Епилепсия - ТЕМА 19

• 66 185
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
  • Добрич
Благодаря много за инфото! Като съм питала ЛЛ, все ми се тросва, че се прави само при ракови образувания... А Минкин няма полза от това да ме праща, ако няма смисъл от него.

# 646
Относно питането на Романол, д-р Джендов ни взе 150 лв за анастезията при ЯМР в Св. Иван Рилски.

ladjova@abv.bg , със същата диагноза сме - Локализирана (фокална )(парциална) идиопатична епилепсия и епилептични синдроми с тонично -клонични припадъци с фокално начало. Не знам дали може да е успокоително от устата на лаик, какъвто съм аз, но по мнение на проф. Божинова прогнозата при този вид епилепсия е благоприятна и при прилагане на лечение има шанс да отшуми, като се "израсте" в пубертета. С каква честота са притъпите при твоето дете? При нас, да чукна на дърво, се очертават редки. Ох, дано ...

И аз искам да попитам нещо... ТЕЛК-а мина и още не е изтекъл 14-дневния срок. След като заверя решението от ТЕЛК, къде трябва да го занеса,за да започнем да получаваме начислената сума по болест? Може ли знаещите да се включат горе-долу в рамките на какъв период от време ще започнат да я изплащат?

# 647
  • Добрич
На нас около месец след подаване на документите в социални ни ги преведоха(за другото ми дете). Аз разбрах, че не трябвало да се чака 14 дни за да се подаде и смятам след празниците да се обадя да питам мога ли да отивам Simple Smile

# 648
Относно питането на Романол, д-р Джендов ни взе 150 лв за анастезията при ЯМР в Св. Иван Рилски.

ladjova@abv.bg , със същата диагноза сме - Локализирана (фокална )(парциална) идиопатична епилепсия и епилептични синдроми с тонично -клонични припадъци с фокално начало. Не знам дали може да е успокоително от устата на лаик, какъвто съм аз, но по мнение на проф. Божинова прогнозата при този вид епилепсия е благоприятна и при прилагане на лечение има шанс да отшуми, като се "израсте" в пубертета. С каква честота са притъпите при твоето дете? При нас, да чукна на дърво, се очертават редки. Ох, дано ...

И аз искам да попитам нещо... ТЕЛК-а мина и още не е изтекъл 14-дневния срок. След като заверя решението от ТЕЛК, къде трябва да го занеса,за да започнем да получаваме начислената сума по болест? Може ли знаещите да се включат горе-долу в рамките на какъв период от време ще започнат да я изплащат?
Благодаря ти ....След 14 дневен срок взех ме ТЕЛК и отидох  в СОЦИАЛНИ ГРИЖИ подадох документите и на следващия месец получих със задна дата всички пари като ние сме със 60 % ....Нямаме пристъпи от юли 2012 год. но продължава да си пие лекарствата в момента сме на Депакин Хроно 300 - Кепра - Петинимид

# 649
Тук не сме лекари, но на лаишки език, това значи, че е засечена утвърдена фокална, парциална епилепсия, без да е установена причината за нея, това е идиопатичната.
А от тези резултати, се установява, че това е синдром, т.е. произлизащи един от други взаимно свързани пристъпи.  Embarassed Embarassed Embarassed
Благодаря....

# 650
  • София, Люлин-8
Благодаря ви за отговорите момичета, ще си имам в предвид едни 200 лв. за анастезията.  Hug

ladjova@abv.bg Я да те питам, че ми стана любопитно, кога сте пускали ТЕЛК-а? В смисъл колко време след като са спряли пристъпите и от кой град сте?
Защото и на малката й дадоха 60%, а тогава беше с пристъпи 2-3 пъти седмично (сега са 1 път седмично).  newsm78
Просто като се замисля са ни порязали отвсякъде  Rolling Eyes, ама догодина съм решена, че ще обжалвам  Naughty

Имам и още едно питане една мама ми беше споменала, че можело като си пускаме продължението да отидем при друга комися, а не при тази първоначалната. Някой има ли инфо дали е възможно това?  newsm78

Последна редакция: сб, 03 май 2014, 06:49 от romanol

# 651
Имам и още едно бързо питане.
Колко ще ми струва анестезията +хонорара на анастезиолога?

Някой беше писал че с Джендов са я правили, ще съм благодарна ако върне инфо, за да мога да се подготвя, защото той не ми каза точна сума.
Здравей ние също  бяхме при д-р Джендов на нас ни взе 150лв.но съм страшно доволна защото нямахме никакви проблеми след упойката все едно беше спал обеден сън.докато при другите упоики които сме правили беше някакъв кошмар.Това е от моя опит WinkПожелавам ви успех

# 652
Petinka211 и  ladjova@abv.bg , благодаря за отговорите, момичета

Petinka211 , искаш да кажеш, че могат да се подадат документи преди да изтекат 14-те дни за обжалване ли?

ladjova@abv.bg , радвам се, че детето се е закрепило  Peace Моят син е на Конвулекс и откакто вдигнаха дозата след последния припадък, което беше преди повече от 3 месеца, да чукна на дърво, не е имал проблем.

