ИСТАНБУЛ в очакване на лалетата [тема 28]

• 50 553
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Пепел от рози, ако ти се чете за Кападокия - пътеписът на мъжа ми (две части са).  Всъщност през подписа ми се влиза в любителския му сайт.  Wink  Жалко, че напоследък не му е идвала музата  Laughing.

Белята, заслужава си. Wink Всъщност стаята е голяма. На снимката е само половината. Но таваните са ниски и спартанското обзавеждане си е факт. Е, има и по-хубави "пещери", но ние избрахме най-евтиния вариант - по спомен беше 35 евро за 4-ма със закуска. Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 12:08 от Тaня67

# 211
Бялк:
Скрит текст:
Ето темата за Кападокия: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=558355.msg17575190#msg17575190
Разбрах, че си се  интересувал
.

Благодаря! Интересувах се за Кападокия най-вече заради цената, която в случая с моята оферта бе почти наполовина от тази, на която си попаднала. Но размислих и отново заложих на 4-те дни в Истанбул.

# 212

Благодаря! Интересувах се за Кападокия най-вече заради цената, която в случая с моята оферта бе почти наполовина от тази, на която си попаднала. Но размислих и отново заложих на 4-те дни в Истанбул.
Истанбул винаги е на дневен ред, но решихме и малко разнообразие. Колкото до цената, да си призная залагам малко и на сигурното- познавам фирмата, тръгването е от Стара Загора. Пък и все пак има мъъъничко време в любимия град Simple Smile

Таня, много, много благодаря- всичко ще изчета, разбира се. А след малко ще отскоча и до фирмата (близо ми е до офиса), за подробности.

# 213
Танче, аз си мислех, че съм чела разказа ви за Кападокия- в голяма заблуда съм била  Embarassed. Много хубав разказ!   bouquet

# 214
  • Севлиево
Здравейте, влюбени в Истанбул, момичета Simple Smile
В началото на април ще ходим, за пореден път, до любимия град и сме си намислили кои обекти искаме да посетим сега. Това са паркът Емиргян, Румели хисар, Пиер Лоти, Принцовите острови и Виаленд.
Моля по-запознатите от вас да ми помогнат да съставим най-добрият маршрут за двата дни и половина, в които ще бъдем там.    

bouquet

# 215
  • София
Майчето Парка Емирган и Крепостта Румели Хисар са в една посока, може да отидете първо до парка и на връщане на 6та спирка е Крепостта Румели Хисар, спирката е веднага след моста и се казва като Крепостта. Пиер Лоти също може да го съчетаеш в този ден, но трябва да имаш впредвид, че е в обратна посока на парка и крепостта, другите ще ти кажат как да стигнеш.
За Принцовите острови се хваща ферибот от Кабаташ.

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 14:00 от ***Mimeto***

# 216
beljata, сигурно тази ще си резервираме за април или май.Аз взех да се навивам да не вземаме от организираните посещения, освен нощна разходка и разходката до азиатската част.ММ е ходил и преди и ориентацията му е по-добра от моята.А и с ваша помощ мисля, че ще се справим и без гидове.Последият ден искаме да посетим аквариума и искам да питам, дали е задължително да си платим билетите чрез фирмата?Разликата не е много голяма, но все пак искам да знам.

# 217
  • София
Мимето, не знам от Еминьоню да има ферибот за Принцовите острови.

Лилия, последния ден Караджъ турс ви оставят в мола и кой каквото иска прави. Ако искате ще посетите сами аквариума, ако искате ще пазарувате. По принцип агенциите винаги пишат цена за екскурзията, а билетите са колкото са на каса. Единствено ще ви е по-изгодно ако използвате някакви намаления. Wink Ние бяхме с децата и използвахме семеен билет.

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 13:57 от Тaня67

# 218
  • София
Танче  Аз си гледам записките и видях, че съм си записала, че ферибота e Turyol, възможно ли е преди да са пътували, а сега вече, не или просто аз съм в огромна заблуда, ще си коригирам поста, за да не обърквам хората.

