БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-32

• 29 797
  • 785
  •   2
Отговори
# 300
Малиш първо честити рожден ден на дъщеричката ти, да ти е жива и  зравя, много послушно и лъчезарно дете.

Моята дъщеря все още се буди всяка нощ за мляко м/у 4-5 ч. , след това закусва в 10. Не давам каши вечер, само плодово пюре към 18 + Ам,след това в 21.30-22 само АМ. Не ме притеснява, не й слагам бисквити  и други работи в млякото вечер. Когато тя е готова сама ще се откаже. Да не говорим, че е изключително о злояда и нищо др освен АМ не приема радушно.
Благодаря за поздрава!

# 301
Едно въпросче, като дам суров плод , който е въведен вече на пюре, давайки го всуров вид за нова храна ли се брои или мога спойкойно да си го давам? а и още нещо, по колко суров плод и по кое време на деня да давам, имайте оредвид че давам кашата с плодово пюре. Вече взех да изферясвам, но все пак да попитам Simple Smile

# 302
Няма нужда да въвеждаш, щом като плодът е въведен под формата на пюре.
Аз давам колкото изяде, никога не съм ограничавала количеството пресни плодове. Няма значение по кое време на деня, важното е, да е на гладно, между храненията. Например преди обяда или следобед преди следобедната закуска...

# 303
A относно месното пюре всеки ден ли се дава, частното педи казва всеки ден, по здр каса педката каза през ден да редувам месо и зеленчуково с жълтък, аз жълтък не съм дала и скоро нямам намерение да давам, какво ще ме посъветвате?

# 304
  • на земята
Давам,4 дена месо редувам,пилешко,заешко,телешко,пуешко,риба и два постни дни с жълтък..)))Сега като гледам имам три постни дни..))) Peace

# 305
  • Berlin
Аз давах всеки ден месо, но жълтък въведох след 1г.

# 306
Кашкавалиена извара може ли на бебе на 11 месеца?

# 307
Кашкавалиена извара може ли на бебе на 11 месеца?

Може.

# 308
A относно месното пюре всеки ден ли се дава, частното педи казва всеки ден, по здр каса педката каза през ден да редувам месо и зеленчуково с жълтък, аз жълтък не съм дала и скоро нямам намерение да давам, какво ще ме посъветвате?
До една година се редуват местно и постно или постно с жълтък. Не е задължителен жълтъка.
След годината може всеки ден месо. Аз лично не го правя. Имаме и изцяло постни дни, поне 3.

# 309
Аз редувам един ден месо и един ден зеленчуково.Жълтък давам със зеленчуковото веднъж в седмицата.

За жълтъка да питам.Добре ли е по веднъж в седмицата или трябва по-често да се дава?Знам,че някои от вас го въвеждат след годинката или поне по-късно.Не искам да ми казвате дали е добре/зле,че съм го въвела,а дали е достатъчно веднъж в седмицата.

# 310
Удачно ли е да дам ново АМ през нощта? Има ли някаква опасност, например повръщане...
Просто така се случи, че старата храна ще свърши към 1:00 ч. и към 4-5 ще почвам новата?

# 311
  • София
Аз доколкото знам е хубаво каквато инова храна да се въвежда най-късно на обяд , за да се следи за реакция. Ам като съм сменявал също съм давала сутрин за първи тъп.

давали ли сте манго , като плод ( не от от пюре) . Сега видях че е на промоция, не съм сигурна колко качествен обаче.Иначе  го въведох от готово пюре в комбинация с банан

# 312
Наскоро давах манго, пак беше на промоция.

# 313
давала съм плод манго, то е от първите плодове, които могат да се въведат

# 314
сама си я реших тази схема , за да има едно млечно между пюрето и кашата, както и с надеждата , че ще се засити от късната каша и ще спи повече, но не- буди се на 2 часа ... което ни е друг проблем.
Иначе малката е на 7 и половина , но карам бавно със захранването.
Да изместя кашата в 17.00 и в 19.00 -кърма, в 22.00 пак кърма, така ли?
иначе добре ли е вече да въведа месо- заек?

Общи условия

Активация на акаунт