ИСТАНБУЛ в очакване на лалетата [тема 28]

• 50 567
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, сега разглеждам офертите на Караджъ Турс и се спрях на тази.Кажете си мнението за цените на екскурзиите по желание?Като гледам вторият ден може да ползваме само вечерната разходка с автобус, а през деня сами да обиколим синята джамия, Св.София и водохранилището, тъй като са на 2-3 км от хотела.Третият ден може да ползваме автобусна разходка до азиатската част и разходката по Босфора.Искаме и в Долмабахче да отидем но ми се виждат доста 25 лева за екскурзовод на човек.Какво ще ме посъветвате?

Досега не сме посъветвали някой да ползва фирмените разходки.  Laughing
Но...винаги има хора, които се чувстват несигурни извън Б-я и за тях си остават вариант фирмите.
За нощната разходка нищо не мога да кажа.
За Долмабахче - там по принцип се влиза на групи - групи с екскурзовод на английски и групи с екскурдовод на турски. Вие ще имате екскурзовод на български(може и да е добър), но ... времето в което пребивавате там е силно ограничено и даже и да иска да ви изнесе някоя супер беседа няма да може, защото групите вървят почти една след друга...
Аз лично бих си спестила тези 25лв. Или влизаш с английска група(ако разбираш езика) и слушаш какво ще ти разкажат, или се осведомяваш предварително за двореца и вътре си разглеждаш.
За така наречения трети ден(за мен си е втория ден) съвсем спокойно можете да отидете сами до азиатския бряг - с новото метро или с ферибот.
Корабчета по Босфора има по цял ден на цена от 10лири.

Със сигурност тук ще ви кажем как да стигнете(на първа страница има доста инфо), стига да се ориентирате какво искате да видите!  Laughing

# 196
  • Варна
Имат и по-евтини оферти, liliya_sh. 25 лв. са много, но ако държите на българска беседа, вариантът е това. Като се има предвид, обаче, че така и така няма да чуете почти нищо, можете да си посетите самостоятелно двореца (индивидуалните туристи влизат на сформирани на място групи, които се водят от екскурзовод на турски, или английски, най-често.

Ето варианти:
Скрит текст:
http://www.karacitours.bg/offers/267/Standarten-uikend-v-Istanbu … i-chetvartak.html
Ако държиш на конкретен хотел, каквато е дадената от теб оферта, категорично препоръчвам:
http://www.karacitours.bg/offers/4180/Ekskurziya-do-Istanbul-s-n … -2-noshtuvki.html
Разликата в цената е нищожна на фона на плюсовете. Сега виждам, че последната върви с промо цена на 7 екскурзии на място за 84 лв., което, предполагам, е още един плюс (в "дъното" на офертата е)
Тези две важат за цялата година и имат тръгване от Варна.
И една за април - Фестивала на лалето:
http://www.karacitours.bg/offers/2113/Ekskurziya-do-Istanbul---F … motziya-2014.html
Което и да избереш, не е нужно да ползваш екскурзии от фирмата, просто прецени какво, и дали, би искала да е с тях и какво - самостоятелно, и ще ти дадем насоки.
Огледай и питай още!

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 09:56 от beljata

# 197
Инфо на БГ за Долмабахче което разказват екскурзоводите и историята на парк Емиргян някой може ли да ми даде.

# 198
beljata, вторият ти линк е същия като първия.Не държа хотела да е точно този, който съм посочила.Още не сме направили програмата,а за оферти ще изчакаме може би до края на февруари.По принцип не ни притесняват неорганизираните посещения, но някой ще предпочетем да са си организирани, може би по-далечните.Все пак за няма да спестя кой знае какво ако се запиша на 1-2 организирани посещения.Като гледам това май ще са нощната разходка и разходката до азиатската част.

# 199
  • Варна
Оправих го! Проследи докога, обаче, офертите са на тази цена. Разходката да Азиатската част всъщност е преминаване по моста и отиване в едно заведение с тераса и изглед към Босфора. За да се разходите, ви трябва време и самостоятелно посещение.

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 10:13 от beljata

# 200
  • София
Г-жа Нервакова За парка Емирган ето тук в тази тема на стр.1 Шебечето е написала всичко за парка  Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=709276.0

# 201
Инфо на БГ за Долмабахче което разказват екскурзоводите и историята на парк Емиргян някой може ли да ми даде.

За Долмабахче тук, за Емиргян ако сме живи и здрави - напролет  Simple Smile

# 202
Момичета + биалк, не можах да намеря тема за Кападокия, затова да питам вас. Струва ли си ето това: Кападокия- земя на чудесата. Как ви изглежда като пари и времетраене? Мисля, че някой от вас беше ходил там и може да даде мнение.
Фирмата е проверена, водачката също- ходихме с нея в Истанбул и нямам никакви забележки.

