?Въпроси всякакви?

• 5 478 126
  • 96 496
  •   2
Отговори
# 13 860
Малко тъп въпрос, но мога ли да направя баницата тази вечер и да я изпека утре сутринта, или ще и стане нещо?

Не съм го правел, но съдейки по замразените баници в хипермаркетите не намирам причина да не стане.

Правила съм една такава баница.
Нареждам корите с мазнина и натрошавам сирене между тях, нарязвам я на квадрати. Слагам в хладилника покрита. Сутринта разбивам яйца и малко кисело мляко и сода и заливам. Пека.
Разбърквам

# 13 861
Привет! За три месеца ще се местим в друг град и не знам как се процедира с личния лекар? Трябва ли да го сменя?

# 13 862
Ако наистина ще е за толкова кратък период от време - няма смисъл. Ако не дай Боже нещо се случи - можеш да идеш на частно.

# 13 863
Привет! За три месеца ще се местим в друг град и не знам как се процедира с личния лекар? Трябва ли да го сменя?

Не е нужно да го сменяш.
През тези три месеца, ако се наложи да ползваш лекар, отиваш при всеки изпълняващ тази длъжност в новият град, като си носиш синята здравна книжка и те са длъжни да те прегледат, щом си от друг град.
Това ми бяха обяснили преди, потърси повече инфо в нета, сигурно има.

# 13 864
ВБлагодаря Simple Smile Май ще трябва все пак да сменям,понеже  на дъщеря ми и предстоят още няколко ваксини Rolling Eyes
Допълвам се в случай че някой се интересува- сега се разрових и видях,че има опция за временна смяна на лл за срок от 1 до 5 месеца Heart Eyes

Последна редакция: сб, 28 дек 2013, 21:42 от mariya2709

# 13 865
Благодаря на всички, които се включиха по темата с баницата Simple Smile За по-сигурно ще опитам утре да я направя Simple Smile Хубава вечер

# 13 866
Искам да изпратя колет по Еконт или БГ Пощи, но отдавна не съм пращала и не съм наясно, трябва да си взема опаковка от офиса на куриера или мога да си го опаковам и аз като някакъв пакет newsm78 Няма да е голям, 2 или 3 кг, чия тарифа е по-изгодна на Еконт или БГ Пощи за тези размери, ще се получава в офис .

# 13 867
Искам да изпратя колет по Еконт или БГ Пощи, но отдавна не съм пращала и не съм наясно, трябва да си взема опаковка от офиса на куриера или мога да си го опаковам и аз като някакъв пакет newsm78 Няма да е голям, 2 или 3 кг, чия тарифа е по-изгодна на Еконт или БГ Пощи за тези размери, ще се получава в офис .

В Бг пощи опаковките им представляват едни жълти кашончета и излизат доста по-скъпо от опаковките на Еконт. Иначе ще ти излезе по-евтино с пощите, обаче имат повече изисквания за самите опаковки, ако не вземеш от техните. Трябва да е бяла/светла и едноцветна опаковката и т.н. - изискванията им варират по либералност в различните пощенски клонове. На Еконт предимството е, че получателят ще има право на преглед и че по-малко държат на опаковките, но идва малко по-скъпо. Има тарифи/калкулатори на Еконт в интернет, мисля, че и БГ пощи имаха, потърси ги и пробвай с дадено тегло и размери на пакета как излиза.

# 13 868
  • София
При всички случаи с БГ Пощи ще ти е по-изгодно. Можеш да опаковаш вкъщи в кашон или опаковъчна хартия (не найлон, защото пишат разни неща по опаковката и слагат печати). Задължително прати препоръчана пратка (струва няколко стотинки повече от обикновената). Цена на БГ Пощи - около 2-3 лв, цена на Еконт - около 8-10 лв.

# 13 869
Може да ми се смеете, но ми трябва хипнотизатор  Embarassed Трябва да поработи със силно стресиран след катастрофа човек, на когото страхът му пречи на физическото подобрение. За София става дума. Ако кажете и цени на тази услуга, ще съм благодарна, защото нямам никаква представа.

# 13 870
  • Ланкър, планините Овнерог
При всички случаи с БГ Пощи ще ти е по-изгодно. Можеш да опаковаш вкъщи в кашон или опаковъчна хартия (не найлон, защото пишат разни неща по опаковката и слагат печати). Задължително прати препоръчана пратка (струва няколко стотинки повече от обикновената). Цена на БГ Пощи - около 2-3 лв, цена на Еконт - около 8-10 лв.

Преди близо 2г исках да пращам през БГ Пощи пратка до Англия. Бях си я опаковала хубаво с амбалажна хартия. Оказа се, че в БГ Пощи искат да отвориш пратката, за да видят какво има вътре. В Еконт за същата пратка ми искаха 100лв, пратих в крайна сметка чрез Спиди срещу 50лв без да отварям, само декларирам какво има вътре.

# 13 871
Може да ми се смеете, но ми трябва хипнотизатор  Embarassed Трябва да поработи със силно стресиран след катастрофа човек, на когото страхът му пречи на физическото подобрение. За София става дума. Ако кажете и цени на тази услуга, ще съм благодарна, защото нямам никаква представа.
Чувала съм  за Калин Цанов, но нямам лични впечатления
http://www.de-anima.com/bg/%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC% … %BE%D0%B3-41.html

# 13 872
Благодаря на всички за отговорите за колета Hug

# 13 873
  • София

Преди близо 2г исках да пращам през БГ Пощи пратка до Англия. Бях си я опаковала хубаво с амбалажна хартия. Оказа се, че в БГ Пощи искат да отвориш пратката, за да видят какво има вътре. В Еконт за същата пратка ми искаха 100лв, пратих в крайна сметка чрез Спиди срещу 50лв без да отварям, само декларирам какво има вътре.
Да, трябваше да уточня, че написаното от мен важи само за пратки в България  Peace

# 13 874
бонбонбон - A защо и откъде реши, че трябва да работи с твоя човек именно и само хипнотизатор? Доколкото знам, това е трудна процедура и се съгласяват специалистите САМО след изчерпване на всички други варианти за въздействие.... Доколкото знам също така (и от собствен опит) - е възможно и преодоляване на всякакъв род страх по чисто психологически начини, вкл. със само-навиване, т.е. главното е самия човек да иска да преодолее този страх.... Не питам дали е такъв случая... Ето, този който ти предложи Burmette е преди всичко психолог... Интересно е ТОЙ какво ще ви каже първо.... Ако е възможно и не е тайна - сподели, плийз!  Praynig Би могло да изложа някои техники и напътствия (ако не сте ги получили вече от професионалния психолог), ако сте тръгнали по такъв път  Peace

Общи условия

Активация на акаунт