БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-32

• 29 794
  • 785
  •   1
Отговори
# 345
И аз не бързам  Simple Smile   За това почнах да я захранвам на 6 месеца и 5 дни. Много благодаря за информацията  Hug

# 346
  • Варна
Друго,което искам да попитам е каква ръжена и ечемичена каша давате?Въвеждам глутен по познатата схема овес-ръж-ечемик-пшеница.С овеса добре,но не намирам нищо ръжено и ечемичено.
В ДМ има каша Бейбилав 3 зърна - овес, ечемик и лимец. Можеш и нея да дадеш преди пшеницата.

# 347
  • София
Аз първо дадох овес. после пшеница , 3 зърна и сега сме на 5 зърна , след нея преминавам на 8  зърна.

# 348
Здравейте, започнах захранване със зеленчуково пюре, но на всякъде се споменава за грамаж от готовите пюрета. Аз си правя домашни. Ориентирайте ме колко лъжички колко грама са (приблизително). Благодаря ви   bouquet

# 349
  • София
Здравейте, започнах захранване със зеленчуково пюре, но на всякъде се споменава за грамаж от готовите пюрета. Аз си правя домашни. Ориентирайте ме колко лъжички колко грама са (приблизително). Благодаря ви   bouquet

Би трябвало да зависи, от гъстотата на пюрето. Така или иначе първоначално започваш с лъжичка- 2 като постепенно увеличаваш количеството. За да се ориентираш колко е изяло бебето от пюрето( в по-късен етап), можеш да ползваш бурканче от готово пюре . Съвсем в началото на захранването аз ползвах едни пластмасови кутийки от Джъмбо, на които има грамажите- 30, 45, 70 , 90 мл. така се ориентирах колко е изяло детето и правех малко повече АМ( ако изяжда 150 Ам, хапнало е 30 мл пюре, правех 130 АМ ), не винаги го изяждаше обаче .

# 350
Мога ли да поръсвам семенца от чия в храната на малчо (на 13м) или не е подходящо? Ако да, какво количество?
Мерси.

Слагам от половин година в хляба или в пудинг с цел желиране/сгъстяване

Супер! Само ми е любопитно - после така ли си излизат в памперса? Simple Smile

да ти кажа честно не съм ги виждала, но ако е по-светло акото ще се видят може би Simple Smile

# 351

Аз правя домашни и слагам в бурканче за пюре, за да се ориентирам колко да му дам. Започнах с 1 лъжичка, после 2-3 и т.н. Не се вглеждай толкова. Може да вземеш едно готово, за да видиш колко е гъсто.

# 352
Една малка шоличка, пълна до под ръба,  от тези за крем карамел е около 150 грама. Разбира се зависи все пак от гъстотата на това, което е вътре.

# 353
момичета помагайте. от днес захранвам близначките. на обяд дадох по 1-2 лъжички варен картоф смесен с малко мляко и после дозата мляко за обяд. педиатъра каза, че може да давам и каша за следобедното хранене. въпроса ми е няма ли да им дойде много новата храна? т.е. на обяд като дадох за пръв път картоф, може ли следобед директно да давам каша /пр. слънчо - бананова/? или трябва първо няколко дни картоф и после да добавя кашата?

# 354
Относно грамажа на пюрето- почнах а 1 лъжичка, после 2 и т.н. Дозата му в била колкото изяде.
Аз захраних с зеленчук на обяд - картоф, морков, тиква. После плод- ябълка, круша банан като междинно. Това му отне месец. След това дадох оризова безмлечна на милупа. Не съм бързала.

# 355
момичета помагайте. от днес захранвам близначките. на обяд дадох по 1-2 лъжички варен картоф смесен с малко мляко и после дозата мляко за обяд. педиатъра каза, че може да давам и каша за следобедното хранене. въпроса ми е няма ли да им дойде много новата храна? т.е. на обяд като дадох за пръв път картоф, може ли следобед директно да давам каша /пр. слънчо - бананова/? или трябва първо няколко дни картоф и после да добавя кашата?

Разбира се,че ще им дойде много новата храна.Първо-каквато и да било нова храна въвеждаш най-малко 3 дена,след вече въведена.За каши ви е рано.Давай няколко дена картофче с мляко,докато достигнете една нормална доза.След това включи морков.Първия път една лъжичка,на другия ден 2 и така няколко дена като съответно следиш за реакции.С моркова не прекалявай-запича.
След 4-5 дена може да дадеш друг зеленчук.Аз захраних така :картоф-морков-тиква-пащърнак-тиквичка-броколи-чушка-домати-грах-зелен боб-спанак..Давам ти идея. Peace
Когато решиш да въведеш кашите,най-добре ги предложи сутрин или на обяд.По същата причина-следиш за реакции.Може да започнеш с оризова,след това царевична,елда и т.н.Започваш с безглутенови! Peace
Успех!

# 356
подаръче, мерси  Hug

# 357
Здравейте!Моля ви,помогнете ми с идеи за следобедното хранене-вече се чудя какво мога да приготвям.На обяд  е зеленчуково,зеленчуково-месно пюре.Старая се всеки ден да е различно,получава ми се,със зеленчуците варианти много.Следобеда ми е много труден-въртя каша с някакъв плод,грис с плод и плод с четвърт бисквита,Правих кисел няколко пъти....предпочитам да си изяде плодчето чисто,без нишесте.Какво друго мога да приготвям?

# 358
Как се приготвят пюрета за повече време? Как се съхраняват? Или къде мога да порчета по въпроса?

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 18:16 от maribelka

# 359
Как се приготвят пюрета за повече време? Как се съхраняват? Или къде мога да порчета по въпроса?
Замразяват се във формички. Слагат се в бурканче и се изварява!

Общи условия

Активация на акаунт