# 203
beljata, тази оферта е много добра, хареса ми.Заслужава ли си тази цена за 7те екскурзии?По принцип аз съм твърдо ЗА за организираното посещение, докато ММ е против, но в крайна сметка ще стане на моята или ще отидем на някои платени и на някой не.Да ви попитам и къде вечеряте?В хотелите или някъде навън? Ще се радвам и ако някой ми помогне с програма, която можем да използваме за тази екскурзия.Не държим да обиколим максимално много места за 2-3 дена.Предпочитаме по-малко места,но да не се пришпорваме от сутрин до вечер.

# 204
  • Казанлък of all places
pepel_ot_rozi, много е на тъгъдък тази екскурзия. 5 дни, от които два дни са ти отнети с отиване и връщане. Много път, малко време за разглеждане. Поне още два дни ти трябват за що -годе нормално преживяване.

# 205
  • София
Момичета + биалк, не можах да намеря тема за Кападокия, затова да питам вас. Струва ли си ето това: Кападокия- земя на чудесата. Как ви изглежда като пари и времетраене? Мисля, че някой от вас беше ходил там и може да даде мнение.
Фирмата е проверена, водачката също- ходихме с нея в Истанбул и нямам никакви забележки.

И аз си мисля, че е доста припряна програмата, но всъщност не знам организирана екскурзия да не е такава.  Wink  Ето тук наскоро обяснявах на Биалк по повод на подобно питане.  Иначе Пепеляшка беше направила тема за Кападокия. Потърси я. Не са ѝ много публикациите, но ги започни отзад напред. Имам спомен, че беше отдавна.  Wink 

Докато си търсих старото мнение по ключови думи, попаднах на няколко снимки от Долината на любовта - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=513084.msg16358483#msg16358483   Blush

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 11:26 от Тaня67

# 206
Благодаря  , Анджи   bouquet Моята приятелка ме навива, но исках първо да го пусна тук, да го разкостите и тогава ще мислим.
Таня, благодарности и на тебе   bouquet "Отивам" да търся темата  bouquet

# 207
  • Варна
iliya_sh, офертата е добра, наистина. Ако ще става на твоето, т.е. ще се ходи организирано, то е добър вариант. Естествено, че на половин цена не е за изпускане, а включените 7 наистина са есенцията на нещата, т.е. включени са основни забележителности. Сега, обаче, ще огледам и ще ти кажа при закупуване на пакета какво свободно време ще ви остане.
Основното е, че ако сте склонни да дадете около 180 лв., то гласувам за този хотел с две ръце - проверен лично преди 3 месеца... на светлинни години от други, в които сме били. Обаче, хотелът не е най-важното, а и с някоя от другите оферти пак може да се паднете в него. Та тук "далаверата" е именно комбинацията от гарантиран хотел и офертата 7 в 1. Мислете, аз отивам да гледам графика и да ти сметна свободното време, ако вземете пакета.

Вечеряме в "Ортаклар" или ядем дюнери, балък екмеци и подобни.

# 208
Таня,   bouquet
Скрит текст:
Намерих темата за Кападокия. Още веднъж благодарности!
.

Бялк:
Скрит текст:
Ето темата за Кападокия: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=558355.msg17575190#msg17575190
Разбрах, че си се  интересувал
.

# 209
  • Варна
iliya_sh,
Скрит текст:
при записване на този пакет ще сте ангажирани в деня на пристигане плътно до към 15 часа. Тук са пешеходната, Йеребатан, Св. София и Топ капъ. Ако не сте настанени сутринта, след това ще ви върнат за настаняване и после ще сте свободни до 21, когато е нощната. За тези, примерно, 5 часа можете да направите някоя смислена разходка, според желанията ви - ще помагаме.
На другия ден ще сте заети до около 16 часа (панорамна, корабче и Долмабахче), но пък нямате вечерен ангажимент, което дава известна свобода.
Свободен ще ви е и предиобеда на последния ден.

Същите екскурзии, записани към друг пакет, но закупени на промо цена (до 5 дни преди тръгване), ще ви струват ок. 128 лв., а после - 168. Имай предвид, обаче, че съм пакета имаш 4 входни такси, които са 90 лв. още, а, ако не се лъжа, реално са 90 лири. Но пък каквото и да посетите с фирмата, входовете се плащат на този принцип.

Таня, изключително интересно написано, а Кападокия за мен е много привлекателно място. Само, дето ме хваща клаустрофобията в стаята и подземния град. Оправдано ли е, или само на снимките е така? Представих си се в ролята на чехкинята "над и около" мъж ти и...

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 12:03 от beljata

Общи условия

Активация на акаунт