Епилепсия - ТЕМА 19

• 66 188
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
Забелязвам нещо интересно, много деца с епи развиват и миоклонии. Явно има някаква връзка.

# 616
Синът ми също е с миоклонии, но лекуващата не го отразява да е проблем, а нещо нормално.

a_hamdieva успокой се, за твое добро и на семейството ти, животът на никой тук не е перфектен,  просто се нагласи към ситуацията и давай напред.

# 617
  • гр.Гоце Делчев
Здравейте момичета!Имам повечко опаковки Трилептал 600 и Вимпат 200 ,ако някоя от вас има нужда нека ми пише на лични да и изпратя,че моята дъщеря е голяма и понякога не пие редовно хапчетата и изостават опаковки.Страх ме е да прескачам някой месец да не ги вземам,да не и спрат ТЕЛК,да не помислят,че пристъпите са отшумели.

# 618
  • Добрич
a_hamdieva При моето момиче ефекта от започналото лечение беше: забавен говор, сънливост, 2 пъти на ден спеше, имаше и неща които не помнеше (случки, названията на някой предмети), беше станала много раздразнителна и плачеше често. Имаше момент в който си мислех, че ще си остане така... но за щастие като привикна към лекарствата и се нормализира всичко!
А за зениците по принцип знам, че по време на сън и от недоспиване (силна умора) се разширяват. newsm78

# 619
  • Варна/Белгия
a_hamdieva При моето момиче ефекта от започналото лечение беше: забавен говор, сънливост, 2 пъти на ден спеше, имаше и неща които не помнеше (случки, названията на някой предмети), беше станала много раздразнителна и плачеше често. Имаше момент в който си мислех, че ще си остане така... но за щастие като привикна към лекарствата и се нормализира всичко!
А за зениците по принцип знам, че по време на сън и от недоспиване (силна умора) се разширяват. newsm78
Ние си останахме така,постоянно плаче за всичко,раздразнителна е и започна да проявява агресия.

# 620
Здравейте момичета,
Относно миоклониите исках да споделя впечатления. Мъжът ми често има такива. Всяка вечер когато заспиваме заедно получава потрепвания в ръката и крака. Случват се едновременно на двата крайника. За съжаление не мога сега по памет да се сетя дали на лявата половина на тялото или на дясната. Сякаш е на дясната. Случвало ми се е да се будя за да го наблюдавам по-сериозно. Дори в един момент си бях внушила, че ми приличат малко на пристъпите на детето. Започват много бурно, после честотата им намалява. Но реакцията е само на китката и на крака и малко на бедрото му.
Мисля, че ако няма пряка връзка между миоклониите и епилепсията, то може би има някаква генетична връзка родител-дете.  От друга страна, аз също съм имала такива. Получавала съм ги по време на сън. Родителите ми са ми казвали, че "преритвам" докато спя. Т.е. като някакво ритане е било при мен. В студентските си години съм се събуждала от въпросното ритане. Обикновено се е получавало при по-силно напрежение през деня. Помня, че когато съм ги имала и съм се събужда са били от един и същ сън - всяка нощ сънувам, че се казвам по стълби и на последното стъпало се спъвам и падам и тогава "преритвам".
Дано не объркам с твърденията си тези от вас, които нямат такива симптоми.
Желая ви успехи в битката с болестта.

# 621
И понеже не мога да се редактирам, исках само да добавя, че детето с епилепсия е син на мъжа ми, но не е мой син. Т.е. моите симптоми не могат по никакъв начин да се тълкуват за състоянието на детето.
Отново поздрави.

# 622
лолото, това твоето според мен е "синдром на неспокойните крака", прочети в нета за него.

# 623
Моето детенце също има миоклонии, незнам дали е откакто е заболяла или си е била така и преди. Питах докито, но каза че няма проблем. А мъжът ми също доста се поразтриса като заспива, а няма епилепсия. Аз четох, че е много често срещано явление.
А когато ни приемаха в Св. Наум имаше едно майче от Бургас, чието детенце също беше с такива миоклонии, но иначе каза, че е правил само фебрилни гърчове. newsm78 Тя милата толкова плачеше... направо ми се късаше сърцето като я гледах...

