МБАЛ Бургас - тема VI

• 104 935
  • 637
  •   1
Отговори
# 90
Ако бебето е добре  и майката също, като те качат на третия етаж, може да си го поискаш . Аз лично не се чувствах добре , затосковал изчаках до другия ден

# 91
  • Бургас
Ако се сещате, бях ви споделила за Грамотите за майки родили по нормален път.
Ето вижте: http://networkedblogs.com/UuwTa

Дай Боже да успея да родя нормално, пък и на Грамота няма да се разсърдя  Laughing
Леко бременеене  preggo

# 92
  • Бургас
Хаха, и аз щях да пускам за грамотите. Тук д-р Душепеев говори за секциото по желание:
http://gramofona.com/zdrave/d-r-dushepeev-bremennata-zhena-ne-mo … byagva-do-sektsio

# 93
Язък! Останах си без грамота #Silly  Освен ако не решат да връчват призове и за родилки-куражлийки, навършили 40 и нагоре Whistling
Предстои ми секцио по мед.причини втората половина или края на юни. Надявам се да мине всичко ок, но това, че чак на 4-я ден дават бебо от сега ми действа депресиращо... Ще се удря май на молба и кандърма Mr. Green  нека само всичко по живо по здраво да протече Praynig

# 94
Честно казано хич не ми дреме за грамотата. Да мине всичко както трябва и да ми дават по бързичко детенце  Simple Smile

# 95
Мами, искам да раждам в МБАЛ Бургас, обаче се следя в друга болница. Четох някъде, че ако не си се следил в МБАЛ Бургас изобщо не искали да се занимават с теб и едва ли не те отпращали.
Има ли такова нещо? Като тръгна да раждам, трябва ли да се обадя на някой или направо трябва да отида в родилното (входа дето е зад болницата)?

На първата страница пише "Всеки ден от 8 до 13 часа акушер-гинеколозите ще консултират жени в напреднала бременност, с цел да се избегнат бъдещи проблеми при раждането. Консултацията е безплатна за всички."
Това важи ли и за жени, които се следят в друга болница?

# 96
  • Бургас
Важи за всички. Като ходих на тонове никой не ме е питал къде се следя.

# 97
  • Бургас
Мен пък ме питаха кой ми е АГ всеки път Rolling Eyes
Miss Blondy~Redhat , не ща да те плаша, обаче рядко жените са в състояние сами да се грижат за бебето си веднага след секциото. Пък на нашата преклонна възраст, съвсем. Аз станах от леглото едва след денонощие, нищо, че опитаха да ме раздвижат на шестия час.
По-рано от третия ден просто не можеш сама да обслужваш бебето, пък и тогава всичко те боли Confused

# 98
  • До морето :)
Бременността с каката ми я следеше д-р Добрева. Тогава тя работеше в ДМ. Питаха ме кой ме следи, но не са се държали лошо с мен заради това.

# 99
Благодаря ви!   bouquet

А относно това, че трябвали ританки и камизолки за в болницата: Дали не може да занесем гащеризончета вместо ританки и камизолки? Вие какво носихте? Накупила съм гащеризончета, а ританки и камизолки не съм, затова пита. Иначе мога да купя, ако е по-удобно или ако трябва точно това да занесем.

Лигнина трябва ли да го нагъна и ако да, как да го нагъна?

Ако съм с изтекли води трябва ли да се обадя на някой (примерно на някакъв номер в болницата) като пътувам натам или направо трябва да ида зад болницата, където е входа на родилното и да звънна на звънеца?

Извинете ме за многото въпроси, но ако знаех, нямаше да ви питам  Embarassed

# 100
Благодаря ви!   bouquet

А относно това, че трябвали ританки и камизолки за в болницата: Дали не може да занесем гащеризончета вместо ританки и камизолки? - това искат, дават списък на ДЕНЯ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ Вие какво носихте? - имам и ританки и камизолки, и бодинца и гащеризончета, но ще нося ританки и камизолки.може да мушна и от другите. да имам за себе си, както реша да си го облека.не можа, ами направо съм ги приготвила. терминът и е на 16.05 - но от миналата даже по-миналата седмица, за свое спокойствие чантата е налице и полека лека започвам да пъхам нещата за себе си, като лигнина, който не ми е нагънат, но аз от малка само лигнин ползвам.не превзърки и съм свикнала от 6-ти клас сама да си го правя. а и знам колко ми трябва и изобщо спец съм по лигнин:)Накупила съм гащеризончета, а ританки и камизолки не съм, затова пита. Иначе мога да купя, ако е по-удобно или ако трябва точно това да занесем.

