МБАЛ Бургас - тема VI

• 104 890
  • 637
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте момичета!
Стана така,че бебо реши да излезе по-рано и се роди на 01.02,сутринта.Момченце  newsm03 От вчера сме си вкъщи.

Та да попитам - актът за раждане кога и откъде да взема???  newsm12

# 31
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Sianchys, честито! Да ти е жив и здрав малкия мъж! Голям да порасне и много да те радва   bouquet

Акта за раждане от районното кметство по адрес се взима. За 3-5 дни е готов. Мога да ти обясня в Славейков от къде се взима, ако ще ти свърши работа  newsm78

# 32
 Sianchys честит ти юнак,да ви е жив и здрав.Сподели за раждането,когато имаш време,как мина,при кой лекар?

# 33

Вече съм тук. Simple Smile Благодаря ти!

На 26 януари в 9:00 сутринта след 5 дневно преносване се роди най-прекрасното човече на света (за мен, разбира се  Grinning) - моят син, с тегло 3630г и 51 см.
Раждането ми беше доста травматично, имахме и двамата малко проблеми, но слава Богу, вече всичко е наред и се гледаме вкъщи от седмица вече. Но времето ми вече не е само мое и рядко успявам да компютърствам  Grinning

Подробности по нататък, ако някой го интересува, де.

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 22:32 от Im So Excited

# 34
  • Бургас
Записвам се, за да ви следя.

Много полезна ми бе информацията за декларацията за припознаване, благодаря.   bouquet

Смятам да посетя отворените врати следващата седмица. Започвам да си подготвям списъка с въпросите  Laughing
От кой точно вход трябва да вляза в болницата за отворените врати?  newsm78

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 22:16 от Fervour

# 35
  • Бургас
У, цели двама юнаци! Честито, да са ви живи и здрави!
Подробности по нататък, ако някой го интересува, де.
 [/quote]

Как да не ни интересува, много даже ни интересува. Я бързо и двете на подробен отчет  Simple Smile

Fervour , като застанеш с лице към Нови корпус, тръгваш да го заобикаляш отдясно. Минаваш под нещо като мост, отиваш отзад, и по същия този мост се изкачваш към входа на Родилно отделение. Там отпред се събират майките за отворените врати.

# 36
Искам да ви попитам едно нещо-някоя от вас родила ли е в Окръжна без избор на лекар или екип?  newsm78

# 37
  • Бургас
Ми май повечето.

# 38
Ами радвам се за тези,които са успели,аз не успях да родя без избор,но и колко груби думи чух в Окръжна,предпочитам да ви ги спестя. Само ще кажа,че  не родих там,защото при преносване от 5 дни,те решиха да ме изпратят у дома да си постоя още 2 дни,та след това да отида директно в Родилно. Е,не отидох,и не родих там и съм страшно доволна от това.
Само ще кажа,че според лекарите в Окръжна,понятие като секцио по избор няма,особено ако те са доказали,че детето не страда от самото преносване. Когато поисках секцио,защото нямам разкритие,бях попитана дали съм си избрала лекар,който да ми го направи. Аз казах,че не съм избрала,а след това ми беше казано(цитирам):"Щом не си избрала,долу има един стажант,тъкмо ще се упражнява върху теб!". Аз отказах. Явно в техните очи аз бях избрана за опитно зайче.
Зная,че много от вас харесват лекарите,при които са раждали в Окръжна,но аз за пореден път си затвърдих убеждението,че в тази болница ако не става дума за пари,става дума за много пари.
Лека вечер на всички!

# 39
  • Burgas, Bulgaria
Ами ,не ,че се заяждам ,ама какво означава ''поисках секцио" . Нали за това са докторите ,за да преценят дали има нужда или не . Има време ,което се изчаква и тези хора ,които са учили 1000години за тази работа ,решават дали да вземат други мерки ,не може всяка жена да я режат ,защото тя така иска. И за да те изпреваря , ще кажа ,че аз първия път родих в Окръжна ,секцио по медицински показания ,НО си платих ,защото искам сигурност , втория път отново секцио родих в Дева Мария . В Бургас  има лекари ,които не само ще се навият да родиш секцио защото искаш ами и ще се постараят да изглежда сякаш има причина за това ,защото секцио по желание НЕ съществува като родоразрешение .Но за това трябва да си платиш  Simple Smile !

# 40
  • Burgas, Bulgaria
само от любопитство ,къде ти направиха секциото ,че такива спешни са патент на Ризова , не подценявам ситуацията , интересно ми е ...

# 41
Честито на мамите! Да са им здрави и послушни малките момченца! Simple Smile
И аз ще чакам с интерес разказа около раждането Simple Smile

# 42
  • Бургас
Само ще кажа,че според лекарите в Окръжна,понятие като секцио по избор няма,особено ако те са доказали,че детето не страда от самото преносване.

Може да не ти се вярва, но си е точно така. Ако няма показания, няма нормален лекар, който да ти направи секцио. И така трябва да бъде, поне според добрата медицинска практика.
Ако в хода на раждането се наложи секцио, го прави екипът, който е на смяна. Когато аз раждах, имаше такива случаи, даже реанимацията за родилки беше пълна - точно, защото е имало рискови ситуации за майката или бебето. Само две бяхме с планово секцио от всички родилки долу.

А колкото до избора за екип - щом нямаш показание за секцио, а сама си го искаш, е нормално да си избереш и кандърдисаш доктор, който да ти го направи. Това е във всяка болница така, независимо дали в Окръжна, или не.

# 43
Тинтина,аз нямах никакъв проблем с това да си платя,но това,че отнесох едно доста подигравчийско отношение от лекарите,а аз все пак бях притеснена,защото движенията на бебето бяха доста слаби и ме беше хванало страх за нея.
Аз лежах там 3 дни,имах контракции,нямах никакво разкритие,не искаха да ми слагат система, последният път,когато ме вързаха на тонове,акушерката ми обикаляше на всеки 2 минути по корема,за да запише тоновете,които се губеха. Аз не намирам за нормално това да те пратят у дома,при положение,че имаш контракции и то на 10 минути.
Колкото до това,което написа мадам тиква-разбирам,че не се заяждаш,аз също не съм искала да прозвуча лошо,но искам да кажа,че в тази болница трябва да си подготвиш психиката за подигравки,ако не се водиш при тях на консултации,те пращат директно да си ходиш при твоята лекарка да ти следи тоновете. А за раждането-не,не съм родила при Ризова.

# 44
  • До морето :)
Та аз като раждах каката цяла нощ бях с контракции и сутринта отидох на преглед. Бях с контракции на 7-8 минути и ме върнаха вкъщи. Радвам се, че го направиха, иначе цял ден щях да изперкам там. Същата вечер родих.
Секцио по желание няма в България, не знам защо отказват много родилки да го разберат.
А пак с каката 2 дни си лежах там, уж с контракции. Също исках секцио, че ми беше писнало, но ми отказаха (за щастие). Не ми сложиха система, защото просто не беше започнал още родовия процес и вероятността да се разкъсаш много е голяма. Накрая ме изписаха и след 1 седмица родих.
Тези хора за доктори и със сигурност знаят повече от мен, теб и другите родилки без медицинско образование по акушерство и гинекология.
С най-добри чувства!
Честита рожба!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт