Италия, 143 тема

• 35 697
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • в едно миланско село
И аз четох статията, но се учудих, че работи в кол-център в София; точно в кол-центрове, доколкото знам, се намира и работа в Италия.

да, ама в София с 1200/1300 лв се живее, още повече сам човек. тук с 600/800 евро, най-много при мама и тате да си стоиш  Confused
може да му е полезен интернационален опит все пак, ценят се такива неща в сивито, вместо празни дупки  Wink
пък и ше поживее момчето, в София заведенията са единствената атракция.

репортажът на хиените го видях чак накрая, мъж ми ме извика спешно, докато изопачавах на Тралала думите  Joy, та съм пропуснала атмосферата. имаше ли жени-пенсионерки в предаването? щото мъжете ми е ясно що са се занесли там  Mr. Green

# 91
Бе не е точно така, със 700 евро пенсия и 500 наем е ясно защо се насочваш към България, Румъния, Молдова. Имало и такива предавания, явно е поредица, Д гледал и за Молдова и Румъния такива.
Само че от 2015та влиза еврото у нас и ще стане страшно. Тогава тия сметки няма повече да излизат

( Майка ми каза, че дори лятото когато ходи на женския пазар трудно намира домати по 80 стотинки, и то без възможност да се избират, т.е половината са боклуци. Иноформацията за наемите от 36 лева е също силно подвеждаща)

# 92
Само че от 2015та влиза еврото у нас и ще стане страшно. Тогава тия сметки няма повече да излизат

Това съм го пропуснала...е да тогава ще настане глад

# 93
  • в едно миланско село
аз не познавам пенсионери под наем, предполагам, че социално слабите (а, за съжаление, и не само) са в комунални жилища  за по 100/150 евро  Rolling Eyes
инак, нищо лошо човек да си търси място с поносим стандарт за в пенсия (в сайта на
Yakamoz, който чета редовно) има много съвети за различни места, които за мен са далеч по-привлекателни.

не знаех, че еврото влиза в България в 2015-та  Shocked
това е лудост, и да, страшно ще е  Confused

# 94
къде би се преместила, ако си с пенсия под 1000 евро?

"il 68% degli assegni previdenziali erogati rientra nella classe di reddito più bassa, pari a 3 volte il minimo, che genera un reddito medio pari a poco più di 10 mila euro lordi l’anno."

# 95
Само че от 2015та влиза еврото у нас и ще стане страшно.
Хъ, ама официално ли това? За първи път го чувам! Shocked

# 96
официално няма дата за влизане, но се спряга 2015та година за влизане в еврозоната, да.

# 97
официално няма дата за влизане, но се спряга 2015та година за влизане в еврозоната, да.
А успя да ме уплашиш Mr. Green,прочетох някои изказвания,май не сме готови да влезнем,но до тогава толкова време има ,че ЕС може и да се разпадне Laughing.Като се има в предвид,че голяма част от производството на съюза се е изнесло в Китай,а Америка е обърнала поглед към Азия....за старата Европа .........вече е трудно да се правят прогнози.

# 98
Бразилияяяяя, аз мисля там да се преместя като се пенсионирам (или Аржентина).
Не че някой ме пита, ама аз да си кажа Grinning

feiam, има и един друг много готин сайт, със супер интересни интервюта. Казва се Voglio vivere cosм.

# 99
ама вие как си представяте влизането в еврозоната.
имаше едно отлагане вече ( 2011), сега се готвим за 2015 ( и то при ляво правителство), заедно с Полша и не помня кой още. Тенденцията е тази , а дали ще е 15та или 16та са подробности - ей го къде е.

# 100
  • в едно миланско село
къде би се преместила, ако си с пенсия под 1000 евро?

http://www.italiansinfuga.com/2009/07/25/cinque-paesi-dove-emigr … 350-euro-al-mese/

(аз не съм по азиатските дестинации, но, ако евентуално стигна до пенсия, що пък да не ги пробвам и тях. всичките  Mr. Green)

между другото, това е един сладък списък, през който, като гледам, всички сме минали  Wink
http://www.italiansinfuga.com/2014/01/11/37-cose-che-nessuno-ti- … -sullemigrazione/

Лени, понеже не искам да прекъсвам темата, която е прияятна, подсети ме моля, след 2-3 дена да те (ви) питам за нещо друго какво мислите.

# 101
Аз съм доста скептично настроена към периода за влизане в еврозоната. В Унгария също нямат евро и то от доста години май, не знам коя година са влезнали в ЕС..

feiam питай сега, ние можем да говорим и по няколко теми едновременно.

# 102
Ние имаме фийлинг към Тайланд ( ноември-април) и ако един ден сме живи и здраи, и ни позволяват средствата ще спестяваме откъм газ в Италия с/у да си четем книжки на Сурин бийч.  Тоя 'план' ми се струваше много реален преди няколко години, сега ми е чак смешен, но нищо не пречи да се помечтае. Аз се запознах с такива италианци последния път и всички бяха много доволни докато ги държат краката и здравето ... Евтино е много, има добро здравеопазване там също така. Изобщо показаното  Мариголд Хотел хич не е хипотетично за много пенсионери  ...

Моя роднина ще ходи в Коста Рика скоро, гледам че е в списъка и ще кажа после кое-какво Simple Smile

# 103
  • в едно миланско село

feiam, има и един друг много готин сайт, със супер интересни интервюта. Казва се Voglio vivere cosм.

ох, и там чета, плюс няколко блога... аз съм убедена, че съм тук още 10 години макс, междувременно информация и евентуални курсове  Wink

(за метода Стамина исках да питам Лени какво мисли. аз съм станала недоверчива и цинична, току-що се изпокарах с мъж и голема щерка, щото те били гледали Хиените, а аз-не Rolling Eyes)

# 104
Добре, а вие които живеете от толкова време в чужбина, преодолели ли сте чувството "Намирам се в чужбина". Аз не съм живяла достатъчно време някъде, за да се почувствам напълно у дома си, по начина по който усещам България. А не съм патриот, просто това е усещането. Преодолява ли се?

Общи условия

Активация на акаунт