Орхидея 12

• 122 203
  • 791
  •   1
Отговори
# 525
Да се порадваме заедно:

# 526
Да се порадваме заедно:

Страхотни са Peace
искам и аз такава зелена Crossing Arms

# 527
Голяма красота! Как се качват така снимки?

# 528
И аз искам зелена  Tired

# 529
_re_ge, ти ме изплаши...сега ако се заразят и другите орхидеи???
Може ли да напръскам с разтвор от калиев перманганат? Нямам друго под ръка. И трябва ли да я извадя от субстрата да напръскам и корените.
Да..сега като се загледах ги видях гадините....доста са  Cry

Не съм сигурна че ще помогне.
Аз срещу тях пръскам с препарат против вредители по цветята, какъвто имам под ръка. Пръскам изчаквам според инструкцията и пак пръскам. Имах Кротон - дърво над метър и половина висок уморен от този червен паяк, затова затопли ли се малко и почне ли да им препича на фалчетата ( топло, без добра вентилация - това е екстрата за да се завъри червеното паяче ) задължително оглеждам и пръскам. Няма нужда да вадиш , пръскаш и субстрата директно отгоре. Освен това гледаш и под листата.

Elinna
голяма красота!
Плени ме друцветното полумини , това домашен цъфтеж ли е? Някои полуминита са много капрзини и хвърлят пъпки на поразия.

# 530
Elinna, много са ти красиви орхидеите! Hug
Пък аз, да се похваля, чакам един фаленопсис филаделфия, изпратен от Германия.Само се надявам да дойде здрав Praynig

# 531
Elinna, много са ти красиви орхидеите! Hug
Пък аз, да се похваля, чакам един фаленопсис филаделфия, изпратен от Германия.Само се надявам да дойде здрав Praynig

Честито
никога не съм знаела че се казва така.
Напоследък го обсъждахме

# 532
Да, точно вашите коментари и снимки ме запалиха да си потърся. Hug.Купих я от немски продавач в ибей, с наддаване, и чак като свърши търга видях, че са две растения в една саксийка.
http://www.ebay.co.uk/itm/Phalaenopsis-schilleriana-x-stuartiana … ip=true&rt=nc

# 533
Голяма красота! Как се качват така снимки?
Отиваш върху снимката и даваш десен бутон на мишката.След това избираш Properties и копираш линка с адреса на снимката.Например адресът е :
http://media.snimka.bg/s1/3367/032978320.jpg?r=0

Маркираш с мишката адреса на снимката така както съм ти го посочила горе и натискаш бутон "вмъкни изображение" Получава се нещо такова:
[ img]http://media.snimka.bg/s1/3367/032978320.jpg?r=0[/img ]

re_ge,двуцветното полумини развали така да се каже "орхидеената ми диета".Бях се зарекла да не купувам нищо вече,но като минах покрай един цветарски магазин просто онемях.Невероятна красота.Тръгнах си и издържах само един час.Върнах се и естествено я взех.Точно такава до сега не бях виждала:

Лилавото бие леко на синьо и в съчетание с жълтото е просто мечта.Листата и са доста големи между другото.

А ето я и моята Филаделфия,в момента почива и не цъфти,но този вид и на листа са много хубави:

Последна редакция: нд, 13 апр 2014, 14:54 от elinna

# 534
Да, точно вашите коментари и снимки ме запалиха да си потърся. Hug.Купих я от немски продавач в ибей, с наддаване, и чак като свърши търга видях, че са две растения в една саксийка.
http://www.ebay.co.uk/itm/Phalaenopsis-schilleriana-x-stuartiana … ip=true&rt=nc

Прочетох по руските сайтова че чести правило кейки.
Дори видях снимка кейки на майка си и майката цъфти

или

При мен обаче няма кейки.
Цветоносът освен това винаги с прецъфтяването изсъхва до дъно.
Тази година цъфна първа и прецъфтя също първа .
Цъфва едновременно с всички пъпки които са винаги не по-малко от 10-тина. И прецъфтява по същия начин. Четох че държала винаги по три листа , в интерес на истината и про мен е така -появи ли се ново листо старото си заминава.

Последна редакция: нд, 13 апр 2014, 14:33 от _re_ge

# 535
Моята Филаделфия има 7 листа.На снимката,която показах по-нагоре се виждат само най-големите,които закриват бебчовците отдолу.Откакто съм я взела при мен има две нови листа.

# 536
Моята Филаделфия има 7 листа.На снимката,която показах по-нагоре се виждат само най-големите,които закриват бебчовците отдолу.Откакто съм я взела при мен има две нови листа.

Откако я имам което е вече 5-6 години никога не била с повече от 4 листа. Обикновено три. Появи ли се нов винаги стария си заминава. Листата ми са тънки не много дълги и не са големи - отвсякъде си личи че е полумини. Докато твоята изглжеда сякаш с нормални по големина листа.

Определено не е капризна при мен цъфти всяка година. Имам къде къде по-капризни красавици.

Двуцветоното фалче наистина по размер на цветовете лъже че е полумини, но като гледам листата си е пълноценно фалче. Много е красиво. Забелязвам от време на време по магазините - рядко но ги има-  подобни двуцветни решения и трябва да призная че са много сполучливи. Обаче нали трябва да се ограничавам. То както се ограничавах така за 8-ми март имам 4 фалчета ... не мога да пазя диета нещо...

# 537
  • ГОре на черешата...
Елина, прекрасни  bouquet! И мен първо ме грабна двуцветната лилаво-жълта красота Heart Eyes.

# 538
Благодаря,и аз много ви се радвам на цветятя в другата темичка,но нямам какво да показвам там.Орхидеите обсебиха всичкото място:)

# 539
Аз днес излязох да си купя дамска чанта, а се прибрах с 3 нови орхидеи Heart Eyes Бюджетът отиде на кино, но пък съм толкова щастлива.

Общи условия

Активация на акаунт