# 219
Привет,Котани! Hug Hug Hug
Оправих го! Проследи докога, обаче, офертите са на тази цена. Разходката да Азиатската част всъщност е преминаване по моста и отиване в едно заведение с тераса и изглед към Босфора. За да се разходите, ви трябва време и самостоятелно посещение.
Не си струва дневната панорамна обиколка ,впечатленията ми са от месец септември мин. година.Спират автобусите под самия мост,дори красива гледка няма там от отсрещния бряг и дават 20 минути само  Shockedдокато пристигне корабчето с туристи /и тяхната екскурзия съответно е съкратена защото самостоятелно когато е се връщаме до пристанището от което сме потеглили и това за 15 евро #CrazyОтделно и по Истиклял се препуска като на състезание по спортно ходене Mr. Green.За нощната обиколка по съм ''за''. Grinning

# 220
  • София
Танче  Аз си гледам записките и видях, че съм си записала, че ферибота e Turyol, възможно ли е преди да са пътували, а сега вече, не или просто аз съм в огромна заблуда, ще си коригирам поста, за да не обърквам хората.

Възможно е. Не съм гледала сайта на Turyol. Само веднъж сме пътували с тях и нямаше намаления с картата за второ, трето и т.н. пътувания. Затова все Sehir Hatlari използваме. Но пък не си спомням на големия остров да съм виждала техен терминал.

# 221
  • Варна
     Наде, и аз това казвам - че дневната не си струва... Както знаем, всички предпочитаме да се движим сами. Обяснявам, че фирмата ги вози до Азия и до терасата (учудвам се, че сте стояли под моста), а преди дни казах, че там се изчакват тези, които са били по Босфора и после заедно се връщат в Европа. Лилия сподели, че е склонна да се движи организирано. Затова коментирахме до каква степен си струва комплектната цена на 7-те екскурзии.

liliya_sh, не знам дали си прочела, но с фирмата няма да видите нищо от Азия... по-скоро ще видите Европа от Азия... и толкова. 40-те лева за Панорамната, в която е и въпросната Азия, можете да ги употребите за друго. Или вземете пакета, или само нощната, и, разбира се, безплатната пешеходна, ако желаете.
     Освен това, щом ще ходите април или май и няма да взимате пакета, погледни офертата за Фестивала на лалето - по-евтина е с 40 лв. на човек, има вероятност да сте в същия хотел, но и другите са поносими (единият е Версион, който ти гледаше, другият - Ейфел, който е проверен... поне в тези 3 настаняват повечето пъти). За 1 май пък има с 2 нощувки за 156 и с 3 за 210 лв., като и за тях важи написаното по-горе.

П.П. Оооп, чакай... щом искаш нощната, виж това:
http://www.karacitours.bg/offers/5451/Ekskurziya-do-Istanbul-i-s … tar-na-grada.html
Струва си, разликата е 11 лв. спрямо другата, а имаш нощната, че и 1 вечеря в хотела. Ако се съди по закуската им, вечерята ще е ОК.

# 222
Разглеждах всички оферти,но  те са много и взех да се бъркам.Вече осъзнавам, че по -добрият вариант е сами да си обиколим забележителностите и вече клоня към този вариант.Тези хотели близо ли са до забележителностите?Като гледам май са горе долу на едно и също място и ще можем пеша да обиколи Св.София, Синята джамия, водохранилището, Капалъ чарши и моста Галата.Така ли е?До Босфора и азиатската част как се стига?Ако може някаква примерна програма, като включим безплатната пешеходна разходка и платената нощна?Страхотни сте тук всички, благодаря ви за вниманието! Simple Smile

# 223
  • Варна
     liliya_sh
Скрит текст:
И трите хотела са в един район. Най-близо до забележителностите от тях е именно Бекдаш, но така или иначе, всички фирми настаняват в кв. Лалели. Намират се на 20-тина мин. от района на Султанахмед, където са посочените обекти. Тях вие можете да обиколите веднага след пешеходната, защото те ще ви оставят да се връщате сами от там. Аз бих минала по ред, обратен на този на фирмата, за да не ги засичам в обектите. Можете да ги видите и в друг ден. Върни се и намери това, което бях писала преди няколко страници за Г-жа Нервакова. Можете да ползвате и трамвая.  Сведи избора до посочените преди малко 3-4 оферти. Аз препърочвам последната - в Бекдаш, с включени нощна и 1 вечеря в хотела за 199 лв. или Фестивала на лалето за 149 плюс 24 за нощната, без вечеря и конкретен хотел.

# 224
Мили дами, какво ще кажете за тази оферта.
http://www.deals.bg/Velikden-i-01.05-Istanbul-i-Odrin-3-noshtuvk … ~XoTAp3jkPE+Y+18=

Общи условия

Активация на акаунт