Орхидея 12

• 122 316
  • 791
  •   1
Отговори
# 210

В Практикер не гледат, а продават орхидеи, доставени от Тилия. А доставчикът ги купува и доставя основно от Холандия. Качеството на цветята е вече друг въпрос!

Последна редакция: чт, 06 мар 2014, 16:04 от G&B

# 211
  • София
Значи вече съм убедена че най-калпаво гледат орхидеите в Практикер.

В Практикер не гледат, а продават орхидеи, доставени от Тилия. А доставчикът ги купува и доставя основно от Холандия. Качеството на цветята е вече друг въпрос!

Гледат ги. Все пак се задържат по 2-3 седмици в магазина, предостатъчно, за да ги удавят. И в Кауфланд в началото ги давеха, но после явно някой ги инструктира да не го правят. А в Практикер продължават. Как пък за толкова години не се намери някой да им каже!  ooooh!

# 212
Значи вече съм убедена че най-калпаво гледат орхидеите в Практикер.

Гледат ги. Все пак се задържат по 2-3 седмици в магазина, предостатъчно, за да ги удавят. И в Кауфланд в началото ги давеха, но после явно някой ги инструктира да не го правят. А в Практикер продължават. Как пък за толкова години не се намери някой да им каже!  ooooh!
Трябва да уцелиш, веднага след като са ги заредили  да си го купиш, когато им ги доставят в практикер цветята са в добро състояние, въпроса е за тия 2-3 седмици дори месец как успяват да ги унищожат, като се има предвид, че са издръжливи растения ума не ми го побира..........

# 213

Трябва да уцелиш, веднага след като са ги заредили  да си го купиш, когато им ги доставят в практикер цветята са в добро състояние, въпроса е за тия 2-3 седмици дори месец как успяват да ги унищожат, като се има предвид, че са издръжливи растения ума не ми го побира..........
Издръжливи са и никой не се опитва да ги умори. Основните количества се продават много по-бързо от 2-3 седмици и остават по-дребни, с малко цветове и т.н. Нямам желание да влизам спорове с хора, които не са "в кухнята" дали ги давят или унищожават.

# 214

Издръжливи са и никой не се опитва да ги умори. Основните количества се продават много по-бързо от 2-3 седмици и остават по-дребни, с малко цветове и т.н. Нямам желание да влизам спорове с хора, които не са "в кухнята" дали ги давят или унищожават.
Да разбирам ли, че работите именно там.?

# 215
Да разбирам ли, че работите именно там.?
[/quote]
Нека не превръщаме полезната тема в чат.

# 216

О да без съмнение
моето мнение продължава да бъде че там са едни от най-некачетсвните модели.
по-калпави според мен са само на Баумакс тези за по 6,99.

това не е въпрос на плюене, а на лично наблюдение и от гледна точка на моят вече дългогодишен опит.

# 217
  • Пловдив
Здравейте,
и аз имам орхидеи (не много само 8 ). На най-старата ми орхидея миналата година излезе цветонос точно по средата и както чета тук това е знак, че растението загива. След като прецъфтяха цветовете отрязах цветоноса. Междувременно под най-долното листо отстрани излезе бебе (кейка), което има няколко листа но още няма корени.
Сега виждам, че точно по средата на майката до отрязания цветонос избива нов цветонос. Дали ще се развие нормално и дали да го изчакам да видя какво ще стане?
Другия ми въпрос е ако са започнали да излизат вече цветоноси (още са малки и не са образували пъпки) може ли да се тори с течен тор или да се полива само с вода?

Благодаря предварително и хубав ден!   bouquet  bouquet  bouquet

# 218
Сега виждам, че точно по средата на майката до отрязания цветонос избива нов цветонос. Дали ще се развие нормално и дали да го изчакам да видя какво ще стане?
Другия ми въпрос е ако са започнали да излизат вече цветоноси (още са малки и не са образували пъпки) може ли да се тори с течен тор или да се полива само с вода?

Привет
няма да пиша от личен опит а от наблюдение на орхидея на моя приятелка.
Нейната тази година цъфти за трети пъти от средата. Тя всяка година реже цветоноса и пак расте от там. Само се оплаква че цъфтежа не е много красив и обилен- някакви мижави 2-3 цвята.

