МБАЛ Бургас - тема VI

• 104 945
  • 637
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря ви!   bouquet

А относно това, че трябвали ританки и камизолки за в болницата: Дали не може да занесем гащеризончета вместо ританки и камизолки? Вие какво носихте? Накупила съм гащеризончета, а ританки и камизолки не съм, затова пита. Иначе мога да купя, ако е по-удобно или ако трябва точно това да занесем.

Лигнина трябва ли да го нагъна и ако да, как да го нагъна?

Ако съм с изтекли води трябва ли да се обадя на някой (примерно на някакъв номер в болницата) като пътувам натам или направо трябва да ида зад болницата, където е входа на родилното и да звънна на звънеца?

Извинете ме за многото въпроси, но ако знаех, нямаше да ви питам  Embarassed

Значи аз родих преди 40 и малко дни,нормално,ще ти кажа за себе си.
1.Дрешки бях взела и ританки и камизолки,и гащеризони и бодита. - бебчо беше 2 дни в неонатология на кислородна палатка и за това време не са ми искали нито памперси,нито дрешки.Като ми го донесоха си го обличах аз и установих,че боди + гащеризон е най-удобно.Никой не е коментирал изобщо какви дрешки съм взела.
2.Лигнин бях взела готов нагънат на Белана,но в последствие изхабох още два пакета от обикновения.Вземи си повечко,за да ти е чистичко.Мисля,че ще ти е по-удобно да ти е готов нагънат.
3.Като то изтекат водите имаш час-час и малко да стигнеш болницата.Т.е. имаш спокойно време да се приготвиш и да довършиш багаж ако си оставила нещо за последния момент.Не е нужно да се обаждаш предварително.
 Hug

# 106
  • Бургас
На мен ми казаха да не се нагъва лигнина. С нашето нагъване сме им разваляли системата Laughing
Блонди, пускат в реанимация в 17 часа всеки ден, по двама души на родилка. Не че на една не се беше изсипала цялата рода, много се подразних Confused
Възстановяването - ще се възстановиш, къде ще ходиш. За успокоение ще ти кажа, че е много по-лесно и бързо, отколкото преди 15 години, когато раждах за първи път. Но пък си е до организъм - аз не успях да стана на 6-я час, нито на 8-я, нито на 12-я. Накрая се отказаха и ме оставиха на мира. Станах едва на другия ден сутринта, но имаше момичета, които и по-бързо станаха.
За водата и храната вече са ти писали. На четвъртия ден вече можеш всичко да ядеш.

За дрешките на бебето - и на мен най-удобни ми бяха бодита и гащеризончета, това носех и също никой не е коментирал.

# 107
valink , Тинти, благодаря ви за инфото!  bouquet  Hug
А да предполагам ли, че като е планово секциото операцията минава още до обяд? И още същшя следобед в 17ч пускат на свиждане дори да не си се раздвижила въобще, така ли?

# 108
valink , Тинти, благодаря ви за инфото!  bouquet  Hug
А да предполагам ли, че като е планово секциото операцията минава още до обяд? И още същшя следобед в 17ч пускат на свиждане дори да не си се раздвижила въобще, така ли?

Ами аз бях планова,сега пак се надявам да е така. Извикаха ме в деня на операцията в 7 часа, но реално самата операция започна в 10, 10:30 вече бях в съзнание. Пуснаха мъжа ми да ме види веднага още в коридора като ме преместваха. Вечерта също имаше свиждане в 17 часа. Като дори и да се наложи да ти донесът нещо извън часа за свиждане,не е имало проблеми.

# 109
Ами аз бях планова,сега пак се надявам да е така. Извикаха ме в деня на операцията в 7 часа, но реално самата операция започна в 10, 10:30 вече бях в съзнание. Пуснаха мъжа ми да ме види веднага още в коридора като ме преместваха. Вечерта също имаше свиждане в 17 часа. Като дори и да се наложи да ти донесът нещо извън часа за свиждане,не е имало проблеми.
О, това звучи супер! Simple Smile Благодаря отново за "вътрешната"информация!

# 110
Момичета,от къде се купуват тези еднократни чаршафи?

# 111
  • Бургас
От аптеките. Аз ги взех от Марешки.

# 112
Благодаря Wink

# 113
Здравейте,
бременността ми следи АГ в друга болница, но в последствие реших да се насоча към раждане в
МБАЛ Бургас.
Имам няколко въпроса, някои от които ще повторят предните, но искам да разбера всичко правилно:

1.Мога ли да ходя на безплатни записи на тонове, въпреки, че се следя в друга болница? Трябва ли предварително да запазвам час?

2.Мога ли да се възползвам от епидурална упойка за нормално раждане и предварително ли се заявява това? Мога ли  да си поискам епидурална упойка в хода на самото раждане? Каква е цената?

