Орхидея 12

• 122 190
  • 791
  •   1
Отговори
# 390

А аз се чудя как моите да ги накарам да направят листа и корени.. и цвят. Едната ми седи от сумати и време само с 2 листа, на другата пък за месец и половина новото израстващо листо достигна невероятната дължина от близо 1см Mr. Green. Би ли споделила с каква тор ги ториш?

Причети на първа страница за торенето и кристалоните, за листа и коренова маса се предполага зелен такъв с равни пропорции на трите съставки.

но според мен не е работата в торенето. аз торя много оскъдно но задължително на година имам поне 3 нови листа и също толкова паднали. Според мен нещо е гледането трябва да бъде корегирано. Ако цветето е гледано правилно сега точно е периода на израстване на нови листчета и корени. Както и на залагане на цветоноси от пролетните разлики в температурите.

за мен за да цъфти едно фалче ми трябват минимум 4 листа ( купувала съм от практикер цъфнали с три листа- ами те после една година не могат да се съвземат от това усилие!)  Максимума на листа така , че цветето да е красиво, компактно,  да не прилича на листна марулка и да цъфти е да кажем 7 до 8 листа. от там вече са излишни, но според мен визулано излзшни. иначе няма такава зависимост цвете с повече листа да не цъфти.

# 391
Помогнете  ми да спася  тази  Орхидея
http://prikachi.com/images.php?images/242/7194242F.jpg
била  е  кисната  постоянно  във  вода.
Тук  има  още  снимки  
http://vili55.snimka.bg/flowers/orhideya.783429.32865026

здравей
състоянието на цветето не е толкова отчайващо при все че има малко корени( както гледам поне 3 по 5-6 см )  и петна по листата,

Както и на тази снимка виждам ново листенце и цветонос предполагам стар неотрязан.

предлагам

1. Изцяло смени на субстрата - стария го изхвърли, от многото киснене често има мухъли и други зелении.На мухлясалите корени махни горната обвивика, но това дето е като тел вътре го остави. Хубавите корени са тези дето са много жълтеникаво - блатнозелени- такива са защото са били вътре в субстрата и нямат характерния за външните корени сребристозелен цвят.

2. При засаждането внимавай да не е посадена на дълбоко за да не изгние стъблото. корените и долната част на стъблото да са в субстрата, ако е нестабилна подпри с пръчки.

3. Премини към нормален режим на поливане, можеш да наториш веднъж но внимавай, прочети на първа страница за торенето, не чето етикетите на торовете. Изпозлвай универсална тор, сега няма нужда чак от специални торове.

мисля че тези мерки ще са достатъчно. следи как се развива новото листо, то е най-ясния показател дали растението се чувства добре.

# 392
  • ГОре на черешата...
mari_eta, на мен ми се струва че така както си ги наредила е перфектно, като предполагам слънчевите лъчи не ги достигат.

ПС: Направих твоята торта гараш за РД на дъщеря ми   chef, излапа се за отрицателно време. Фен съм на твоите рецепти  Peace

Не, не ги огрява пряко, пред стаята има тераса.
Благодаря Hug!

# 393
още един до пазар Чаталджа.

този не е ли в посока към морксата градина ? Там има два три магазина в карето но ми инетерсено з акой точно иде реч.

моят мъж редовно купува от един магазин на ъгъла след като подминеш светофара - в посока към градината и от там фалчетата макар и скъпи са много качествени.

# 394
Точният адрес на магазина е ул.Сава Радулов 19.То се води по принцип борса за цветя,макар че не е голямо.Там преди известно време редовно докарваха прецъфтели или почти прецъфтели орхидеи съответно по 5 и 8лв.В много случаи не може да се разбере какъв цвят са и продавачката шеговито ги нарича"тотото"-каквото се падне.Няколко пъти си купих от там орхидеи,но макар и прецъфтели са много силни и здрави растения.Вече някои от тях започнаха да цъфтят и съм много приятно изненадана от шарките.Другият магазин,за който говориш го знам,много е красив и растенията от там са наистина качествени.По-скъпи са,но аз чак сега започнах да се замислям за тези неща.В началото така грабих орхидеи,че къде щеше да му излезе края да купувам само скъпи и повече обикалях по борсите.Сега,когато мястото свърши гледам повече да подбирам,макар и за повече пари.

# 395
Точният адрес на магазина е ул.Сава Радулов 19.То се води по принцип борса за цветя,макар че не е голямо.Там преди известно време редовно докарваха прецъфтели или почти прецъфтели орхидеи съответно по 5 и 8лв.В много случаи не може да се разбере какъв цвят са и продавачката шеговито ги нарича"тотото"-каквото се падне.Няколко пъти си купих от там орхидеи,но макар и прецъфтели са много силни и здрави растения.Вече някои от тях започнаха да цъфтят и съм много приятно изненадана от шарките.Другият магазин,за който говориш го знам,много е красив и растенията от там са наистина качествени.По-скъпи са,но аз чак сега започнах да се замислям за тези неща.В началото така грабих орхидеи,че къде щеше да му излезе края да купувам само скъпи и повече обикалях по борсите.Сега,когато мястото свърши гледам повече да подбирам,макар и за повече пари.

