Епилепсия - ТЕМА 19

• 66 178
  • 726
  •   1
Отговори
# 45
  • София, Люлин-8
Petinka211 Успех ви желая. Моля те пиши после какво ви е казала.

# 46
  • Добрич
Благодаря! Задължително ще пиша!  Simple Smile

# 47
Романол, радвам се, че вече сте по-добре. Инхалаторът, да ти кажа, не е толкова наложащ при вас щом като не са ти казали лекарите да го вземеш, а и малката сигурно ще се дърпа доста като моя, въобще трудна работа... С финансиите, също трудна работа - няма как - и много да има човек и малко да има - все свършват, добре че го има дядо му и помага в точните моменти, че мъжът ми си счупи ръката, докато бяхме с бебо в болницата (само за престоя там този месец платихме 200 лв., без изследванията на частно, лекарствата и частните консултации)... Малките са големи подражатели, но (големите пристъпи и) промените в ЕЕГ-то няма как да се подражават. Моят понякога като чуе, че някой кашля и той започва след малко, но рентгеновата снимка няма как да я изподражава Simple Smile
Петинка, успех! Дано всичко се подреди максимално добре при вас!  Hug

# 48
  • София, Люлин-8
Здравейте момичета  Hug

Вики е вече много по-добре днес бяхме на контролен преглед гърдите почти са се изчистили, но ще продължим със антибиотика и вентолина до края на седмицата, че още има малко остатъчен спазъм на дробчето.

От четвъртък не ми е правила пристъп, та чак съм леко озадачена на какво се дължи това разреждане. Възможно ли е да е на факта, че от тогава състоянието й много се подобри от вируса?  newsm78

Забелязала съм че като е болна са по-чести.
Не че се оплаквам, но просто ми е чудно. Rolling Eyes

# 49
  • гр.Гоце Делчев
 lololo чак днес ми остана време да прочета,че и вие сте по-големи.Ако имаш нужда от Вимпат пиши ми имам повече опаковки и мога да ти изпратя . romanol радвам се,че сте по-добре и дай боже много по рядко да са ви пристъпите,а още по хубаво ще е да спрат. Hug Hug Hug

# 50
  • София, Люлин-8
pepi1963 За съжаление 10 мин. след като се похвалих ми направи пристъп.  Sad

# 51
Здравейте!
Обръщам се към майките на по големите деца с молба за малко помощ
Дъщеря ми е 6-ти клас и до миналата година в училище всичко беше наред, но тази година е нещо страшно седи и чете с часове и накрая нищо не може да запомни, имам чувството че конвулекса донякъде и забавя развитието.
Въпросът ми е има ли някакви витамини или каквото и да е, да и давам да пие за да може поне малко да бъде по концентрирана в училище и да може успешно да завърши 6-ти клас

# 52
Здравейте!
Обръщам се към майките на по големите деца с молба за малко помощ
Дъщеря ми е 6-ти клас и до миналата година в училище всичко беше наред, но тази година е нещо страшно седи и чете с часове и накрая нищо не може да запомни, имам чувството че конвулекса донякъде и забавя развитието.
Въпросът ми е има ли някакви витамини или каквото и да е, да и давам да пие за да може поне малко да бъде по концентрирана в училище и да може успешно да завърши 6-ти клас

Лили, вълшебно хапче няма, но таурина е много подходящ. Също можеш и да даваш  магнезий и витамини от групата В, особено В6.
За витамините като цяло имам особено мнение. По-точно за синтетичните, които масово се рекламират.

# 53

Лили, вълшебно хапче няма, но таурина е много подходящ. Също можеш и да даваш  магнезий и витамини от групата В, особено В6.
За витамините като цяло имам особено мнение. По-точно за синтетичните, които масово се рекламират.
Да много трябва да се внимава със синтетичните витамини.
Ето ТАЗИ, статия може да ви е полезна на тази тема, за витамините.

# 54
Благодаря ти Йоана Vanq66

# 55
Romanol, вентолина съвместим ли е с натриевия валпорат, защото бях останала с впечатление, че не е. Преди малкият често му го изписваха, за щастие след диагнозата не ни е бил нужен, но си мислех, че вече не мога да му го давам. И като цяло хич не го харесвам, въпреки че ни е помагал.

# 56
  • София, Люлин-8
sveti8 Няма проблем да се пие Вентолин и Конвулекс, само трябва да се гледа да е възможно по-рядко все пак, и да има поне 1 час интервал между приема на двата медикамента. Ние го пием за втори път откакто сме на Конвулекс. newsm10

# 57
  • гр.Гоце Делчев
 romanol важното е да има интервали поне между отделните пристъпи,няколко дни все пак си е постижение.lili28 и аз знам,че за концентрацията е хубаво да се пие магнезии,каза ми го една позната медицинска сестра,не забравай,че сигурно дъщеря ти вече е в пуберитета и някои деца в тази възраст стават по разсеяни. Hug Hug Hug на всички момичета.

# 58
Взех разтворим магнезии и още от утре мисля да започвам да давам и дано нещата се оправят поне малко, защото не знам какво друго мога да направя.

# 59
  • Добрич
Здравейте! Днес се върнахме от София, оставихме там дъщеря ми и майка ми в Св. Наум. Правихме ЕЕГ и направи пристъп. Потвърдиха, че е епилепсия.Най-вероятно имала огнище в задната дясна половина на мозъка.  newsm45 Сякаш тайничко се надявах да не е това... Сега в понеделник имаме час за ЯМР в Сб. Иван Рилски. Пристъпите и са много на честичко и и вдигнаха дозата на депакина и ако не изчезат ще добавят и друго лекарство! Много се притеснявам, как ще я пусна на училище така.Дали лекарствата няма да забавят умственото и развитие? Ох направо ще пукна от притеснение Cry

Общи условия

Активация на акаунт