Между другото, и аз като Романол се учудих, че когато детето е в ремисия, пак се полага някакъв ТЕЛК; моето моето впечатление от скорошното ни явяване е, че обърнаха внимание най-вече на епикризите от болничния ни престой; а сме били в болница, когато е правил кризи.

Повтарям се с предишен пост за д-р Джендов, но както е писала и magdeto , упойката беше дозирана много прецизно и излезе от упойка бързо и лесно. Добър е

# 653
  • Добрич
Някой беше писал (може да е било в другата тема в която бях активна), че за тази пенсия няма нужда да се изчаква, че може веднага да се подаде. Жената така е направила - отишла е веднага с решението в социални и е подала документи. По принцип срока  (14 дни) е за обжалване

# 654
  • Варна/Белгия
Момичета доколкото си спомням и аз не съм чакала 14 дена.Още на другия ден бях при социалните и то защото работех извън Варна и нямах време.Никой не ми е правил проблеми.

# 655
Благодаря, може би трябваше да се сетя да ви попитам и по-рано, но от къде толкова акъл  Blush
Казаха, че трябва да изчакам 14 дни, и аз чакам ли, чакам

# 656
Благодаря ви за отговорите момичета, ще си имам в предвид едни 200 лв. за анастезията.  Hug

ladjova@abv.bg Я да те питам, че ми стана любопитно, кога сте пускали ТЕЛК-а? В смисъл колко време след като са спряли пристъпите и от кой град сте?
Защото и на малката й дадоха 60%, а тогава беше с пристъпи 2-3 пъти седмично (сега са 1 път седмично).  newsm78
Просто като се замисля са ни порязали отвсякъде  Rolling Eyes, ама догодина съм решена, че ще обжалвам  Naughty

Имам и още едно питане една мама ми беше споменала, че можело като си пускаме продължението да отидем при друга комися, а не при тази първоначалната. Някой има ли инфо дали е възможно това?  newsm78
От Пазарджик сме...Първият ТЕЛК който и дадоха беше със 40 % правеше пристъпи през около 3 месеца ....След което пристъпите затихнаха и ги нямаше около 1- 1 ,5 год. Неправилно разчетен ЯМР ни върна отново за преосвидетелстване и тогава ни дадоха тези 60 % .Вече втори път ходим на ТЕЛК макар че тя няма пристъпи от 2012 г. и прогнозата е много благоприятна за нас със тази диагноза всички са на мнение че в пубертета ще го израсне .Според мен със пристъпи през седмица или месец 60%както е твоята дъщеря  са просто много малко при условие че тя е на тази възраст.Моята дъщеря е на 7 г. и сега отива в първи клас като всяко здраво дете .Пожелавам ви успех

# 657
Здравейте,
имаме 2 опаковки Осполот (Ospolot 200 mg) 200мг/50 таблетки - закупен е от Германия и е в срок до 06/2015г.. Ако някой има нужда:  0895829286 или e-mail: sisonka@gmail.com

# 658
  • ВАРНА
Здравейте-от Варна съм,на 35г.-моля да ме насочите към добър и разбиращ от епилепсия невролог-този при когото сега ходя не ми вдъхва много доверие-искам и второ мнение-имам всевъзможни изследвания,но искам на 100% да разбера какво точно ми е.Моля ви-помагайте!

# 659
Мамчета, има ли някое детенце което пие Ламиктал. Ние започнахме преди две седмици да го вкарваме като ново лекарство, че преди това пиехме депакин обаче не даде очакваните резултати. Проблема е там че се появиха доста от нежеланите  реакции - събира си очите , много е отпусната и сънлива, вдига температура, потрепва докато спи, вижда двойно. Та сега сигурно ще го спираме и се чудя кога ще изчезнат тези неща , че ми е много притеснено особено за очите. Някоя ако има инфо моля да сподели, че покрай тези проблеми съвсем ми спря кърмата и не мога качествено да се грижа за другото детенце.
П.П. Извинявам се за дългия пост

Общи условия

Активация на акаунт