И аз да се включа с въпросче по темата, ако може да ми обясните какво точно представляват тези миоклонии. Гледах няколко клипчета по интернет, а инфото в нета е на руски или англ. което не ме устройва защото не го разбирам особено. Моето момче прави понякога когато заспива кратко трепване на ръчичка или краче. Просто свиване на мускул за около 2-3 сек. и това еднократно  и примерно през две или три вечери. Не знам дали ги е имал преди но откакто имаме епи някой от двамата с баща му го следим като заспива.

# 624
Моето дете също имаше такива потрепвания по време на сън първите 4-5 месеца, след като почнахме конвулекса. Сега ми се струва, че са изчезнали . Но много бълнува и като общо спи неспокойно.

# 625
  • Добрич
Natali_75 точно това е което описваш, но пак казвам, че и при хора без епи се срещат. Вчера бяхме на ТЕЛК и се запознах с една жена, на която детенцето е с епи и ДЦП. Каза, че и те са имали, само че са били по-силни (ако мога така да се изразя). Детето си е мятало ръчичките. Изписали са и лекарство с П, не помня как се казваше, но тя не го е дала. След което от друг лекар е разбрала, че не трябва да се дават лекарства за това.

Пропуснах да кажа, че ни одобриха за 1 година, дадоха 70% с чужда помощ...каквото и да значи това.

# 626
Natali_75  
Пропуснах да кажа, че ни одобриха за 1 година, дадоха 70% с чужда помощ...каквото и да значи това.

До колкото съм в течение на вашите здравословни проблеми, това е подигравка  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Ето стойностите на % при епилепсията, а вие си имате и друг проблем:

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТЕЛК СВЪРЗАНА С ЕПИЛЕПСИЯ!
4. Епилепсия (според вида, тежестта и честотата на пристъпите с обективизация на пристъпите):
4.1. много редки – генерализирани пристъпи (конвулсивни или неконвулсивни, парциални пристъпи с вторична генерализация) с интервали повече от една година и парциални пристъпи (прости, комплексни) – 20 %
4.2. с интервали от месеци – 40 %
4.3. редки – генерализирани пристъпи (конвулсивни или неконвулсивни, парциални пристъпи с вторична генерализация) с интервали от месеци и парциални пристъпи (прости, комплексни) с интервали от седмици – 60 – 70 %
4.4. средно чести – генерализирани пристъпи (конвулсивни или неконвулсивни, парциални пристъпи с вторична генерализация) с интервали от седмици и парциални пристъпи (прости, комплексни) с интервали от дни – 70 – 90 %
4.5. чести припадъци – ежеседмични –   90 %
4.6. епилептични синдроми, резистентна епилепсия с ежедневни и/или еженощни пристъпи – 100 % с чужда помощ (СЧП).
Забележка 3. Припадъчното заболяване се счита в ремисия, ако в продължение на 3 години без медикация няма припадък.

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 10:50 от Йоана Vanq 66

# 627
И аз така мисля, че то след 8 месеца трябва да почнете да вадите наново документите.

# 628
  • Добрич
И аз така мисля! То като влязохме взе да ме разпитва и като ми вика: "Ами ще да дадем за една година, дано се оправи!" Ама така ми го казва сякаш - айде от мен да мине, не че заслужава... Направо съм втрещена. Ами то дано се оправи, ама надали Sad да назначат по-кадърни лекари там дето знаят да четат и да разбират диагнозите! Не да ни викат сутринта в 8 часа, а те самите да идват в 8 и 15  #2gunfire То като гледам би трябвало да влизаме между 70 и 90%, ама както и да е. Дано само да са добре децата, ама много ме е яд на тези изкуфели пенсионирани лекари от ТЕЛК-а!!! ooooh!

# 629
Нашият ТЕЛК мина "добре"... може да се каже.
Но когато отидохме, там преглеждаше една прегърбена, престаряла лекарка, която, четейки епикризите, ми вика "ама той детска церебрална парализа ли има"  ooooh! Казвам "не, опазил ни Господ". "Аааа", продължава тя, "значи няма парези" - Ами не, няма парези, отговарям аз  Tired
"Ами, май по-добре да викна невролога"  ooooh! Whistling И добре, че все пак намериха невролог, който да ни консултира...
Резултатът е 70 %, за срок от една година

Общи условия

Активация на акаунт