Разбрах те!
това е от вътрешната страна едно магазинче. Мъжът ми ми купуваше преди мнооого години от там два три пъти , но това че като отидеш никога не знаеш какво ще намериш не му допадна. той иска да отиде , да влезе и да купи. И аз го харесвам този подход междудругото  Wink. от въпросния магазин купувам бамбукови кашпи по 2 и нещо. Там в района освен тази борсичка и ъгловото магазинче има и още един магазин ( срещу бившия Шрек )  - продава мъж,  флорист,  има каталог за сватбени букети. Орхидеите му са също висококачествени но скъпи. Там ходя да си плакна очите защото ми е много естетическо да го гледам и да го слушам как говори - човек на искуството откъдето и да го погледнеш...

# 396
Твоят мъж е голяма работа,редовно ти купува орхидеи,че и все хубави ги подбира от снимките,които съм виждала.Моят е съгласен да ме заведе,но иначе не му се занимава.Само един път се съгласи,защото много исках да ме изненада с нещо по негов избор и той ми донесе една прекрасна орхидея/то май за мен всички са прекрасни/,но без растежна точка.Толкова много му обяснявах как да избира,как да гледа корените,ама не ми дойде на акъла,че няма да погледне,че няма връх.Сега ми е много мъчно за тази орхидея,гледам я как красиво цъфти,в момента има нови разклонения на цветоноса и още ще цъфти,но после какво ще стане...Знам,че може евентуално да излезе кейки,но това ще отнеме толкова време.Няма да му мисля сега...ще и се радвам докато може,това е Simple Smile

# 397
Здравейте момичета!За първи път пиша тук и се надявам,че приемате ново попълнение Grinning.От известно време ви чета и много ви се радвам.Всички имате прекрасни орхидеи WinkАз преди няколко години бях се запалила по орхидеите ,но след като уморих 4-5 се отказах EmbarassedСега отново се заребих  Laughing имам 4 фалчета ,които се чустват добре и се надявам и занапред да е така като следвам вашите съвети които сте описали в темичката.Която е прекрасна и много полезна Hug!Вчера си купих една милтония от Бриколажа /май туку що ги бяха получили /Та толкова бях щастрива,че чак в колата забелязах накакви точици по листата  CryИ  се питам сега да ли съм купила някоя заразена или тези точици са от пръскането на някоя тор.Така съм чувала ,че холандските цветя ги торят много.Ще  се опитам да пусна снимки зада можете по лесно да прецените какво ме претеснява.Предварително ви благодаря!

# 398
# 399
# 400
а как мога да кача снимки тука?Извинявам се за въпроса  Embarassedама отдавна не сам писала във форуми та забравих Embarassed Embarassed

# 401
а как мога да кача снимки тука?Извинявам се за въпроса  Embarassedама отдавна не сам писала във форуми та забравих Embarassed Embarassed

на снимката цъкваш с десен клавиш на мишката.Там се появява един прозорец на който най-тодолу има Пропертис, Цъкваш с ляв клавиш на него  и се появява прозорец от който копираш Адресс УерЕл.

Като пишеш отговор тук, на иконките които са над текста избираш тази с картината и межу двете скоби копираш този УеР Ел адреса

[img] ТУК![ /img]

# 402
# 403

на снимката цъкваш с десен клавиш на мишката.Там се появява един прозорец на който най-тодолу има Пропертис, Цъкваш с ляв клавиш на него  и се появява прозорец от който копираш Адресс УерЕл.

Като пишеш отговор тук, на иконките които са над текста избираш тази с картината и межу двете скоби копираш този УеР Ел адреса

[img] ТУК![ /img]
Благодаря ти за разяснението следващия път ще пробвам.Сега пуснах на ново линкове надявам се да е вече видим албума Grinning

# 404
  • София
Скрит текст:

А аз се чудя как моите да ги накарам да направят листа и корени.. и цвят. Едната ми седи от сумати и време само с 2 листа, на другата пък за месец и половина новото израстващо листо достигна невероятната дължина от близо 1см Mr. Green. Би ли споделила с каква тор ги ториш?

Причети на първа страница за торенето и кристалоните, за листа и коренова маса се предполага зелен такъв с равни пропорции на трите съставки.

но според мен не е работата в торенето. аз торя много оскъдно но задължително на година имам поне 3 нови листа и също толкова паднали. Според мен нещо е гледането трябва да бъде корегирано. Ако цветето е гледано правилно сега точно е периода на израстване на нови листчета и корени. Както и на залагане на цветоноси от пролетните разлики в температурите.

за мен за да цъфти едно фалче ми трябват минимум 4 листа ( купувала съм от практикер цъфнали с три листа- ами те после една година не могат да се съвземат от това усилие!)  Максимума на листа така , че цветето да е красиво, компактно,  да не прилича на листна марулка и да цъфти е да кажем 7 до 8 листа. от там вече са излишни, но според мен визулано излзшни. иначе няма такава зависимост цвете с повече листа да не цъфти.

Изчела съм цялата първа страница, но все нямам време да го търся този кристалон и обикновено купувам каквото ми попадне, като гледам само дали е за цвят, за листа или корени. Не мода га разбера какъв им е проблема, че не исакт да порастват, при положение, че гледам всичко да им е наред - вода, влажност, светлина, температура, торене, чистя ги от гадини, ако имат  Rolling Eyes  33uu или май точно това им е проблема, че прекалено внимание им обръщам.

Общи условия

Активация на акаунт