МБАЛ Бургас - тема VI

• 104 893
  • 637
  •   1
Отговори
# 60
 Дано да е по- леко , като за втори път , но след10 години незнам. Да питам слагат ли упойка или предварително трябва да се уговориш. И друго да питам , понеже първия път не усетих болки от контракции, ако сега ми се случи, как да разбера , че са контракции и съответно кога да тръгна за болницата. Защото съм чувала че втория път нещата стават по бързо.

# 61
# 62
Дано да е по- леко , като за втори път , но след10 години незнам. Да питам слагат ли упойка или предварително трябва да се уговориш. И друго да питам , понеже първия път не усетих болки от контракции, ако сега ми се случи, как да разбера , че са контракции и съответно кога да тръгна за болницата. Защото съм чувала че втория път нещата стават по бързо.
скоро ли ти предстои раждането..и аз съм в очакване на втората рожба и също съм много притеснена.Първото ми раждане беше за 50 минути,така се надявам и този път да е лесно.. Praynig бях цял ден с леки болки все едно,че ще ми идва така до 22:00 часа когато се позасилиха и контракциите бяха ту през 2 мин ту през 5мин.и се чудя да тръгваме ли или да си седя още,а тогава бях в Айтос при мама,понеже мъжлето беше на курс...изкъпах се,оправих се и в 23:00 някаде бяхме в болницата аз вече с 7-8 см разкритие (по пътя ще родя)а какъв страх беше...чудех се да звънна ли на вратата пред родилното  Laughing сега ми е смешно като се сетя но тогава не беше така и бебо се появи в 00:45,сега след 3 години да видим как ще бъде,но си ми е страх...

# 63
  • Бургас
ivavolf , за упойка трябва да се уговориш предварително с анестезиолог. Знам, че определени гинеколози се мръщят на упойките, но предполагам ако се уговориш, няма да има проблем. Старшата акушерка казва, че достатъчно обезболяват раждането с разни медикаменти (без упойка) и тя не била необходима, но не мога да споделя от собствен опит.

# 64
  • До морето :)
Ох, на мен ми надупчиха задника от обезболяващи, не че имаха особен ефект де Grinning
Най-много ме мореше сухотата в устата и жаждата...

# 65
Ами на мен ми сложиха два пъти Бускулизин,не че имаше нужда и ефект де...  Rolling Eyes  За упойка,предполагам трябва да си с избор на екип,за да имаш уговорка с анестезиолог.А за контракциите - не вярвам да не разбереш кога да тръгнеш за болницата,не се притеснявай!И аз се чудех как ще разбера,ама те като шурнаха тия води,хич не остана съмнение накъде отиват работите  Crazy Crazy Crazy

За жаждата,аз хитрувах - понеже цялата вечер в предродилна бях самичка ходех до мивката и си напочвах марличката,която ми дадоха акушерките и си пийнах порядъчно водичка хихих

# 66
 Да се похваля , имаме си момиче. Термина ми беше за 9 март , но се роди на 19.02.И като първия път водите ми изтекоха и Хайде в болницата към 4:30 сутринта. С 1. см.  разкритие. После дойде новата смяна и др. Душепеев. Той ми наблюдаваше бременноста. Направи ми 4 см. разкритие и така до 12:00 без промяна. След което ме оперираха. И така вече сме си живи и здрави у дома.

# 67
Да се похваля , имаме си момиче. Термина ми беше за 9 март , но се роди на 19.02.И като първия път водите ми изтекоха и Хайде в болницата към 4:30 сутринта. С 1. см.  разкритие. После дойде новата смяна и др. Душепеев. Той ми наблюдаваше бременноста. Направи ми 4 см. разкритие и така до 12:00 без промяна. След което ме оперираха. И така вече сме си живи и здрави у дома.

Честито щастие,мила!   bouquet  bouquet  bouquet Важното е,че сте живи и здрави и двечките и сте вкъщи!

# 68

Честито,бебенце! Да е живо и здраво! Радвам се, че всичко е минало успешно!!!
Здравейте на всички! Съвсем нова съм във форума и имам толкова много въпроси. Днес открих темата,проследих и предходните...
Искам да ви попитам за деня на отворените врати в родилното отделение-всяка сряда ли се провеждат, желая да посетя и да се запозная с болничната обстановка. Ще се радвам да ми пишете и също така и за безплатната ЖК и тоновете, изобщо не съм запозната. На прясно родилите майки искам да пожелая здрави деца и скорошно възстановяване и също така ако могат да споделят някои основни неща от списъка за болницата,колко нощници ни трябват, брой памперси/или направо цял пакет/?помпа за кърма необходима ли е,крем за зърна, накрайници за гърди?Изобщо най-необходимите вещи и принадлжености, които да си носим от вкъщи и какво осигуряват от болницата ако не сме си го взели в паниката. Първо раждане ми е и не съм запозната въобще. Много ще съм благодарна на всички за информацията.
Много искам тази сряда да отида ако има ден на отворените врати и на ЖК ако може-ще съм особено щастлива ако своевременно ме информирате или трябва да се обадя в РО и на кой от всичките номера дадени в сайта на МБАЛ Бургас. С една дума имам много питания, защото идея си нямам ... Благодаря ви още веднъж!!!
Терминът ми е на 16.05, има ли други мами с близък такъв или на които скоро им предстои раждане, ще се радвам да обменяме информация и да споделяме!!! Късмет на всички!!!

# 69
Преди малко се върнах от Отворените врати. Като цяло съм доволна от това, което видях.  Simple Smile Завеждащият отделението д-р Душепеев поговори с нас в началото, а после Главната акушерка продължи. Отговориха на всички зададени въпроси. Аз лично съм се настроила да се доверя на екипа, който ще ми се падне при раждането. Мисля, че с позитивно отношение и доверие ще постигна повече, от колкото със страх и недоверие.  Peace

Единственото, което много ме изненада бе родилна зала и по-точно кушетките за израждане. Винаги съм си представяла такива тип "магаре", но тези не са такива. Няма място за вдигане на краката и дръжки. Дано да се справя като му дойде времето.  Praynig

След няколко седмица ще отида отново за запис на тонове и дано доброто впечатление се затвърди.

Здравейте, Fervour! Ще се радвам ако ми напишете дали тази сряда ще има ден на отворените врати и къде точно трябва да се отиде, в колко часа и има ли лекция в училище за бременни,нова съм и не съм запозната, само с прочит от тук, както и за безплатната Жк и запис на тоновете. Благодаря и на вас!

# 70
Всяка сряда са дните на отворените врати в 13.00часа в Родилно отделение.
На самата обиколка дават списък с нещата,които ще ти трябват.Макар че аз мога да добавя още някои неща,които ми трябваха:
- леко одеялце за бебо/или пелена и повечко дрешки - 3 комплекта не ми стигнаха
- подплънки за кърмачки
- допълнително лигнин,че на мен 1 кг. не ми стигна и повечко от еднократните чаршафи
- крем за зърна
- имах шевове доста и ми трябваше Риванол и Оксикорт(те са под въпрос все пак) и лекарства за хемороиди,че се сдобих и с тях,а болят най-много от всичко
Освен това главната акушерка,която води обиколката обяснява всичко много подробно,също така можеш да и зададеш всички въпроси.
Няма предварително записване,просто отиваш 5 минутки по-рано и готово. Hug

# 71
Здравейте,
останаха ми три нови стерилни оперативни превръзки - ако някоя от четящите тук ще ражда със секцио, с удоволствие ще й ги подаря.

# 72
  • Бургас
Здравейте, Fervour! Ще се радвам ако ми напишете дали тази сряда ще има ден на отворените врати и къде точно трябва да се отиде, в колко часа и има ли лекция в училище за бременни,нова съм и не съм запозната, само с прочит от тук, както и за безплатната Жк и запис на тоновете. Благодаря и на вас!
Привет,
както е писала и Sianchys всяка сряда от 13:00ч. има ден на отворените врати на РО. Намира се в задния десен ъгъл на новия корпус(зеления) по рампата горе. Там се събират всички майки и се почва разходката. Спокойно задавай всичките си въпроси, отговарят подробно.

За запис на тонове(безплатно) можеш да се запишеш като отидеш в РО или по телефона. Набираш номера на Приемно родилно - 056/894-923.

# 73
Честита Баба Марта, бъдещи и настоящи Мами!

Аз съм от началото на Февруари в Бургас и се очертава да остана една година.
В 8 месец съм, с термин 6.05.2014г. Предстои ми да си взема болничният по майчинство от града, в който се наблюдавах, както и раждане в Бургас. Сега трябва да избера лекар, който да ме прегледа в 9 месец и да си проследя тоновете на бебето (това установих от прочетеното).
Първо раждане ми е. Дано да сте ми на късмет всички Simple Smile

# 74
Здравейте, мами. Нова съм във форума, предстои ми раждане - секцио. Интересно ми е кога дават бебето на майката след операцията. Преди време малкия ми го дадоха на 4 ден и все се надявам,че сега ще е по-рано

Общи условия

Активация на акаунт