МБАЛ Бургас - тема VI

• 105 027
  • 637
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Чак пък некадърност... Главоболието наистина е страничен ефект, особено ако си предразположена към мигрена. Преди да родя се консултирах с двама от най-добрите анестезиолози в Бургас, за тях проблем няма каква упойка ще слагат. И двамата ме предупредиха, че има риск от главоболие.
Час след пълната упойка се чувствах прекрасно, дори говорих по телефона.

# 226
Чак пък некадърност... Главоболието наистина е страничен ефект, особено ако си предразположена към мигрена. Преди да родя се консултирах с двама от най-добрите анестезиолози в Бургас, за тях проблем няма каква упойка ще слагат. И двамата ме предупредиха, че има риск от главоболие.

Ако не е от некадърност, значи е от нежелание. На всички е ясно, че по-щадяща е спиналната, тогава защо не препоръчват нея?! А това за главоболието е доста спорен въпрос - аз бях със спинална и не усетих грам да ме заболя глава, нито пък някоя друга мама около мен се оплака. Не съм лекар и не мога да влизам в подробни описания на страничните ефекти, говоря единствено от личен опит. Преди години, когато нашите доктори не бяха се усъвършенствали в поставянето на спинална и епидурална, пляскаха само на пълна. За мен споменаването на пълна при секцио би ме отказало на момента от въпросната болница. За нищо на света не заменям момента, в който видях бебето си веднага след изваждането му от корема. Извинявам се, не искам да звучи като някакъв вид заяждане, но е недопустимо в МБАЛ Бургас, лекарите масово да практикуват пълна упойка, при наличието на спинал!

# 227

Ако не е от некадърност, значи е от нежелание. На всички е ясно, че по-щадяща е спиналната, тогава защо не препоръчват нея?! А това за главоболието е доста спорен въпрос - аз бях със спинална и не усетих грам да ме заболя глава, нито пък някоя друга мама около мен се оплака. Не съм лекар и не мога да влизам в подробни описания на страничните ефекти, говоря единствено от личен опит. Преди години, когато нашите доктори не бяха се усъвършенствали в поставянето на спинална и епидурална, пляскаха само на пълна. За мен споменаването на пълна при секцио би ме отказало на момента от въпросната болница. За нищо на света не заменям момента, в който видях бебето си веднага след изваждането му от корема. Извинявам се, не искам да звучи като някакъв вид заяждане, но е недопустимо в МБАЛ Бургас, лекарите масово да практикуват пълна упойка, при наличието на спинал!
11

Добре,не може ли да не се правят обобщаващи и излишно крайни изказвания??? smile3511
Аз говорех за конкретно момиче,което си следи цялата бременност при съответния доктор,т.е. той е силно запознат с бременността и и здравословното и състояние... А кое за кого е по-щадящо нали се сещаш,че е строго индивидуално?

# 228
Добре, добре, добре!  Simple Smile Няма да се караме сега я! Просто бях мноого изненадана, че докторите в МБАЛ трудно се навиват на спинална, при положение, че вече половината операции секцио се правят с такава. Извинявай, ако съм те ядосала.  Peace

# 229
Привет на всички!

schandy, а ти къде си раждала със спинална - от коментарите ти подразбирам, че надали е било в МБАЛ-Бургас Whistling
Питам, защото точно поради същите сантиментални причини, които си изтъкнала, аз също много искам да родя със спинална. Утре ще съм на консултация с анестезиолог /др.Люцканова/, но при все, че тя минава за един от капацитетите в тази област за Бургас, по думите на моя АГ тя и колегите й като цяло предпочитали да работят с пълна упойка - причините за това предпочитание не са коментирани Rolling Eyes Живот и здраве в четвъртък ще е моето "клъцни-срежи" Mr. Green

# 230
  • Бургас
Блонди, стискам палци!
И аз се консултирах с Люцканова, и моят АГ също препоръча пълна.
В интерес на истината ме питаха с каква упойка искам. Аз избрах с пълна. Нещо не ми се нравеше идеята да ме бодат в гръбнака. Не смятам, че съм по-малко майка, като съм си видяла децата не веднага.

# 231
Родих в Дева Мария преди около 3 месеца. Анестезиолозите им са на доста добро ниво и по принцип препоръчват спинална, освен ако няма противопоказания или желанието на пациента е друго. Що се отнася до болка при поставянето на упойката, ще си позволя да кажа, че болката от поставянето аз я сравнявам с мускулна инжекция,  дори и по-безболезнено.
Раждането в Дева Мария  си е оферта само , ако си водиш ЖК при техен лекар, иначе излиза скъпо.