3.Попълват ли се предварително документи, в които да заявя, че например искам епидурална упойка, избор на акушерка и др.? Ако да, колко време преди термина трябва да се направи?

Благодаря   bouquet

# 114
Здравейте,
бременността ми следи АГ в друга болница, но в последствие реших да се насоча към раждане в
МБАЛ Бургас.
Имам няколко въпроса, някои от които ще повторят предните, но искам да разбера всичко правилно:

1.Мога ли да ходя на безплатни записи на тонове, въпреки, че се следя в друга болница? Трябва ли предварително да запазвам час? Може-всяка бременна има право на това, дори и да не води ЖК при някой от АГ в МБАЛ Бургас. Да трябва! Когато ходих на ДЕНЯ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ни казаха, че за целта трябва да си запазим час, тъй като не могат да смогват интересът е много голям. На мой въпрос мога ли сега да отида, аз бях в 7-ми месец - каза не. Те се правят в 9-ти. Остава ми малко, за да тръгна да ходя всяка седмица на запис. Ако си в 9-ти можеш, но се обади на ПРИЕМНО РОДИЛНО ---> ВИЖ НОМЕРА В САЙТА НА Мбал Бургас или на първа страница в темата

2.Мога ли да се възползвам от епидурална упойка за нормално раждане и предварително ли се заявява това? Мога ли  да си поискам епидурална упойка в хода на самото раждане? Каква е цената?

Раждането в МБАЛ БУРГАС е безплатно. НЗОК плаща по 470 лв за всяко раждане на дете. Тази информация я имам първоначално след като се обадих в НЗОК да попитам как стоят нещата. От там ми казаха това, т.е. най-сигурният източник!!!
Относно "възползването" от епидурална упойка всичко е по преценка на докторите, разбира се като развита и съвременна болница практикуват това. Да си поискаш точно не знам, нека отговорят те Simple Smile Няма ЦЕНА!!!

3.Попълват ли се предварително документи, в които да заявя, че например искам епидурална упойка, избор на акушерка и др.? Ако да, колко време преди термина трябва да се направи?
Никъде нищо не се попълва, отиваш с багажа и раждаш свободно. Относно избор на екип - Цената е 300 лв, а ако мъжът ви иска да присъства на раждането цената за нормално раждане е 80 лв, а за раждане със секцио е 100 лв. Това не се заявява предварително дори, а в момента на раждане дават формуляр. Аз съм с термин 16.05 ПосетихДенят на отворените врати на 26.02

ДОВ всяка сряда от 13 часа, в Род. Отд. , отиди и задай всичките си въпроси. аз отговарям на база видяното и чутото там лично от старшата акушерка. ще ти дадат списък и ще имаш лично отговори на всичките ти въпроси, на които и аз отговорих тук. Но препоръчително е да посетиш за твое успокоение и запознаване с обстановката. Късмет. За кога е терминът?
Благодаря   bouquet

# 115
П.Петуния според оставащите ти дни спрямо моите 60, значи си 15 дена след мен, което прави термин 31.05 права ли съм ?Simple Smile

# 116
Благодаря private_f   bouquet

Да, терминът ми е 30.05-31.05 по ПРМ. По ехограф 22.05  Simple Smile

# 117
Аз погледнах линийката ти. и според нея така излиза Simple Smile иначе възможни са отклонения, но при мен според ПРМ и ехограф съм си 16.05 Simple Smile - 7 евентуално от последния преглед, че бебчо е със седмица напред.но сега във вторник ще видим:)аз си го искам точен - на термина, е няма да му се разсърдя ако подрани седмица, ден-два айде 5 , но само толкова:) за преносване не желая да става Simple Smile
Няма за какво да ми благодариш. и аз питах и аз имах нужда от информация, посетих и се успокоих. от там продължих с многото задачки... че времето вече е малко и не стига за нищо.
Наистина отиди и виж! Ще си доволна...Според въпросите ти, ми стана ясно коя друга болница е базата ти за сравнение Simple Smile аз се колебаех, но си клонях към мбал Бс:) И когато посетих ДОВ бях сигурна,че там искам да раждам и ще Simple Smile))А и моят АГ е израждащ там, но аз нямам уговорка с него и няма и да се уговарям/ Ще разчитам на късмета и на професионализма на всички колеги Simple Smile

Аз чакам да вляза в 9-ти след около 3 седмици и отивам на записите:)

# 118
Мамчета, записах си час за другата седмица за запис на тонове, но госпожата на телефона мн бързо ми затвори и не можах да я питам...Та, къде всъщност трябва да отида? През онази рампа към родилно ли, или някъде другаде се ходи?

# 119
....Та, къде всъщност трябва да отида? През онази рампа към родилно ли....

Toчно там.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт