Епилепсия - ТЕМА 19

• 66 155
  • 726
  •   1
Отговори
# 30
Последните изисквания на Световната Здравна Академия, са седем години без пристъпи и лекарства.

# 31
Извинявайте за глупавия въпрос, който ще ви задам, но...големия епилептичен припадък придружен ли е от посиняване?

# 32
Извинявайте за глупавия въпрос, който ще ви задам, но...големия епилептичен припадък придружен ли е от посиняване?
При нас не винаги.Ако има спиране на дишането по време на пристъп посинява.Друг път пак при голям пристъп дишането е някак накъсано и няма посиняване.

# 33
KokoMira, благодаря.
По какво се различават епилептичните припадъци от афективно-респираторните пристъпи?

# 34
И при нас нямаше посиняване, но мисля че е възможно. всеки пристъп при нас досега е различен, няма един с един да си приличат.

# 35
  • Добрич
Здравейте!Включвам се и аз понеже дъщеричката ми,която е на 8 г. направи 4 гърча за една седмица! Днес ни изписаха от болницата с диагноза епилепсия при положение, че ЕЕГ-то е в норма,назначиха лечение с Депакин. Скенера също не показва отклонения.В понеделник заминаваме за София при д-р Денева в Св. Наум. Има ли вероятност при първото ЕЕГ да не е показало или лекарката просто да не е видяла? И още нещо от вчера започнахме с депакин, и както спи на обяд отваря очи, започва да ги мърда наляво-надясно, устичката и се свива и не е контактна, после не помни нищо( понеже и говоря през това време) и заспива пак... за мен това е пак пристъп, но по-лек заради депакина  Embarassed аз поне така си го обяснявам. Някой ако може да изкаже мнение.

# 36
  • София
Здравей, Petinka211. От всичко, което прочетох, защото и синът ми е отскоро с такава диагноза, разбрах, че е възможно да има епилепсия без нарушения в ЕЕГ. Това, което описваш, прилича на пристъп. Какви други изследвания ви направиха? Скенери, кръвни?

# 37
  • Добрич
и скенер и кръвни, но няма нищо притеснително в тях - всичко е в границите. А самия гърч го прави винаги по време на сън - много странно и се обръщат ръсете и краката, тресе се и е със втренчен поглед, излиза и слюнка от устата

# 38
  • София
и скенер и кръвни, но няма нищо притеснително в тях - всичко е в границите. А самия гърч го прави винаги по време на сън - много странно и се обръщат ръсете и краката, тресе се и е със втренчен поглед, излиза и слюнка от устата

В такъв случай, бъди спокойна и тъпрелива до прегледа в София. И питай за всичко, което те интересува лекарката. В нета има много информация, но, все пак, всеки случай е различен.

Успех! Дано го израсте детето с помощта на лекарствата.

# 39
  • Добрич
Благодаря! Пожелавам на всички да се оправят!

# 40
Петинка, ако можеш запиши това което прави с телефона или с камера и го покажи на лекарите. На нас на времето така ни диагностицираха епито, също при често ЕЕГ.

# 41
На нас в началото, когато след годинката пристъпите станаха с гърчове при температура (до преди това бяха само отпускане в безсъзнание без температуре и все си мислехме, че проблемът е от друг характер) ЕЕГ-то беше чисто, но след месец-два с гърчови пристъпи (при все по-понижаваща се температура и вече без) вече промените в ЕЕГ-то се засякоха. Колкото по-бързо започнете лечение и прекъснете пристъпите, толкова, според мен, вероятността да се промени ЕЕГ-то намалява, което е добре. Освен това, при нас, докато приемате медикамента пристъпите би трябвало да намалят по численост и сила - за което лично съм много благодарна, че някои от нашите са направо животозастрашаващи (свършваме в Спешното/Реанимацията), а с Конвулекса пристъпите определено намалиха продължителността и силата си Simple Smile - погърчва се малко без запенване и посиняване, после се събужда без да помни нищо и заспива Simple Smile 
Гала, още не съм си купила телефон с хубава камера, че да го снимам (все нещо по-важно изниква, като инхалаторът този път), ама то и не ми е до това в момента на пристъпа - все ме изненадват тея големите гадни пристъпи при които посинява, последния път на улицата в количката - кое да правя по-напред да го вадя от количката ли, да му слагам диазепама, да звъня на бърза помощ, докато го държа на ръце (които да ме разпитват 5 минути къде се намирам и въобще как може да съм се държала така и да съм била толкова изплашена и изнервена - не съм ли била свикнала вече с пристъпите му - на което ти идва да ги ....), а той продължава да се гърчи изпънал крачета и вдигнал ръчички до главата с обърнати очи, разпенен и посиняващ, да звъня на съпруга, който пък звъни 10 пъти да ме пита как е, докато дойде той и линейката... Освен това, нали и лекарите виждат пристъпа и го описват... Слава Богу, благодарение и на Конвулекса сега вече не се разпенва и посинява, само потреперва и преминава по-бързо Simple Smile , а на малките не обръщам толкова внимание... само като залита понякога се притеснявам да не се удари, защото понякога пада...
Романол, ние си взехме инхалатора (имаше го в Технополис и не се налагаше да го поръчвам по нета) - с бебо вече го ползваме, но при него е доста трудно - не иска да седи и реве... Вие взехте ли си и как се справяте с малката? При нас вече пневмонията и при двама ни премина, но още понякога рядко, но все пак малко накашляме (надявам се с инхалатора да се изчистим докрай), утре му свършва на бебо антибиотика и малко се притеснявам, дано и без него е добре... Вие как сте - оздравяхте ли?

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 01:17 от LifeIsBeautiful

# 42
Петинка, изисквай ЯМР, той би могъл да покаже ако има огнище или друг проблем.

Сияна, малко на патерица -  честит рожден ден на детенцето ти! Да ти е здравичък!

# 43
  • София, Люлин-8
LifeIsBeautiful Не сме взимали инхалатор за сега, точно след празниците сме финансово затруднени, пък и за 1 седмица дадох над 150 лв. за лекарства и за него не останаха пари.  #Crazy

Иначе малката вече е добре, а педиатърката е категорична, че не е пневмония, а бронхеолит.  newsm78
Не е вдигала температура от вторник и кашлицата почти спря, продължаваме си лечението докато се изчисти напълно.

Да ви кажа какво направи вчера малката ми актриса, втренчила се и не мърда ама мене ме усъмни, че не е пристъп като й махнах пред очите мигна и после почна да пуска една мазна усмивка.  smile3511
Направо ми идваше да я удоша, не ми стигат другите ядове та да ме понтира така.
Явно усеща, че я следиме и си мисли че е някаква игра и аз вече не знам какво да правя  Rolling Eyes

Petinka211 И нашите ЕЕГ-та са чисти, имаме само едно с изменения, преди да започнем лечението. Но си прави пристъпите. Дори в момента ни спират конвулекса, защото нищо не излиза, въпреки че като го намалихме, пристъпите й зачестиха.  Rolling Eyes
Наистина е добре да направиш едно клипче на пристъпа.
Защо сте се насочили точно към Денева?  newsm78

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 06:32 от romanol

# 44
  • Добрич
Ами казаха ми, че е много добра в тази област, дори най-добра... Дори завеждащия на детското тук в Добрич като разбра, че сме говорили с нея каза, че сме направили добър избор.

Общи условия

Активация на акаунт