# 232
Блонди, стискам палци!
И аз се консултирах с Люцканова, и моят АГ също препоръча пълна.
В интерес на истината ме питаха с каква упойка искам. Аз избрах с пълна. Нещо не ми се нравеше идеята да ме бодат в гръбнака. Не смятам, че съм по-малко майка, като съм си видяла децата не веднага.
Стискай, Тинти, стискай и на краката Mr. Green Аз засега съм като цяло спокойна, но се съмнявам, че от адреналин ще мога да спя в сряда срещу четвъртък  #Silly , а операцията ще е чак следобед към 15ч и като съм озверяла и от глад и жажда сигурно ще съм "пази, Боже"-картинка hahaha
А относно последното ти изречение, изобщо в такава посока коментар да няма! - В край на краищата важното е в чисто психологически план кое ще накара родилката да е максимално спокойна Peace

schandy, ясно...От това, което казваш и от факта, че сигурно над 80% от специалистите в частните бургаски клиники са тръгнали от МБАЛ, оставам с впечатление, че в крайна сметка практиката с упойките е въпрос на един вид вътре-болнична политика Rolling Eyes

# 233
  • Бургас
Аз родих с пълна упойка. Детето ми не е изплакало веднага. Хич не ми се мисли какво е да лежиш там, да не можеш да се мръднеш ,а детето ти да не изплаче. Не,мерси! Следващото пак с пълна.

# 234
  • Пловдив
Цитат на: Miss Blondy~Redhat link=topic=761077.msg28477855#msg28477855

[b
schandy[/b], ясно...От това, което казваш и от факта, че сигурно над 80% от специалистите в частните бургаски клиники са тръгнали от МБАЛ, оставам с впечатление, че в крайна сметка практиката с упойките е въпрос на един вид вътре-болнична политика Rolling Eyes[/color]

В тази връзка - в Девата само Д-р Драгнева някога е работила в МБАЛ Бургас, всичките им други лекари не са от града.

# 235
Няма как да знам дали е практика на МБАЛ да работят с пълна упойка при секцио, но явно за лекарите е по-лесният вариант това. Голяма глупост е да налагат пълна упойка, при положение, че спиналната е в пъти по-щадяща, пък и дава възможност да присъстваш на целия "купон", от който аз имам само хубави спомени.

# 236
  • Бургас
Аз родих с пълна упойка. Детето ми не е изплакало веднага. Хич не ми се мисли какво е да лежиш там, да не можеш да се мръднеш ,а детето ти да не изплаче. Не,мерси! Следващото пак с пълна.

И при мен беше така и не ми се мисли как щях да се чувствам.

Цитат на: Miss Blondy~Redhat link=topic=761077.msg28477855#msg28477855

[b
schandy[/b], ясно...От това, което казваш и от факта, че сигурно над 80% от специалистите в
В тази връзка - в Девата само Д-р Драгнева някога е работила в МБАЛ Бургас, всичките им други лекари не са от града.

Това важи за гинеколозите, но не и за анестезиолозите. Всичките им анестезиолози са работили в МБАЛ. Вярно е, че всички са добри специалисти.

# 237
  • Пловдив
Tintina това не е съвсем  вярно за анестезиолозите на Девата.Като вземем началника на ОАИЛ, който идва от Университетската болница в Стара Загора.Както и да е, кой каквото упойка иска - такава, стига ситуацията да не изисква друго. Peace

Последна редакция: пн, 23 юни 2014, 22:40 от Горгона

# 238
Tintina това не е съвсем  вярно за анестезиолозите на Девата.Като вземем началника на ОАИЛ, който идва от Университетската болница в Стара Загора.Както и да е, кой каквото успойка иска - такава, стига ситуацията да не изисква друго. Peace

Д-р Игнатов е страхотен, една торба с хвалби да изсипя по негов адрес, малко ще е. Бях с епидурална, тъй като раждах нормално, и златните му ръце ми спестиха много болка. Относно спинална или пълна упойка, ако трябваше да съм секцио най-вероятно бих избрала спинална, но както каза и Горгона, всеки избира каква упойка иска, важното е всяка да се чувства спокойно и накрая всичко да завърши добре. Лека бременност на всички мами и здрави бебета на финала Peace

# 239
Повечето(да не кажа всички) бургаски лекари - изключвам приходящите от другите градове - са си работили кой повече,кой по-малко в МБАЛ.
Сега вече вида на анестезията се уточнява с лекаря,при който раждаш,съответно и с анестезиолога на екипа.
И пълната и спиналната упойка си имат показания и противопоказания,дайте да не налагаме само едната или само другата.Все пак всеки случай е индивидуален.

Никоя от нас не е по-малко майка от останалите,така че,дерзайте момичета! Peace Peace Peace

На бъдещите мами,стискаме палци само всичко да е нормално,бъдете и вие спокойни!

Общи условия

Активация на акаунт