Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем - 29 тема

• 39 025
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Здравейте момичета,

съжалявам, че се налага да лежите в болница, но по- добре да ви наблдават , ще се избута...само бебовците да са добре .

Аз си лежа у дома, вече прегледите ми зачестиха още повече и почти всяка седмица ще съм на лекар. Нешо ми е неспокойна матката. Дпсега не бях на лекарства. Моят док е против магнезий и сиг директно ще започна нифедипин, защото от няколко дни има чувствителна промяна. И не искам да рискувам.

# 316
Здравейте момичета,

съжалявам, че се налага да лежите в болница, но по- добре да ви наблдават , ще се избута...само бебовците да са добре .

Аз си лежа у дома, вече прегледите ми зачестиха още повече и почти всяка седмица ще съм на лекар. Нешо ми е неспокойна матката. Дпсега не бях на лекарства. Моят док е против магнезий и сиг директно ще започна нифедипин, защото от няколко дни има чувствителна промяна. И не искам да рискувам.

Аз от 3 дни съм на нифедипин и имам значително подобрение. Само дето се притеснявам малко да го пия (въпреки, че вече 2ма лекари ми потвърдиха, че е ОК). Някоя успокоителна дума от твоя доктор или от някой, който го е приемал по-продължителен период?

# 317
  • Пловдив
Аз съм с ниско кръвно, а от Нифедипина може да падне кръвното и моята лекарка ми изписа Салбутамол. Намерих си Гинипрал и сега пия него де.

# 318
И да кажа здрасти и от мен Simple Smile
Чак сега се присъединявам, макар че лежа вече от месец с контракции.

Успех на всички и благодаря, че сте на линия  Peace

# 319
Здравейте  Hug
Тристана честито да сте живи и здрави
Еминка и за теб едно голямо честито   bouquetсамо прекрасни емоции и щастливо майчинство  bouquet
Съжелявам за мамите в болница но съм сигурна че всичко ще е наред
Търпение и вяра   bouquet
Pivai как си надявам се вече вкъщи  Peace
Виолинаще успееш наистена
Браво н вас с таткото за положителното мислене   bouquet
Така изпращате само любов и сила на бебочка Simple Smile
Всички сме се вас
Добре дошли и на новите мами   bouquet

# 320
  • Пловдив
 elfi 80, още съм в болница и на системи. Тези дни ще ме прегледат пак и се надявам да има подобрение.

# 321
elfi 80, още съм в болница и на системи. Тези дни ще ме прегледат пак и се надявам да има подобрение.

Hug :love:hug: Hug Hug

# 322

Душичке, дано устискаш дълго време ,да стане 35-6 седмица,че да родиш прекрасен мъж.Много се  Praynig за теб.Като знам колко мъки преживя...Кураж и много положителни мисли ти изпращам  Hug

# 323
  • Пловдив
 mini_moni,  Hug

Успех на всички момичета в темата!

# 324
Не се притеснявай аз бях през 4 часа на гинепрал и всичко останало,то и сърцето ми свикна с гинепрала,отначало правех пристъпи.Всичко завърши нормално.Вземи си едно гобленче ако обичаш да шиеш или нещо друго и като ти стане зле се сети че аз съм била на 3 минути с контаракции ревяща с оспокоителни със зелена рецепта,чак стигнах и те не ми помагаха,но всичко си приключи добре.Успех мила.

# 325
  • Варна
Marie-Claire  - извинявай, че чак сега се вкл. ,за да отговоря. Не се притеснявай за Нифедипина.  Аз пих със сина ми още от края на 5 м чак до сваляне на серклажа - нон стоп.. живо и здраво си е детето. Бях изровила на англ. резултати от изследване за тератогенни ефекти върху плъхове Simple Smile))   ставаше дума за доза в пъти над допустимата и това, което пишеше не беше обезпокоително Simple Smile)а и на самата листовка пише, че след 20 седмица е допустимо.  Бебето вече е оформено и ще е добре.  Проблемът е , че ще ти свали кръвното, а това може да доведе и до тахикардия.. Аз днес направих невероятно криза с много ускорен пулс и май и кръвно вдигнах, толкова зле никога не съм била, а бях и сама с детето - много се изплаших... а съм свикнала с такива състояния.