Лигнина трябва ли да го нагъна и ако да, как да го нагъна? - за лигнина писах по-горе, но както ти е удобно на теб, ако мислиш, че ще ти е по-лесно за там да е нагънат предварително нагъни си го, както ти харесва, на по-делеби пластове,няколко.ако не го нагънеш-естествено, че там акушерките ще го направят Simple Smile

Ако съм с изтекли води трябва ли да се обадя на някой (примерно на някакъв номер в болницата) като пътувам натам или направо трябва да ида зад болницата, където е входа на родилното и да звънна на звънеца?
Изтекат ли водите закон: веднага тръгваш към болницата, но за твое успокоение се обади на ПРИЕМНО РОДИЛНО. и аз се питах така преди месец два какво да направя и така реших, даже за да получа информация относно ДЕНЯ на отворените врати пак там звъннах Simple Smileвдигат веднага и отговарят
Извинете ме за многото въпроси, но ако знаех, нямаше да ви питам  Embarassed - ако все още не си ходила на Деня на Отв. Врати посети-всяка сряда от 13 ч. в Родилно Отделение.
А на теб кога ти е термина?
Късмет, ако има нещо друго питай

# 101
Tintina, благодаря ти за разясненията, макар да не действат особено окуражително Mr. Green  Малко ме е шубе точно от следоперативния етап - възстановяването как ще е... Надявам се да не съм дробсърма Confused
А да питам още нещо -  вода, храна каква и колко време след операцията разрешават? И докато си в реанимация свиждане допускат ли?  Дано не са ми съвсем идиотски въпросите, Mr. Green но досега не съм минавала през каква да е операция и хабер си нямам как се процедира дори по принцип.

# 102
  • Бургас
Пускат в реанимация. В 17.00 е свиждането. За лигнина,ако си секцио по-добре не го нагъвай. Сестрите ще си го нагънат както им е удобно.

# 103
Tintina, благодаря ти за разясненията, макар да не действат особено окуражително Mr. Green  Малко ме е шубе точно от следоперативния етап - възстановяването как ще е... Надявам се да не съм дробсърма Confused
А да питам още нещо -  вода, храна каква и колко време след операцията разрешават? И докато си в реанимация свиждане допускат ли?  Дано не са ми съвсем идиотски въпросите, Mr. Green но досега не съм минавала през каква да е операция и хабер си нямам как се процедира дори по принцип.

[/quot
Здравей, Аз имам едно секцио преди 4 години в мбал-а. Сега пак ще съм секцио. Вода дават в началото по малко,след операцията. На другия ден едно кисело мляко за цял ден и може малко шоколад. На третия ден те качват горе на третия, и вече може да се яде супичка пасирана без много подправки. Като е важно забравих да кажа да се пуснат газове след операцията,на другия ден мисля че питаха,а на третия вече питат далиси ходил до тоалетна. Като цяло аз лично нямам никакъв лош спомен от момента след операцията,нямам спомен да ме е боляло или нещо такова. Иначе си дроб в началото,ставането и лягането на леглото си е истинско изпитание не от гледна точка на болка,ами просто нямаш сили....но до третия ден си ок.

# 104
Що се отнася до дрешките за бебето,ако е секцио докато е при тях те ги пакетират с пелени техни,като ти го дадат ти си го обличаш с каквото имаш и както искаш. Това преди 4 години сега пак е така доколкото разбрах. Преди не искаха,но сега вече искали по 4 памперса на ден. При секцио се седи 5 дни,това прави 20 памперса. Друго незнам да искат,мисля че ги къпят с тяхна козметика. Аз преди не носих,но сега задължително ще взема биберон-залъгалка. Синът ми тогава като ми го дадоха е ревал цяла нощ, пълно бойно кръщене ми направи .....  Joy

Общи условия

Активация на акаунт