?Въпроси всякакви?

• 5 504 934
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 21 795
  • В сърцето на любимия човек
Кажете нещо ефикасно за температура Praynig Синът ми изпи за 2 дни маса лекарства и не става....  Само хексалгина засега помага, но пък не мога да му го давам през 2 часа...

Установихте ли защо вдига Т? Трябва да гледате да лекувате евентуалната инфекция. Хексалгинът помага само за времето на действието си, но когато инфекцията не е овладяна, детето продължава да вдига Т като защитна реакция на организма.

Иначе пробвай с мокри чорапи и с оцет.

Ако температурата  е много висока (над 38.5 - 39 градуса) и продължителна могат да се слагат компреси с лед под мишниците за няколко минути - кубчета лед увити в кърпа. Но трябва да се внимава и да не се прекалява, защото прекаленото охлаждане на тази зона също не е добре.

# 21 796
  • София
Препоръчайте ми прах,препарат или нещо подобно,с което белите ми дрехи да станат изкрящо бели.По принцип ползвам капсулите на Ариел или Персил,но дрехите посивяват.Знам,че има такава тема,но не ми се ровят стотици страници.
Извърти ги на 90 градуса + прах за пране. Би трябвало да светнат.

# 21 797
Кажете нещо ефикасно за температура Praynig Синът ми изпи за 2 дни маса лекарства и не става....  Само хексалгина засега помага, но пък не мога да му го давам през 2 часа...
Давай му много течности , чай от малина -той сваля температурата
и го обтривай на свивките на ръцете и краката със хладка вода , на челото също .
Но пази сърцето , не обтривай гърдичките .
Може да му дадеш да близне малко сол и после да пие вода ,
защото тя задържа водата в тялото , а при температура
тялото се обезводнява и сърцето бие по бързо .

и през два часа не се дават такива лекарства ,
поне три трябва да минат и ги редувай със
нурофен -той е и противовъзпалителен

Последна редакция: пт, 04 юли 2014, 00:25 от Василена *

# 21 798
  • София
Скрит текст:
Кажете нещо ефикасно за температура Praynig Синът ми изпи за 2 дни маса лекарства и не става....  Само хексалгина засега помага, но пък не мога да му го давам през 2 часа...

Установихте ли защо вдига Т? Трябва да гледате да лекувате евентуалната инфекция. Хексалгинът помага само за времето на действието си, но когато инфекцията не е овладяна, детето продължава да вдига Т като защитна реакция на организма.

Живея в чужбина... Тук се чака поне 3 дни и ако не спадне температурата тогава ти дават час за преглед ooooh! Ако утре е същото положение, ще звъня и ще искам час.

Прави му студени компреси, а утре го заведи на лекар. Просто трябва да откриете причината. Докато инфекцията работи, ще си пие лекарства и след преминаване на действието им, ще вдига пак.

Защо не опиташ да редуваш Панадол и Нурофен пред 3-4 часа?! Колко голямо е детето?

# 21 799
Скрит текст:

Живея в чужбина... Тук се чака поне 3 дни и ако не спадне температурата тогава ти дават час за преглед ooooh! Ако утре е същото положение, ще звъня и ще искам час.

Прави му студени компреси, а утре го заведи на лекар. Просто трябва да откриете причината. Докато инфекцията работи, ще си пие лекарства и след преминаване на действието им, ще вдига пак.

Защо не опиташ да редуваш Панадол и Нурофен пред 3-4 часа?! Колко голямо е детето?

На 5 години е. Панадол отдавна не ползваме. Нурофена сега я смъкна до 38.3 и заспа. Тежка нощ ще е ooooh!

# 21 800
Ако не спада Т, намокри го със студена вода, хладка по точно, както е с дрехите. Увий го с одеало за 20- ина минутки и преоблечи. Съвет от педиатър. Peace

# 21 801
  • Там, където ме обичат
Препоръчайте ми прах,препарат или нещо подобно,с което белите ми дрехи да станат изкрящо бели.По принцип ползвам капсулите на Ариел или Персил,но дрехите посивяват.Знам,че има такава тема,но не ми се ровят стотици страници.
Извърти ги на 90 градуса + прах за пране. Би трябвало да светнат.
Ако са от естествена материя, също би трябвало да  умалеят с номер, два! Peace
Личен опит.  Mr. Green

# 21 802
  • в огледалото на живота
Омо
Скрит текст:

# 21 803
Знаете ли нещо за casting sunkiss gel на l'oreal? Безвреден ли е ?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=789125.0;topicrefid=19

# 21 804
  • София

На 5 години е. Панадол отдавна не ползваме. Нурофена сега я смъкна до 38.3 и заспа. Тежка нощ ще е ooooh!
Купете си и ползвайте. Той не е само за бебета, а и за големи. Предложението да се редуват с Нурофена е много добро тъй като активните им съставки са различни. Аз също така свалям упорити температури.

# 21 805
  • Точно където трябва
Ще препоръчате ли качествени пликове за вакуумиране на дрехи? Намерих теми, в които е писано, но са сравнително стари и не се споменават марки.

# 21 806
  • France
Чух, че КТБ работи с клиенти. Но, сега минах покрай един клон, който беше затворен. Банката извършва ли операции и кои клонове са отворени в Сф, и по специално около Младост?

# 21 807
Имам поизсъхнал хляб от лимец
Чудя се става ли за пържени филийки, или ще стане голяма гадост

# 21 808
  • Варна
Ще препоръчате ли качествени пликове за вакуумиране на дрехи? Намерих теми, в които е писано, но са сравнително стари и не се споменават марки.
Купувала съм от Карфур, и от Кауфланд. Тези, които са от Карфур са по-добри. Вече няколко сезона ги ползвам. Тези от Кауфланд се разлепиха още на първото ползване Peace

# 21 809
  • на Земята

Купете си и ползвайте. Той не е само за бебета, а и за големи. Предложението да се редуват с Нурофена е много добро тъй като активните им съставки са различни. Аз също така свалям упорити температури.
На всеки 4 часа свещичка Ефералган/Панадол,(едно и също е) ,редуваш с Нурофен на 8 часа.Хладка вана или хладък душ,за около 15 минути.Това е многократно практикувано в къщи.Когато и това не помогне,първо навлажнявам тялото на детето с хладка вода(голичко,без дрехите) и завивам за около 1-2 минути с мокър чаршав,с хладка вода и от горе, увивам с одеяло, и ....се изумяваш как упоритата температура постепенно спада.

Общи условия

Активация на акаунт