За торенето- аз торя обикновено като видя че избива цветоноса - да кажем е до 2-5 см с много разреден оранжев кристалон. И повече не торя до прецъфтяването. когато като отрежа цветоноса торя с зелен.

Може обаче някой да спазва друга схема, нека видим кой ще пише още по въпроса.

# 219

О да без съмнение

Миналата година за 8-март купих такова мини - с много красиви дребни цветчета и нормални листа /на по-висока цена бяха тогава/ и като прецъфтя тръгна да линее и след година реанимации и дундуркане си замина...

# 220

О да без съмнение

Миналата година за 8-март купих такова мини - с много красиви дребни цветчета и нормални листа /на по-висока цена бяха тогава/ и като прецъфтя тръгна да линее и след година реанимации и дундуркане си замина...

Ох това е суперакпризно цвете. същите предлагат и сега по 6,99. Мовто е отпреди 2 години.
При мен орхидеята  живее но прави 50 пъпки както писах и хвърля 40 от тях.

# 221
Честит 8 март момичета!!!
Желая ви прекрасен празник и много цветенца! newsm51

Аз все пак си купих орхидейки от Практикер,не можах да се сдържа.Избрах си ги в жълтата гама,защото имах две жълти и не знам защо и двете умряха. newsm78
Ето ги и тях:

Тази втората ми направи впечатление че е много мокра и три дена след покупката реших да я огледам.Като я извадих,какво да видя-всичките корени в сфагнум,на дъното на саксията насипани кори и после отстрани и отгоре допълнено с кори.Тъй щях да си я загубя и нея ако не бях я погледнала.Днеска я пресадих изцяло в кори и не съм я поливала защото корените и са подгизнали просто.Но иначе са здрави.

Да ви покажа и другата за която се чудехме дали не е цветонос-бримка.Не е.Просто 2 листенца едно в друго.Първото го поразкъсах за да помогна да излезе,но второто е добре и нараства.

Малко е прашасала ама карай-важното е,че е добре.
Много съм доволна от минитата.Такива хубави коренчета и листа правят,че чак ми е драго да ги гледам.Остава и да ми цъфнат.

# 222
Здравейте,
имам нужда от спешна помощ...през ноември получих първата си орхидея - подарък за рождения ми ден.Поливам я т.е. топя я във вода със стайна температура само когато корените станат сребристи.Сега няколко месеца по-късно въздушните корени за като изсъхнали,а корените и са едни жълтеникави все едно гният.Моля помогнете ми да си спася орхидеята,кажете къде греша в гледането?Орхидеята ми е фаленопсис.

Днес получих от половинката орхидея и сега се чудя как да я гледам.Прекрасна е с много пъпки и не искам да я уморя...

Кога мога да ги пресадя,новата има много корени излизат отгоре и отдолу от дупките на саксията.Тор за орхидеи ще помогне ли?
Благодаря за помощта предварително   bouquet

# 223
  • волно калдъръмче
Саксията трябва да се надупчи и по стените. Така, както е в момента, корените на повърхността винаги ще се нуждаят от допълнително оросяване между поливките. Ако нямаш възможност да надупчиш стените, разреди поливките. Аз торя упорито през цялото време /през поливка/. За режима на моите ще рече 2 пъти месечно. Ако отглежда кейки или храни пъпки, може и на всяка поливка,  като разреждам леко разтвора.

Бялата орха си е ок. Може да оросяваш леко пъпките, ако въздухът в стаята е много сух от парното. Само пази нацъфтялото, че понякога от водата стават много грозни петна.

# 224
Доколкото разбирам преполяла съм орхидеята Sad Ще започна да я торя при следващо поливане,но се зачетох в темата и видях че освен сиви корените трябва да са леко сбръчкани,така ли?
Да мокря ли въздушните корени?Много искам да я спася,аз от страх да не остане жадна съм я удавила май Sad
Въздуха не е сух от парното и май за момента пъпките на бялата няма да имат нужда от пръскане.

Общи условия

Активация на акаунт