ИСТАНБУЛ в очакване на лалетата [тема 28]

• 51 101
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • Varna, Bulgaria
Хора, дайте ми идеи какво да правим като пристигнем рано сутринта с автобуса на автогарата?
Ако настаняването ни е след 12:00 да речем или по-късно, дали трябва да се мотаме с куфарите по улиците? От това много зависи планът ми за първия ден....  newsm78
Благодаря предварително!  Wink

# 481
  • София
Хора, дайте ми идеи какво да правим като пристигнем рано сутринта с автобуса на автогарата?
Ако настаняването ни е след 12:00 да речем или по-късно, дали трябва да се мотаме с куфарите по улиците? От това много зависи планът ми за първия ден....  newsm78

Отивате в хотела. Ако имат свободни стаи ще ви настанят. Ако нямат - ще си оставите куфарите и ще се върнете на обяд или чак вечерта.

# 482
  • Varna, Bulgaria

Отивате в хотела. Ако имат свободни стаи ще ви настанят. Ако нямат - ще си оставите куфарите и ще се върнете на обяд или чак вечерта.

Ами ако решим да се настаним в тия апартаменти, повечето които настаняват след определен час, дали ще имаме възможност да оставим куфарите там?

# 483
Отсечката Аксарай - Йеникапъ от метро М1 ще бъде довършена в средата на годината. На 15.02.2014 год. ще се състои откриването на отсечката Йеникапъ - Шишхане от метрото М2. Това метро е известно още като Халич метро заради мостът, който минава над Златния рог. Досега метрото М2 (Шишхане - Хаджиосман) бе разкъсано на две части като прикачването се осъществяваше на метростанция Таксим. Но сега всичко е интегрирано и вече ще се пътува без прикачване от Йеникапъ до 4. Левент и до последната станция по това направление - Хаджиосман.

Но добрите новини не спират дотук. На моста на метрото пътниците ще могат да слизат и да се наслаждават безплатно на гледките към залива и джамията Сюлеймание Hug

http://www.youtube.com/watch?v=p-h7x5xMPso

bialk, много впечатляващо! Трябва да се види.

Ако срещнеш някаква информация по какви поводи ще има завъртане на моста, за да минава някой кораб, моля те, да споделиш!

# 484
  • София
Малкото, не знам. Зависи от конкретния апартамент. Попитай с писмо преди да резервираш. В смисъл има ли къде да оставите куфарите. Това може да повлияе и на избора ти. Вчера ти споменах, че някои искат пари за настаняване извън посочените часове. Иначе няколко пъти в темата се споменава, че автобусните компании имат стая за багаж на автогарата. И това е вариант, но доста по-неудобен и ненадежден.

Много ми хареса възможността за слизане на мостта. Ще се възползваме непременно.  Laughing  Не вярвам често да завъртат моста. Ще се обърка разписанието на метрото.

Скрит текст:
В Холандия улучихме такъв мост. Почакахме 15-20 минути да мине кораба и да върнат моста на мястото си.  Laughing  Беше голяма атракция.  Laughing

# 485
  • Varna, Bulgaria
Малкото, не знам. Зависи от конкретния апартамент. Попитай с писмо преди да резервираш. В смисъл има ли къде да оставите куфарите. Това може да повлияе и на избора ти. Вчера ти споменах, че някои искат пари за настаняване извън посочените часове. Иначе няколко пъти в темата се споменава, че автобусните компании имат стая за багаж на автогарата. И това е вариант, но доста по-неудобен и ненадежден.

Мерси за съвета, Танче... отново...  Hug
Ще попитам това задължително. А варианта за багажа на автогарата съм го изключила категорично!

И още нещо да попитам.... за нощна разходка по Босфора - фирма и цени?!
Само в сайта на Sehir Hatlari видях за 20 лири... но имам спомен, че и по-евтини има май на други фирми  newsm78

# 486
...
Много ми хареса възможността за слизане на мостта. Ще се възползваме непременно.  Laughing  Не вярвам често да завъртат моста. Ще се обърка разписанието на метрото.

Скрит текст:
В Холандия улучихме такъв мост. Почакахме 15-20 минути да мине кораба и да върнат моста на мястото си.  Laughing  Беше голяма атракция.  Laughing

Танче, в Лондон има предваритална информация кога се вдига Тауър бридж, достъпна в нета и можеш да си направиш програма предварително. Наистина не е често вдигането, но поне знаеш кога е.  Laughing

# 487
  • София
При условие, че мостът Галата не е подвижен (поне аз не знам да е такъв), няма как да мине голям кораб под моста с метрото.  Wink 

За Лондон - ще го имам предвид.  Grinning

# 488
  • София
Ако и в Истанбул сложат такава информация за вдигането на моста цена няма да имат, ще си заслужава да се уцели точния момент, макар, че и гледката отгоре ще е хубава  Hug

# 489
  • София
Сигурно сте видяли, но ако не сте на 10.02. ретро трамвайчето е чествало 100 години  Peace

# 490
Ми не сме  Simple Smile! Хайде още 100 * 100 да чества!

# 491
  • Бургас / UK
Само дето ние няма да сме живи да честваме другите 100 Mr. Green

# 492
 Naughty то това не е сигурно.Приготвила съм се за поне 1000 Mr. Green

# 493
При условие, че мостът Галата не е подвижен (поне аз не знам да е такъв), няма как да мине голям кораб под моста с метрото.  Wink 

За Лондон - ще го имам предвид.  Grinning
Екскурзоводите са казвали ,че всяка нощ моста Галата се oтваря между 2 и 4 часа ,за да минават големи кораби и на снимки се вижда,че точно по средата му няма рибни ресторанти.

# 494
  • София
Ясно е, че в средата няма заведения, защото все от някъде трябва да минават фериботите, но никога не ми е правило впечатление горе на моста да има "прекъснат" тротоар. Минавайки с трамвая също не съм усетила да трака по-особено по релсите. newsm78  Освен това съм гледала толкова много снимки на моста и нито веднъж не съм видяла снимка на вдигнат мост. Все пак си права - като загледах снимките, отдолу под моста си личи, че частите са подвижни:

Следващия път ще гледам специално в краката си, за да видя къде са закачени разделящите се части.  Laughing  То уж всеки път гледам, че там ако не внимавам ще стъпя в някоя помия или друга мръсотия, но ще съм още по-старателна в наблюдението.  Laughing

Щом са казали, че големите кораби се пропускат през нощта, логично е и новият мост да го отварят по същото време.  Mr. Green  Мераклиите да го гледат ще трябва да се наредят между 2 и 4 през нощта.  Laughing

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 01:04 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт