни
1 таблетка  сутрин +2 таблетка  вечер - постоянно
Пием Депакин 300 но на хапчета, защото синът ми е на 11г.

# 606
Дааам, значи ние сме от специалните - скочихме направо в терапевтичната доза.
Моля да се включи Романол - мисля, че нейното детенце беше със сънни миоклонии, отключени след началото на пристъпите, или беше Стели Мам /Простете, че ви пришпорвам/  Споделете какво се случва с вашите миоклонии и какви са прогнозите.
Хубав ден ви желая на всички. Спокоен!

# 607
  • Добрич
Моето детенце също има миоклонии, незнам дали е откакто е заболяла или си е била така и преди. Питах докито, но каза че няма проблем. А мъжът ми също доста се поразтриса като заспива, а няма епилепсия. Аз четох, че е много често срещано явление.
А когато ни приемаха в Св. Наум имаше едно майче от Бургас, чието детенце също беше с такива миоклонии, но иначе каза, че е правил само фебрилни гърчове. newsm78 Тя милата толкова плачеше... направо ми се късаше сърцето като я гледах...

# 608
IiIi28, зависи за кога ще ви бъде насрочена датата за комисията.Мисля, че приемат  стари изследвания, но не правени от преди 6 месеца,.
Благодаря!

# 609
  • Варна/Белгия
Когато се явявахме на комисия около 5-6 от епикризите и документите бяха правени преди 7-8 месеца и ги приеха без проблем.А за конвулекса и ние сме почвали агресивна терапия с направо от 2мг,но за жалост това лекарство ни понесе най-зле.

# 610
Моето детенце също има миоклонии, незнам дали е откакто е заболяла или си е била така и преди. Питах докито, но каза че няма проблем. А мъжът ми също доста се поразтриса като заспива, а няма епилепсия. Аз четох, че е много често срещано явление.

А когато ни приемаха в Св. Наум имаше едно майче от Бургас, чието детенце също беше с такива миоклонии, но иначе каза, че е правил само фебрилни гърчове. newsm78 Тя милата толкова плачеше... направо ми се късаше сърцето като я гледах...
Благодаря ти за включването, Петинка. Ние имаме един фебрилен през януари, втори фебрилен с началото на салмонела през март, имаме и съмнения че може да е имало и последващи пристъпи, но никой не може да каже дали са били гърчове или не, на мен ми приличаше на треперене от напрягане при болезненте изхождания. Другата седмица сме на еег. Миоклониите със сигурност започнаха в болницата, но не са просто стряскане при заспиване, а са потрепвания на различни мускули, движение на пръстите, на ходилата, на свободното рамо  (когато е на една страна) , изкривяване на устичката. Понякога го държа дълго за ръка и той пак я мърда, но движенията са единични или два пъти, не са като треперене. Когато го прегърна докато спи усещам как му трепкат различни мускулчета и тези трепкания са невидими и неуловими от камера. Рядко се случва по -буйно стряскане - малко след като е заспал се случва. Но другите движения са по време на целия сън, не при заспиване, в началната или крайната фаза на съня, а през цялата нощ.
Ето че пак се увлякох. Чувствам се неудобно, че ви занимавам с толкова подробности, но разчитам, че сте минали по много повече пътеки (за съжаление)  и сте имали време да си зададете въпросите. Аз от сега си спрятам списък с въпроси.
И последно за днес... забелязвали ли сте да се разширяват зениците на децата ви без да е тъмно, може ли конвулекса да има такъв ефект.

# 611
И моето дете е с миоклонии, които започнаха с появата на епилепсията. Лекуващия ни невролог ги е виждал на живо докато бяхме в болницата и каза, че не са никакъв проблем. От известно време насам миоклониите се засилиха, доколкото знам няма лечение. Другия месец сме на контролен и ще питам пак за някакво лечение.

# 612
  • София, Люлин-8
a_hamdieva И нашите миоклонии са през цялото време докато спи, а не само при заспиване и включват цялато тяло като при вас. Много невролизи са ги виждали и всички казват, че не са проблем. Аз лично забелязвам, ча като пристъпите й зачестят, зачестяват и сънните миоклонии и неспокойството по време на сън.
Ние също започнахме Конвулекса по схема.
Съжалявам, че се забавих с отговора, ама в работата е лудница и почти не ми остава време да влизам тук.

# 613
И последно за днес... забелязвали ли сте да се разширяват зениците на децата ви без да е тъмно, може ли конвулекса да има такъв ефект.
При нас зениците се разширяваха през деня и привечер, понякога и очите и бяха навлажнени все едно че е плакала. Невроложката ни каза че това не е проблем. Това се случваше преди да започнем лечението с конвулекса

# 614
Благодаря на всички, че се отзовахте с отговори. Щом казват, че не са проблем миоклониите, би трябвало да не се притеснявам. Само че...те започнаха след втория гърч, явно има "повреда " някаква. Ще се опитам да не ги мисля толкова, но все пак ще чакам да видим какво ще кажат на Стели Мам. По -важното е другите неща при тях да са тръгнали на добре.
За зениците - в болницата ни дадоха два пъти фенобарбитал, и от него беше такъв ефекта - разширяващи се зеници. А откакто сме на конвулекс ми прави впечатление и че си търка очите често. Освен това спи толкова дълбоко, че не мога да го събудя. Записвам и това в списъка с въпроси към доктора (докторите) 
Лека нощ желая на всички, аз пак съм се загледала в моето момче и ми е трудно да се отпусна в сън

Общи условия

Активация на акаунт