Епилепсия - ТЕМА 19

• 67 100
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
  • Добрич
Моята маймуна при гърчовете така си  правеше пръсите, много странно беше...  Thinking Сега тези пристъпи дето ги прави( днес са били над 30!) казва, че и се вие свят и почва да си движи очите наляво-надясно,ама с такава скорост, като че ще изхвръкнат, говора и се забавя, свива устичката и казва, че и изтръпва лявата ръка...от 3-4 дена казва и че и се привиждат разни работи  newsm78.
За депакина се оказа, че ще го спират, но нали първо се намалява дозата и затова и го дават още.
Йоана Vanq 66 За неуротопа, в какъв смисъл не се чувстват добре, заради странични ефекти или няма подобрение? Аз неможах да намеря много за него и в двете теми дето изчетох не срещнах някой да го пие.

# 76
Ако е неуротоп ретард аз съм го пила около 1 месец. Малко като пияна бях, но аз не съм пила друга антиепилептично и нямам база за сравнение. Майка ми го взема дълго време за невралгия не е казвала да има странични ефекти.

# 77
При някои деца неуротопа, действа или възбуждащо или стават като парцал.

# 78
Романол, и бебо така с едната ръчичка, така че щом вече има такова проявление може да направиш ново ЕЕГ и това е епи. На мен много ми се искаше да не е, но когато това стана и големите пристъпи без температура потвърдиха диагнозата с промените в ЕЕГ-то.  Sad
Все ми се струва, че ако още след първия температурен гърч ни бяха назначили веднага лечение, нямаше да стигнем до промените в ЕЕГ-то, това ми говореше майчения инстинкт тогава, а и свеки настояваше, но пусти ми професори...
Вие какви витамини или хранителни добавки давате да се засили имунитета и да се чисти черното дробче, че ние доста взехме да пожълтяваме?

# 79
  • Добрич
Тя и с депакина беще така в началото, вчера е спала на обяд, иначе майка каза, че е добре.Дано не се обрине или пожълтее и да и намали пристъпите, че иначе днес щели да включат и ново на обяд!Аз за един ден незнам дали може да се усети ефекта, особено, че са с удължено освобождаване...Но все пак лекарката щом е преценила  Thinking

# 80
  • София, Люлин-8
Сега се връщам от Св.Наум с поредния бисер на Стоянова, можело да е хиперкалциемия заради положението на ръчичката при пристъпа #Crazy

Ама това че нямаме нито един симптом от въпросното заболяване са подробности.

Цитат
Симптоми

Оплакванията на болните с хиперкалциемия са общи - дехидретиране (обезводняване), слабост, отпадналост, лесно изморяване, сърбеж. Могат да се включат нарушения на нервната система - нарушени и намалени рефлекси, объркване, промяна в съзнанието, кома, увреждане на проксималните (близките) мускули. Може да има храносмилателни нарушения - гадане, повръщане,запек, загуба на тегло. При част от болните има жажда, повишено отделяне на урина, диспепсия (нарушено хранене). Може да се провокират сърдечни нарушения - брадикардия (забавена сърдечна дейност), промени в ЕКГ, аритмия и спиране на сърдечната дейност (арест).

Аман вече, каза да продължаваме да си спираме Конвулекса и на 11 пак там за прием гладни, жадни и недоспали, ПИСНА МИ ВЕЧЕ  smile3511

Ама айде да не й строша хатъра ще пусна едни кръвни за калции та да миряса  ooooh!

# 81
О, милата ти и малката принцеса!  Hug Вярно, е че децата понякога копират, имитират или просто си играят, но при ЕЕГ-та с промени... Не мога да разбера как при фамилна анамнеза и промени в ЕЕГ-то така се експериментира с децата... Разбирам, че има общи пътеки като спирането на лекарствата за да се провокират пристъпи, но това е... просто нямам думи вече...   Shocked

# 82
Здравейте всички,

ако не сте чули и чели досега ето малко информация http://www.nhif.bg/web/guest/news_home?p_p_id=newsdisplay_WAR_ne … .bg%2Fweb%2Fguest във връзка с някои промени при изписване на лекарства!

# 83
  • София, Люлин-8
LifeIsBeautiful Говорих с една приятелка тя е доктор по детска психология и беше категорична, че няма как при махане пред очите да не мигне, ако не е пристъп защото това бил безусловен рефлекс.
Ще хвана да й го спра по-набързо Конвулекса та квото ще да става и да се свъшва с тая лудост, че ми писна всеки месец да вися там.  smile3515

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 11:22 от romanol

# 84
Това означава, че отпадат протоколите, а рецептурните книжки остават, нали или и те отпадат, а само с рецепти ще го взимаме валпроата? И сегашният ни протокол важи до края на периода си, нали?   Rolling Eyes
Романол, вие имате фамилна анамнеза и промени в ЕЕГ-то, за мен това е достатъчно за епи. Ти самата убедена ли си вече, че е епи или още се съмняваш в нещо друго?

# 85
  • София, Люлин-8
Незнам, но не открих никакво друго обяснение на случващото се с детето ми освен епилептични пристъпи.
Нито получих такова обяснение от лекуващата лекарка.

Клиничната картина си отговаря напълно на епи, а колкото до ЕЕГ-то не искам да го коментирам това че няма изменения на фона на терапията за мен не е диагностичен критерии. Naughty
Май ще взема пак до Литвиненко да отскоча. newsm78

# 86
Романол, ми то не е ли нормално на фона на терапията ЕЕГ-то да се нормализира - нали това е целта на медикаментите - да не прави пристъпи, да се облекчава дейността на мозъка и така да се нормализира ЕЕГ-то??? Това не означава ли, че просто лекарството действа както трябва ???? Според мен, при терапия с медикамент и все още с промени в ЕЕГ-то, означава, че медикаментът не действа пълноценно или не е подходящия...

# 87
Романол, честно да ти кажа направо си експериментират с детето ти. Сега си спомням, че и ние навремето изследвахме калций, естествено нищо не излезе. Не продължавай дълго с тоя експеримент. Литвиненко ни беше казал, че всеки пристъп проправя път за нов и трябва да се прекъсне тоя кръг.

# 88
  • Добрич
Току що намерих референтните стойности за калций в кръвата.В изследванията на Ивета калция беше 5,2ммол/л  Thinking Защо никой лекар не го намери за ненормално  smile3511

Офффф за какво изобщо ги правят тези изследвания!!!

"Резултати от проведеното изследване:
Изследването на калций в кръвта е тест, с който се измерват нивата на калций в организма. Нормалните стойности могат да варират между различните лаборатории.
Нормални стойности:
Калций в кръвта
Възрастни: 9.0–10.5 mg/dL или 2.25–2.75 mmol/L
Деца: 7.6–10.8 mg/dL или 1.9–2.7 mmol/L
При деца нивата на калций в кръвта може да са по-високи, заради бързия растеж на костите.
Йонизиран калций в кръвта:
Изследването на йонизиран калций се използва за измерване на количеството на калций, който не е прикрепен към протеини (белтъци) в кръвта. Нивата на йонизиран калций в кръвта не се променя от нивото на протеините.
Деца: 7.6–10.8 mg/dL или 1.9–2.7 mmol/L
Възрастни: 4.65–5.28 mg/dL или 1.16–1.32 mmol/L"

# 89
Петинка, при ниски нива на калций може да се получат конвулсии в мускулите, които да се объркат с епи пристъп. При вас може би няма съмнение относно диагнозата, но ако калция не е в норма трябва да се обърне внимание.

Общи условия

Активация на акаунт