Как сте останалите момичета?  Аз имах малко емоции различни от бременните тези дни Simple Smile позволих да поизлизам повечко... надявам се контракциите да не са скъисли шийката.  Утре съм на док и ще дам отччет Wink А и някакви си вентрикули бяха по големи предният път, надявам се вече да са в норма. ... охххх- още 10 седмици до термин.  Април ще съм на вълна детски градини Simple Smile а после мисля вече да се съсредоточа върху малко бебешко пазаруване. Ако съм добре мисля към осмия месец да се раздвижа повече, че съм като някоя баба.. всичко ме боли. А после детето няма да чака да вляза във форма Wink
Лека вечер на всички!

# 326
Miilla, много благодаря за успокоителните думи. В началото на бременността си живеех с илюзията, че бременните не пият хапчета при каквито и да е обстоятелства. Сега, имайки предвид шепите, които поглъщам всеки ден уж трябва да съм свикнала с мисълта, но все се притеснявам, като ми добавят ново. Пия Нифедипина вече седмица - определено има резултат, само се надявам да си действа и занапред.  Rolling Eyes

Стискам палци за прегледа утре и емоциите да са ти се отразили само позитивно  Peace

# 327
  • Бургас
Здравейте!
Ако може и аз да се включа в "късметлийската" ви тема...
С трета бременност съм, която до момента протичаше с обичайните и търпими неразположения, но в неделя ме приеха в болница с контракции и болки. В момента съм в 24-та седмица. Много ме притесни това, че шийката ми е само 1,5 см. Вече ме изписаха, като ми предписаха само завишена доза на магнерота, което просто не знам доколко ще бъде адекватно на ситуацията, все пак съм едва на средата на бременността. А и ми казаха, че няма нужда да лежа  #Crazy Това бяха указанията при изписване, утре ми предстои преглед при наблюдаващия АГ, на който възлагам по-големи надежди.
Та такива работи... В редиците ви срещам познати никове от отчетната ни тема - привет, момичета! Надявам се всяка една от мамите тук да може впоследствие да разкаже история с щастлива развръзка  Hug

# 328
  • Пловдив
raika, добре дошла и тук!
Моята шийка е също 15 мм и я държи само серклажа.  Имам по няколко по-силни контракции на ден и пия доста лекарства, а ставането е само до банята и 00. Отворена е отвътре и има фуниевидна форма. Може твоята да е затворена, но все пак се пази. Успех!

# 329
Здраейте, и аз се присъединявам към вас , да скучаем заедн. Искреноо се надвям темичката да е късметлийска и всички да износим и родим живи и здрави бебета до термина. Да ви разкажа какви са моте проблеми. След 3 спонтани аботра преключели до 19 г.с., ми пуснаха генитични , оказа се че не усвоявам фолиевата киселина и имам тромбофилия. От момента на положителния тест съм на фраксипарин 0,4 фолиева 3*1 дуфастон 3*1 утрогестан 2*2 и бусколизин. В началото на 4 месец ми зацапа за 2 дни светло кафяво увеличихме дозата утрогедтан на 3*2 , след 5 дни отново зацапване пак за 2 дни, отново почивка от 5 дни и пак зацапване за 2 дни. След още 5 дни направо прокървях отидох в АГ за задържане държахаме 5 дни и ме изписаха за лекуване в къщи нищо че все още ми цапало. Прокървях на 15 март и още ми цапа от вчера е много слабо но ме е страх да се пихвалв, защото като се избърша не всеки път, но понякога има едно такова като белтък на яйце обаче е смесено има и кафяво и призрачна част. Утре съм при моята лекарка на преглед да видим как са нещата. Само да кажа така и не могат да разберът от къде кървя тъй като няма кръв в матката. Побърквам се. Вече съм 18 седмица пия утрогестан 4*2 дуфастон 3*1 магнерод 3*2 салбутамол 6*1 рутаскурбин 3*2 неофолик 3*1 бускулизин и фраксипарин през ден. Отново късмет на всички

Общи условия

Активация на акаунт