Клуб на храбрата шивачка - тема 15

• 96 956
  • 778
  •   1
Отговори
# 315
Знаете ли от къде да купя индигова хартия за сваляне на кройки? Или каквато и да е хартия за прекопиране- ще си я съединя с тиксо. Търсих сега в интернет и нещо не намирам...да не би вече да има друг начин за копиране на кройки от списания?
Последно аз си купих дебел найлон (май се води полиетиленово фолио) от близката железария. Сега се чудя защо съм се мъчила преди с оризовата хартия. Свалих кройката с перманентен маркер (от тези за надписване на CD-та и други такива).

# 316
Това е много интересна идея. Аз купих цяла ролка за рисуване от Икея с идеята, че ще имам за много кройки, но съвсем забравих за индигото. Трябва да опитам това фолио дали ще мога да работя с него.
Благодаря!  bouquet

# 317
  • най-шареното място
Аз съм за ролката.
Не я отписвай!

# 318
Момичета, от къде купувате платове в България, освен Какаду?
Аз не купувам моного често платове, но последно си взех плат от тук http://texhouse.bg/ и по мое скромно мнение имаше доста хубави платове и като десени и като качество.
На място ли си ходила или по телефона може да се поръча?
Ходих на място.

# 319
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз съм за ролката.
Не я отписвай!

ролката и аз я имам, но как да я ползвам без индиго.

вчера свалих кройка на найлон - с химикал може да се копира  Mr. Green

# 320
И аз работя с найлон - важното е да е по-дебел, не като за торби, примерно, за да не се мачка толкова и за да не се скъсва при ползване на игли. Аз купувам от бриколажни магазини, където са боите  Wink

# 321
  • FRANCE
Татяна каква марка ти беше ножицата. Да ви се оплача, реших да си наточа ножицата с такова за ножове, но я убих, става за хартия Sad

# 322
Татяна каква марка ти беше ножицата. Да ви се оплача, реших да си наточа ножицата с такова за ножове, но я убих, става за хартия Sad

Zwilling (Solingen). Не е от най-скъпите, 20-25 евро беше, но ми върши чудесна работа, дори не съм я точила никога  Laughing

# 323
  • FRANCE
Благодаря, ще потърся.

# 324
  • най-шареното място
Или разчиташ на прозрачност. Или вземаш индиго.

# 325
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

не прозира, ще карам на найлона.

какви калерки - пластмасови или метални? моята машина дойде с пластмасови. майка казва метални, една приятелка казва пластмасови... има ли значение и кои е по-добре?

# 326
  • най-шареното място
За някои машини няма метал.
Прозрачните са удобни. Другите са по-еко / и по-скъпи вероятно/.

# 327

не прозира, ще карам на найлона.

какви калерки - пластмасови или метални? моята машина дойде с пластмасови. майка казва метални, една приятелка казва пластмасови... има ли значение и кои е по-добре?

Има значение, да - купувай само каквото се препоръчва от производителя, най-добре купувай само оригинални калерки на производителя. Има други които на пръв погелд пасват, но същност имат 1мм разминаване което може да повреди машината. Калерките не са скъпи  Peace

# 328
Здравейте !
Купих си машина втора ръка-Науман.  Майстор я почисти и смаза, има 5 операции !
https://www.google.bg/search?q=%D1%88%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B0+%D … 37717%3B585%3B438
Не е точно моята, но да добиете представа как изглежда, всичките и части са железни.
От издръжливите стари машини е, но ми прави проблем.
Когато шия на прав тигел на плат хасе, които е тънък и рехав тигела е равен, но когато го прегъна да направя ръб (три пласта тоест ) започва да шие по- ситно на места и е нужно да дърпам плата за да не ситни толкова.
Има ли някой представа защо се получава така, не вярвам да я затрудняват три пласта хасе.
Променях натиска на крачето-няма промяна.
Може ли проблема да е в зъбите ? Огледах ги движат се добре, не са тъпи. Не мога да си обясня от къде идва това!
Първо не ми е удобно постоянно да дърпам плата, а и не мога да хвана темпото на зъбите и тигела пак е неравномерен.
Моля дайте ми съвет !  bouquet

# 329
Не дърпай плата, можеш да изкривиш/разцентроваш някоя част  Naughty 
Странно е, че няма промяна когато намалиш натиска на крачето. Аз бих предположила че е или от това, или от транспортьора  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт