Орхидея 12

• 122 190
  • 791
  •   1
Отговори
# 375
  • ГОре на черешата...
Скромна? Прекрасна е  bouquet!

# 376
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Е скромна е, хората са с 80, 100  Crazy

# 377
Е скромна е, хората са с 80, 100  Crazy

Е сега
има и хора с по една саксия . А тук имаше една дама с 400.

# 378
  • ГОре на черешата...
На фона на моите 5, дето и цвят нямат Confused...

# 379
На който му е интересно може да разгледа тук:
http://evlin.snimka.bg/flowers/cvetya.679717
Но скоро не съм правила снимки и положението е много зле,вече почти не се виждат прозорци от орхидеи:)

# 380
re_ge,аз отдавна си търсех такава орхидея,която не знам дали е,но много прилича на  Phalaenopsis Philadelphia .Миналата година в другия форум flowersnet се обсъждаше,че са пуснали такива в Бриколажа в Бургас.

...
Съгласна съм с тебе за доставките на орхидеи в Практикер.Но през февруари имаше като никога невероятна партида и аз я хванах случайно.Тогава имаше поне 10 бройки от този пъстролист красавец,но понеже аз имах от него си взех три други орхидеи.Интересното е,че като никога имаше много различни като вид фаленопсиси,а не така еднообразни както са обикновено доставките им.

Toва е много полезна информация.
никога не съм сварвала хубави орхидеи на Практикер.
На бриколаж веднъж съм посегнала към цвете -  една електриково-зелена красавица но струваше 35 лева и реших да премисля. На следващия ден вече я нямаше, някой е нямал нужда от премисляне. иначе все си мислех , че на бриколаж орхидеите им рядко са свежи.

Но види с е просто въпрос на късмет , аз явно не ходя често по цветарски магазини.

Разгледах галерията ти с удоволствие- прекрасни са. Като гледам разцветките виждам че във варна предлагат едни и същи неща ..............или ние имаме общи вкусове  Joy

Флюбих се в ето тази, цветът е точно каквото аз обожавам.

и тази също ми допадна- минимарк предполагам. но не съм сигурна че ще се нагоди при мен ако иска по-специално внимание. Знаете че аз съм малко безхаберен собственик- искам да ме радват, но да не и да изискват прекалени грижи.

# 381
elinna, страхотна колекция, ама къде ги откриваш всички тези видове, по цветарски магазини или в хипермаркетите ги пускат?

# 382
Всичко си купувам от магазините-основно Практикер,Баумакс,Бриколаж,от градински център Нолина и още един до пазар Чаталджа.Някои са купувани от онлайн магазин за орхидеи Тропики.Мини марка е от там Не исисква никакви по-специални грижи,гледа се като обикновено фалче,а и на вид листата му не се различават от другите,но цветът е просто приказка.
Аз всяка седмица изнудвам мъжа ми да ме води по магазините с колата и така успявам да обиколя по-големи територии-прескачам от магазин в магазин:)Напоследък обаче гледам да се ограничавам,защото мястото просто свърши,а и има опасност да ме изгонят от къщи:)

# 383
  • ГОре на черешата...
Леле майко, напълниха ми се очите - красота  bouquet  bouquet  bouquet!!!

# 384
Радвам се,че ви доставих удоволствие,аз редовно ви следя,но все ме мързи да пиша.Но няма по-голям кеф да видя публикувана снимка или да чета постинги как да се грижим за тези красавици. Hug

# 385
elinna споко - като гледам мъжа ти е направил едни стойки за висящите саксии, значи ще си те държи в къщи и ще измиси нещо ново за орхидейките ти  Wink

# 386
То там е проблемът-тези стойки бяха само началото,после поисках такива по цялата дължина на прозореца...получих ги и сега пак нямам място.Вече го е страх какво ще поискам.Но най-лошото е,че заради тези стойки не давам да се пускат щорите и като пекне едно слънце следобяд и той започва да съжалява за всичко,което е направил:)

# 387
По повод орхидеите в Практикер и тяхното разнообразие, което не е много голямо и затова миналата година бях изумена като видях Мини Марк и докато помисля ... на другия ден вече го нямаше...

# 388
  • ГОре на черешата...
Ето обещаната снимка - добре ли са така орхидеите?
Скрит текст:

# 389
mari_eta, на мен ми се струва че така както си ги наредила е перфектно, като предполагам слънчевите лъчи не ги достигат.

ПС: Направих твоята торта гараш за РД на дъщеря ми   chef, излапа се за отрицателно време. Фен съм на твоите рецепти  Peace

Общи условия

Активация на акаунт