МБАЛ Бургас - тема VI

• 104 877
  • 637
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Аз също исках да ми направят секцио, но не за друго, ами защото усещах вътрешно че детето ми се мъчи, но лекарите категорично отказаха.. Е оказах се права и след няколко часа самите те разбраха че съм права, преди това категорично ми отказваха

# 46
  • Бургас
Преди малко се върнах от Отворените врати. Като цяло съм доволна от това, което видях.  Simple Smile Завеждащият отделението д-р Душепеев поговори с нас в началото, а после Главната акушерка продължи. Отговориха на всички зададени въпроси. Аз лично съм се настроила да се доверя на екипа, който ще ми се падне при раждането. Мисля, че с позитивно отношение и доверие ще постигна повече, от колкото със страх и недоверие.  Peace

Единственото, което много ме изненада бе родилна зала и по-точно кушетките за израждане. Винаги съм си представяла такива тип "магаре", но тези не са такива. Няма място за вдигане на краката и дръжки. Дано да се справя като му дойде времето.  Praynig

След няколко седмица ще отида отново за запис на тонове и дано доброто впечатление се затвърди.

# 47
  • До морето :)
То краката си ги държиш ти, докато напъваш, като единия ти е опрян в акушерката за упора, а някой ти помага и ти вдига гърба отзад.

# 48
  • Burgas, Bulgaria
Сериозно ли е това ? Спомена ми от тогава е единствено ,че бяха по-високо тези ''маси'', но сякаш бяха магарета .

# 49
Маси са, сега ще издиря снимка. Само във ВИП родилната мисля, че е магаре...

Брей, никъде не намирам снимки, а имаше...

Ето ги леглата: http://www.burgasutre.bg/2013/10/24/191191-zdravniat_ministur_ob … v_burgaskata_mbal

# 50
  • Бургас

На отворените врати д-р Душепеев сподели, че след един-два месеца ще започне ремонт на Родилното отделение. Може да не е за това бебче, но за следващото ще видя промените  Simple Smile

Освен това предстои медийното оповестяване на новата идея на екипа за мотивация на бременните да раждат по нормален път. Подготвени си грамоти за родилките, проявили сили и оказали съдействие на екипа при провеждане на нормално раждане (не успях да запомня точно думичките, но нещо такова беше Embarassed).

100% на някои мами идеята няма да се понрави, но на мен лично ми действа стимулиращо(Овен съм все пак, искам да се състезавам дори със себе си  Laughing). Е, ще видим обществения отзвук след излизане на прессъобщението за грамотите.  Peace

# 51
  • Бургас
На мен идеята ми допада. Имам две нормални раждания, ако и третото мине по план, може да се преборя за грамота  bowuu
Още ме е яд за една приятелка с ин-витро. Думите на лекаря й бяха, че след мъките по зачеването и износването не бива да рискува с нормално раждане  #Crazy

# 52
  • Бургас
Масово жените, които са заченали ин-витро, раждат със секцио. Явно се смята, че рискът за бебето е по-малък. Но пък имам и позната, която е раждала нормално.
Кофтито на операцията е, че трябва да мине време, за да забременееш отново... А когато си на години, всеки месец е от значение.
Сега като ви чета, ми е едно такова носталгично... Колкото отвратителен спомен имам от първото раждане, толкова сега са ми позитивни впечатленията от второто. Пак искам Simple Smile

# 53
Така,значи термина ми беше за 16.02.На 31.01,в петъка обикалях цял ден по задачи,вечерта сме се изтегнали с таткото на дивана,аз съм си примъкнала лаптопа и си ровя тук-там като въобще не очаквам да заспя преди 2часа сутринта,както обикновено. Crazy
ММ задрямал човека,каталясал от работа.Към 1 без 15 някъде изведнъж като шурна една вода,едно чудо,първо си помислих,че се напишках  Rolling Eyes Laughing Joy И го събудих.Той горкия сънен още се лута из цялата къща за хавлия.Влязох в банята,а той се обади на доктора през това време.Докато се намотам,стигнахме в Родилно в 2часа.Прегледаха ме и се оказа,че съм само с 1см разкритие и 50% изгладена шийка.ММ отиде в майка ми да чака да му се обадя като стане време да дойде и да присъства.Приеха ме и малко след това започнаха контракции на 2-3 минути.До сутринта така и в7 ми включиха система,защото бях с 5-6 сантиметра,но с изгладена шийка и чести контракции(които на моменти се сливаха една в друга).
В 9 някъде дойде ММ и влязохме в родилна зала.С три контракции,в 9 и 25,се роди човечето,като на предпоследната ми направиха епизиотомия,защото макар и 15 дни по-рано,бебо беше 3630 гр и 52 см.Таткото преряза пъпната връв размазан от еуфория.Зашиха ме с 5-6 шева.

Държаха ни 5 дни,защото бебчо беше с жълтеница накислородна и фото терапия.

Важното е,че сме живи и здрави.

# 54
Оооо, а за вече родилите няма ли да ни пратят по една грамота, за спомен? Ей, ще ме карат трети път да раждам  hahaha

# 55
  • Бургас
Sianchys , ти беше ли с упойка?

Мен грамота няма да ме огрее и трети път да родя Confused

# 56
  • Бургас
Оооо, а за вече родилите няма ли да ни пратят по една грамота, за спомен? Ей, ще ме карат трети път да раждам  hahaha

Ми ще раждаш..... грамота е това,не е шега работа Laughing

# 57
Sianchys , ти беше ли с упойка?

Мен грамота няма да ме огрее и трети път да родя Confused

Само местна упойка за епизиотомията.А и да ти кажа нямах нужда от упойка - в смисъл,че болката беше съвсем поносима.
Ей,изтървахме грамотите!!!Тцтцтц  Crazy Crazy Crazy

# 58
Чета ви откакто забременях.Бяхте ми от помощ при избора на лекар, който да ми води ЖК. Вече съм на финала и много се притеснявам, независимо, че ми е за втори път. Може би защото знам какво ми предстои. Объркана съм. Предния път не усетих болки от контракции, просто ми изтекоха водите и отидохме в болницата. Сложиха ми система и след 2,5 часа родих с епизиотомия. Да си призная страх ме е да не ме клъцнат отново,защото предния път възстановяването ми трая повече от месец, поради последвалото възпаление. Моля скоро родилите дайте повече инфо , че имам нужда от успокоение.

# 59
Първия път беше като по учебник - контракции, глупости - родих с епизотомия.
Втория път ми изтекоха водите, от там системи, та тя докато ми подейства, че бебето да тръгне... Родих само с 5 козметични външни шева. Епизотомията ми не мръдна. Моя близка ражда след мен, същата работа, епизотомията от първото раждане не се е разкъсала, не се е наложила и друга. Дано и при теб така да стане.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт