ИСТАНБУЛ в очакване на лалетата [тема 28]

• 50 569
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Беличке аз мен пътуването до островите  е много по-вълнуващо, не че островите са лоши. Изключително ми е приятно да гледам любимия си град от водата /много я обичам/ newsm03

# 181
Предварително се извинявам за качеството (правени са с телефон)

Оххххх,  любимите ми зокуми !  Heart Eyes Благодаря ти !   bouquet

Госпожо Нервакова,  да ти кажа, че и  мен водохранилището хич не ме блазнеше, ама като го видях ..... Crazy щях да си изям ....от яд, ако не го бях посетила !  Peace Едно от най- впечатляващите местенца в Истанбул е, поне според мен !  Peace

# 182
Аз също гласувам за водохранилището с две ръце.

# 183
  • Велико Търново

Аз също останах много впечатлена от Водохранилището, така че препоръчвам с две ръце, още повече, че се намира на супер лесно и достъпно място и не отнема кой знае колко време за посещението.  Peace Е, ние чакахме на една дълга опашка, но и тя се движеше сравнително бързо.

Беличке, кафенето в Гюлхане е много приятно местенце, гледката е просто невероятна, реално се пада под последните тераси на Топ Капъ, които гледат към Босфора и Мраморно море. Ех, размечтах се пак за Истанбул!  Heart Eyes

# 184
Ха ха до април сте ме навили , ще видим де какво ще кажат останалите дали искат или не.
Зокумите и аз много ги харесвам дали ще виреят тук.

# 185
  • Варна

Красиво е, но още когато се върнахме, споделих, че не съм така впечатлена, както очаквах. Може би не улучихме правилната половина на острова, но е факт. Пътуването е приказно - на отиване бяхме с катамаран, спестихме време, а и сутринта не е най-подходящия момент за пътуване на палубата, но по обяд се върнахме с фери и бавно, бавно огледахме останалите острови и града откъм Мраморно море - беше чудно.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 12:24 от beljata

# 186
  • София
Г-жа Нервакова По-добре разгледайте първия ден парка Гюлхане, а втория ден не зарязвайте в никакъв случай парка Емирган, ще се убедиш, че е много красив и си заслужава  Peace
Аз не съм ходила до Принцовите острови Sad , но пък ще пусна снимчици от любимия парк Емирган

# 187
Г-жа Нервакова мисля, че ако си по време на лалетата Емиргян си струва да се види, а пък и пътуването до там си заслужава. Имах в предвид да пропуснеш Чамлъджа / без да искам да налагам мнение/ заради ограниченото време  :bou
Скрит текст:

# 188
Мимче благодаря ще те послушам  Simple Smile

Да да за Чамлъджа ми стана ясно че е далече и него с азиатски Истанбул и други красоти за второ трето ходене ще го оставя, ясно ми е че за два дена няма да мога всичко , а и не искам да препускаме като луди и да пропуснем чара на града скрит в малките неща,
предпочитам да седна на някоя пейка да се насладя на някоя красота отдалеч отколкото да троша краката.

Сега на въпроса на мъжо един единствен му е ама важен  Mr. Green след като толкова ще го юркам напред назад с бира откъде съм щяла да му възстановявам силите, за сладичкото му е ясно ама за бирата не му било  Mr. Green

# 189
# 190
  • Варна
Ох, бирата!  Mr. Green
Има на много места, вкл. и в магазините, най-вече Ефес. В част от заведенията, обаче, не се сервира. Освен това е скъпа - на промоция чаша наливна преди 2 години беше 5 лири (тогава над 4 лв.) . Но жаден няма да остане, ако това не го смущава.

Ди, благодаря! Този път ще имаме време, повече, а и ще сме без опашка, ще си го намерим и ще му се насладим. Дано и времето е с нас.

# 191
Чая се сервира само по този начин т.е. не предлагат чаша чай. Един чайник е достатъчен за 5 човека /ние бяхме две и ни дойде множко/, цената му е 20TL.

# 192
Ох, бирата!  Mr. Green
Има на много места, вкл. и в магазините, най-вече Ефес. В част от заведенията, обаче, не се сервира. Освен това е скъпа - на промоция чаша наливна преди 2 години беше 5 лири (тогава над 4 лв.) . Но жаден няма да остане, ако това не го смущава.

Ди, благодаря! Този път ще имаме време, повече, а и ще сме без опашка, ще си го намерим и ще му се насладим. Дано и времето е с нас.

Май месец, бирата с магазинче беше 4 лири. А в две заведения беше до 15 лири.

# 193
Нервакова,  Hug ама няма да го оставим жаден човека, сакън !
Вече са ти казали за бирата - Ефес, любимата ми !  Crazy
В заведенията, наливната е между 5-9 лири, зависи от типа заведение, в кенче или бутилка - 9-11лири. В момента лирата е евтина, ама пак си е скъпичко . Ама ракъ-то е по- скъпо. В магизините не знам колко струва, не съм купувала, но по принцип алкохола е скъп.  Peace

# 194
Здравейте, сега разглеждам офертите на Караджъ Турс и се спрях на тази.Кажете си мнението за цените на екскурзиите по желание?Като гледам вторият ден може да ползваме само вечерната разходка с автобус, а през деня сами да обиколим синята джамия, Св.София и водохранилището, тъй като са на 2-3 км от хотела.Третият ден може да ползваме автобусна разходка до азиатската част и разходката по Босфора.Искаме и в Долмабахче да отидем но ми се виждат доста 25 лева за екскурзовод на човек.Какво ще ме посъветвате?

Общи условия

Активация на акаунт