Орхидея 12

• 122 154
  • 791
  •   1
Отговори
# 630
  • Русе
zori_03, разкошна ванда!
С тази прецъфтяла и преоценена орхидейка на цена 4.99 лв. се сдобих вчера от Практикер. Не знам как ще се спогодим,но много ми харесва!

# 631
Здравейте, момичета!
За първи път ми е да пиша във форум и ако нещо съм объркала моля за извинение Praynig
От близо месец имам една орхидея, която ме заплени и вчера си купих още Една. Прочетох почти всичко във форума, но все още имам въпроси.
Дали да я присадя новата сега или да изчакам да прецъфти? Местото дали е подходящо? Защо първата не ми се развива?
Извинявам се за дългия пост, но незнам как да кача и снимки Rolling Eyes

# 632
Здравейте, момичета!
За първи път ми е да пиша във форум и ако нещо съм объркала моля за извинение Praynig
От близо месец имам една орхидея, която ме заплени и вчера си купих още Една. Прочетох почти всичко във форума, но все още имам въпроси.
Дали да я присадя новата сега или да изчакам да прецъфти? Местото дали е подходящо? Защо първата не ми се развива?
Извинявам се за дългия пост, но незнам как да кача и снимки Rolling Eyes

1. Какви са орхидеите.
2. как се грижиш за тях.
3. защо смяташ че трябва да пресаждаш ( думата е прЕсаждам , прИсаждам означава облагородявам с нов генетичен материал )

*све*

много е красива.
и аз ги гледах в двоумене , но пропуснах, отглеждането на видове различни от фалаченопсиси и още един два не ми се отдава.

Като продължение на тази мисъл се двоумя дали да не опитам с един зигопеталум.
Енциклията ми октопуси ( епидендрум коклеатум ) пак цъфти без проблем, щом мога да се справя с нея, дали един зигопеталум ще мога да обгрижа без да уморя от недополиване ... newsm78

# 633
  • виртуално
На мен пък ми омръзна да отглеждам само фалчета и купувам по 1бр от различните видове.
Имам лудизия и нобиле, вчера поръчах и една камбрия  Peace
Засега успешно се справям и не съм уморила нищо  Hug

# 634
Имам лудизия и нобиле, вчера поръчах и една камбрия  Peace
Засега успешно се справям и не съм уморила нищо  Hug

Лудезия и дендри отглеждам успешно и аз ( и то защото не искат прекалено поливане, особено лудезията )  , но имам успешно уморени два милтониии ( след нормален домашен цъфтеж ) ,  онцидиуми , камбрии, пафиопедилуми и не искам да се сещам за другите. Никой не издържа засушаването на което ги подлагам.

Последния оцелял и нагодил се както писах е един дендр-фал, тръгна да цъфти даже.

но и 100 орхидеи да имам все фалаенопсис не мога дапрестана да се любувам на тази красота!

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 10:54 от _re_ge

# 635
Орхидеите са фалаенопсис.Едната е от вчера, а другата от месец и съм я поливала два пъти.
Помогнете да кача снимки....

# 636
Орхидеите са фалаенопсис.Едната е от вчера, а другата от месец и съм я поливала два пъти.
Помогнете да кача снимки....

1. правиш си акаунт към някоя публична библиотека. От българските примерно www.snimka.bg.
2.Там ъплоодваш всички снимки и ни даваш линка за раглеждане.

За поливането на орхидеите има изписани трудове! Имаш ли представа защо си я поливала два пъти, а не дажем 1 или 5 ?

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 12:12 от _re_ge

# 637
  • ГОре на черешата...
Леле, Ре ге, невероятна красота е у вас  bouquet  bouquet  bouquet!

# 638
Ре ге,невероятна красота у вас Hug

# 639
_re_ge, у вас е цветна приказка   bouquet Hug

# 640
Аз към момента повече чета и се образовам в отглеждането на тези нежни създания, но към публикацията на _re_ge НЕ мога да остана безпричастна: Голяма красота!

И скромно включване с моята "реколта" Simple Smile

http://ivanova222.snimka.bg/flowers/cvetya.811644

# 641
Таня благодаря Simple Smile Не съм я пипала орхидеята стои си така извита .Не смея да я закачам докато цъфти.А и тези каскадните с тези дълги цветоноси не се ли чупят ако не са захванати така newsm78
Ре ге толкова много орхидеи и все цъфтящи Heart Eyes Да права си-моята е от тези заредени преди около две седмици .
 *sve* много е интересна твоята орхидея.Заради нея бях планувала разходка до практикер днес ама дъжда провали плановете Sad
ivanova222 за пръв път виждам синя орхидея .Прекрасна е .Ще споделиш ли откъде я купи Praynig

# 642
На мен пък ми омръзна да отглеждам само фалчета и купувам по 1бр от различните видове.
Имам лудизия и нобиле, вчера поръчах и една камбрия  Peace
Засега успешно се справям и не съм уморила нищо  Hug

От къде поръчваш орхидеи?

# 643
  • виртуално
Имам лудизия и нобиле, вчера поръчах и една камбрия  Peace
Засега успешно се справям и не съм уморила нищо  Hug

От къде поръчваш орхидеи?

Има един цветарски магазин на Черковна в София, винаги е добре зареден с по-редки видове или разцветки.
От там си взех нобилето за 18лв, в момента имат и перфектна Ванда за 80лв.
казвам какво търся, проверяват и ми се обаждат като го имат, цените са относително нормални, а цветята са в отлично състояние.

# 644
Благодаря ти! Черковна, кой номер, или някакъв друг ориентир? Не познавам добре София, но често се случва да ходим до там и ми се иска да отскоча да ги видя.

Общи условия

Активация на акаунт