Епилепсия - ТЕМА 19

• 66 183
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
  • София, Люлин-8
Petinka211 Процента който са ви дали действително е смешен, трябва да сте с минимум над 80%, даже според мен над 90% при положение, че детето е с дисплазия, как очакват много ми е странно за 1 година да се оправи.  #Crazy

Явно това си е практика да режат безцеремонно процентите и да пускат срок от 1 година. Което е смешно имайки предвид, че припадъчно заболяване се води в ремисия след 3 години без медикаменти и без пристъпи.  #2gunfire

На нас пък ни дадоха 60% - БЕЗ ЧУЖДА ПОМОЩ - за 1 година. (за тези които не знаят малката е на 2г. и 9 м.) #Crazy

# 631

На нас пък ни дадоха 60% - БЕЗ ЧУЖДА ПОМОЩ - за 1 година. (за тези които не знаят малката е на 2г. и 9 м.) #Crazy

И то при условие, че сте все още с неовладяни пристъпи!  newsm78 ooooh! #Crazy #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 632
  • Добрич
Ами аз дори не знам дали са го видели понеже дисплазията я пише само на резонанса, а те надали са чели всички документи. Големи са гадини, сякаш от джоба си ги дават парите. #Crazy
То по принцип до 70% помощта е еднаква.
 romanol как научи малката да се оправя сама на тази възраст newsm78 Тя сигурно и сама се придвижва до жената, която я гледа...  ooooh! Ей направо недоумявам, как може да е без чужда помощ  #Crazy
Много ми е чудно, ако беше за техен близък дали такива решения щяха да дават? Naughty

# 633
  • София, Люлин-8
Здравейте момичета  Hug

Ние най-после записахме час за ЯМР, на 12.05 от 12 ч.
Анестезиолог ще ни е д-р Джендов, неговия телефон ми дадоха от болницата.
Вече всичко е уговорено, записали сме часа и направлението даже вече си взехме, голямо тичане беше, но успях.
Това което ме озадачи беше, че ми казаха да нося всичката документация, която имаме до момента за да може да бъде направен разчета.  newsm78

# 634
  • Добрич
ЕЕЕ супер!  Hug Ще чакам да пишеш какъв е резултата и стискам палци!
Къде ще го правите? А направлението кой ви го дава, понеже ние си платихме резонанса, че иначе чак след месец имаше часове, а ние като си платим пътя и се обезсмисля направлението. И още един въпрос - някой да е правил ПЕТ-скенер? Понеже ние като се срещнахме с Минкин каза, че е хубаво да се направи, било по-точно от ЯМР...

# 635
ПЕТ скенера не е ли за ранно откриване на онкологични заболявания?

# 636
  • София, Люлин-8
Petinka211 В "Св.Иван Рилски" ще го правим. Направлението ни го издаде диспансерния лекар след разрешение от касата.
Искам да попитам някой ако има пресно инфо кой разчита резонанса сега там?

А Виктория е пак болна и пак е бронхит някъв, няма температура и гърлото е добре, но се скъсва от кашлица и това при положение, че е вече 3-та седмица на профилактика с Изопринозин.  Sad
Май все пак няма да ни се размине тичането и по пулмолози лятото.  #Cussing out

# 637
  • Добрич
Ох, миличкото! Дано се оправи бързо! И ние правихме нашия резонанс там, на решението пише д-р М. Пенков, но нз дали той го е разчел  newsm78. Но после с резултата се качихме при Минкин и той потвърди диагнозата, Денева и тя каза, че няма съмнение че е тази диагнозата.

Steli mam и аз така четох, но понеже при моето момиче увреждането е в мозъчната кора и предлагат операция за отстраняването на засегнатата част от мозъка, за да се разбере докъде точно е увреден мозъка и има ли допир с важни центрове на мозъка ни каза, че е хубаво да се направи. Засега съм се отказала от операция, понеже сме овладели пристъпите с лекарствата, но при следваща поява... съм решила, че няма какво да чакам! Може да ви звучи налудничаво, но при тази диагноза болестта прогресира и се засяга и останалата част от мозъка, от което се изостава умствено и може и да остане и инвалид...

# 638
Относно Пет скенера вече е разрешен и за по тежките форми на епилепсия да се прави.
Ще запитам подробности и ще пиша.

# 639
  • София, Люлин-8
Имам и още едно бързо питане.
Колко ще ми струва анестезията +хонорара на анастезиолога?

Някой беше писал че с Джендов са я правили, ще съм благодарна ако върне инфо, за да мога да се подготвя, защото той не ми каза точна сума.

# 640
Имам и още едно бързо питане.
Колко ще ми струва анестезията +хонорара на анастезиолога?

Някой беше писал че с Джендов са я правили, ще съм благодарна ако върне инфо, за да мога да се подготвя, защото той не ми каза точна сума.
Аз лично дадох 100 лв. но при друг анестезиолог но пак в Ив. Рилски

# 641
Здравей те ..Имам въпрос към всички които са запознати .......ОКОНЧАТЕЛНА ДИАГНОЗА   .........Локализирана (фокална )(парциална) идиопатична епилепсия и епилептични синдроми с тонично -клонични припадъци с фокално начало...............Някой може ли да ми каже какво означава това на по -прост език ....Досега винаги пишеше Роландова епилепсия и изведнъж тази диагноза нещо изпадам в ужас ..Ше ви бъда много благодарна ако някой ми отговори....

# 642
Тук не сме лекари, но на лаишки език, това значи, че е засечена утвърдена фокална, парциална епилепсия, без да е установена причината за нея, това е идиопатичната.
А от тези резултати, се установява, че това е синдром, т.е. произлизащи един от други взаимно свързани пристъпи.  Embarassed Embarassed Embarassed

# 643
ЕЕЕ супер!  Hug
 И още един въпрос - някой да е правил ПЕТ-скенер?

Petinka,
Ние сме правили ПЕТ-скенер. Прави се в Медицинска Академия. Имахме уговорен час за изследването и уговорка с анестезиолог от "Иван Рилски" (моето дете не може да стои неподвижно 20 мин). Взехме анестезиолозите от "Иван Рилски" с кола и отидохме в Мед Акададемия (разстоянието е около 500-700м, може да се измине и пеша). Изследването трае около 1.5 часа ако се смята времето за събуждане от упойката. Първо се поставя венозно контрастно вещество. Чака се половин час и след това се прави изседването в апарат подобен на този за ЯМР. Самото изследване трае около 20-30 мин. Следва събуждане от упойката. Резултатите се изпращат директно при д-р Минкин.

Ето повече информация за изследването:

http://epilepsia.bg/%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D1%81%D … D0%BF%D0%B5%D1%82

# 644
Да попитам, какво се случва когато се видят проблемните зони на ПЕТ скенер?
Има ли различно лечение, или се използва само при операции за по-голяма точност?

Общи условия

Активация на акаунт