Епилепсия - ТЕМА 19

• 66 263
  • 726
  •   1
Отговори
# 60
Петинка, ще ти кажа това, което на времето ни каза Литвиненко. Епилепсията не е най-страшната болест, за жалост се уверих в това лично. Поне за нея има лечение в повечето случаи. Хора с епилепсия живеят нормален живот, ето виж романол. Аз имах колега лекар с епи. Така че, няма място за отчаяние.

# 61
  • София
Ще се съглася с Гала и ще добавя, че докато лежахме в педиатрията, при потвърждаването на епилепсията от изследванията, докторката ни каза, че това е по-добрият вариант за подобни пристъпи. Другите са тумори, енцефалити, менингити. Живее се с тази диагноза, при това нормално, а някои хора даже спират лекарствата. Не се паникьосвай!

# 62
Петинка, дръж се - трябва да си силна и за двете. И аз имам познати, които живея нормален живот с диагноза епи, просто не ходят на дискотеки и ограничават употребата на алкохол. Моя приятелка прави вечер големите пристъпи (вече рядко заради лечението с медикаменти), докато спи и сега не приема никакви медикаменти (нощните пристъпи са по-малко опасни от дневните), а скоро ще си има и бебче Simple Smile . Съпругът ми се е излекувал напълно като дете до пубертета и до ден днешен не е правил пристъпи (надявам се същото да стане и със сина ми). Едно време лекарствата са били едни - съпругът ми е лекуван с фенобарбитал - а сега вече са доста по-развити и с по-малко странични ефекти. Моля те, пиши ни как се развиват при вас нещата, защото и ние сме с проблем в дясната половина на мозъка и сме за ЯМР, но е още много малък за ЯМР. Успех и се дръж, защото трябва да си силна и за двете!  Hug

# 63
  • Добрич
Благодаря ви за подкрепата! Знам че не е най-страшната болест, но не мога да се примиря още, тя беше толкова здрава... Ще пиша, само да мине резонанса, дано стои мирна, че иначе и упойка трябва да плащаме.  Hug на всички майчета и се Praynig да се оправят дечицата ви!

# 64
  • София, Люлин-8
Petinka211 Сжалявам за лошите вести, кураж и прегръдки от мен  Hug
Напълно заставам зад това което е написала гала, аз съм с епилепсия с комплексни парциални пристъпи, а миналата седмица защитих докторска степен. Освен това моят първи братовчет е с диагноза епилепсия от 9 годишна възраст и си води напълно нормален жевот, работи като програмист и има две прекрасни момченца.  Peace
Когато се лекува нещата влизат в релси   Hug

Освен това искам да добавя, че факта че е направила пристъп и са го видели е може би най-добрият вариант за бързото диагностициране и прилагането на правилно лечение респективно.  Heart Eyes
Ние се влачихме 6 месеца по болници докато засекът пристъп, което вместо да помогне за диагностицирането в нашият случай ни върна на старта. Sad

# 65
Ние тази сутрин пак направихме пристъп. Вярно, по-лек, след като се събуди държеше горе ръчичките и се разтриса целия, но беше за 2-3 минути, а не над 10 минути като последните два от миналата седмица. Искам да ви питам - при пароксизмална активност фронто центро-темпорално-вдясно кога да очаквам да спрат тия пристъпи? Има ли при някой тук с такава диагноза и кога са му спрели пристъпите?

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 09:44 от LifeIsBeautiful

# 66
  • Добрич
Забравих да кажа, че пристъпите и са по 20-тина на ден  ooooh! сега доктор Денева е добавила и неуротоп, а като чета листовката пише:

"Следните активни вещества биха могли да окажат влияние върху ефикасността на Неуротоп Ретард 300 mg таблетки:
някои антибиотици (напр. еритромицин, триацетилолеандомицин, изониазид);
някои лекарства предназначени за лечение на сърдечносъдови заболявания (верапамил, дилтиазем);
декспропоксифен (за лечение на болка);
вилоксазин (за лечение на депресии);
симетидин (за лечение на силно повишена стомашна киселинност);
някои антиепилептични медикамента (фенитоин, примидон, валпроева киселина)"

А тя пие и депакин  newsm78

# 67
Петинка, намерих това:
"Взаимодействия - PHT u PB стимулират метаболизма на CBZ и намаляват серумната му концетрация, което изисква по-високи дози. Потискане на метаболизма на CBZ и съответно увеличаване на серумната му концентрация предизвикват макролидите VPA,Dehydratin. CBM като ензимен индуктор намалява концентрацията на VPA,LTG,CMZ"

# 68
Petinka211 , неуротопа, го изписват рядко, и малко пациенти се чувстват добре.
Внимавай и още при първите притеснения, ако има такива от приема му, звънкай на д-р Денева. Peace

# 69
  • Добрич
Ами тя каза да я следим дали ще получи обриви, и наистина в листовката пише, че е възможна поява на обриви, пожълтяване на кожа и очи и др. подобни работи. Дано има ефект, че иначе ще ги сменяме пак

# 70
Привет, ние бяхме само на конвулекс, но пристъпите зачестиха и включиха трилептал. Пихме 10 дена и Мони се обрина, подуха се устните и от днес го спираме, а увеличаваме дозата на конвулекса. Ако не се повлияе, трябвало да вземем направление и в педиатрията при Литвиненко.

# 71
Герче, на нас Литвиненко навремето ни каза, че първо ще увеличим дозата на конвулекса колкото позволява и ако не стане тогава ще включваме втори препарат. При нас проработи, дано и при вас да е така.

# 72
  • София, Люлин-8
Като ви чета и Литвиненко почва да ми се издига в очите  newsm78

# 73
Petinka211 kogato napravite QMR ne e zle da poiska6 mnenie ot nevrohirurg,za6toto v Sveti naum moje da ti kajat mnogo ne6ta.Men Dimova me dokara do nerven sriv aMinkin kato pregleda QMR be6e na protivopolojno mnenie,uspeh.Ger4e nadqvamse da se stabilizirate.Nie su6to sme pri Deneva

# 74
  • София, Люлин-8
Вики пак ми направи пристъп и този беше дълъг около минута, а ръчичката й беше заела много странна поза като на кокоше краче.  Sad

Утре сутринта пак отивам в Св.Наум няма да стоя така повече и да гледам как детето ми се мъчи, не приемам това положение повече  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт