?Въпроси всякакви?

• 5 555 098
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 54 600
  • Пловдив
Дали има тема за Зумба?

# 54 601
Готов паспорт може ли да се вземе от друг човек само като са му написани данните на гърба на молбата или е необходимо и пълномощно? Благодаря!

# 54 602
Мисля, че не трябва пълномощно.

# 54 603
Трябва нотариално заверено пълномощно. В случая обаче, ако е обсъдено с някой служител предварително е добре да се търси паспорта пак от него. Ако попаднете на друг е редно да спази закона.

# 54 604
Ако излизам с дете в чужбина, което е на 14 години нужни ли са ми някакви документи за него? Има издадена лична карта вече. С баща му сме разведени - необходимо ли ми е негово съгласие? Ако да - колко време важи нотариално подписаното съгласие?

# 54 605
  • Сф
Мисля, че ти трябва съгласието на бащата.Безсрочни ги правят нотариусите декларациите,подробностите нотариу са ще ти ги разясни.

# 54 606
А за излизането в чужбина /Евр.съюз/ само личната му карта достатъчна ли е?

# 54 607
  • София

Мисля, че няма как да излезе в чужбина без разрешение на двамата родители. Или това важи само за деца под 14 г?

# 54 608
  • София
DHL Звънят ли преди да дойдат до адрес в деня на доставката?

# 54 609

Мисля, че няма как да излезе в чужбина без разрешение на двамата родители. Или това важи само за деца под 14 г?

За лица под 18 години, въпреки че имат лична карта се изисква паспорт и разрешение от двамата родители

# 54 610
Детето ще излиза с мен, т.е. ще му трябва разрешение само от другия родител  Rolling Eyes...
Значи му трябва паспорт без значение дали излиза в страна от Европейски съюз или извън него?

# 54 611
Ако излизам с дете в чужбина, което е на 14 години нужни ли са ми някакви документи за него? Има издадена лична карта вече. С баща му сме разведени - необходимо ли ми е негово съгласие? Ако да - колко време важи нотариално подписаното съгласие?

Важи до оттеглянето му. Peace

# 54 612
Детето ще излиза с мен, т.е. ще му трябва разрешение само от другия родител  Rolling Eyes...
Значи му трябва паспорт без значение дали излиза в страна от Европейски съюз или извън него?
Само с лична карта в ЕС, ако няма лична карта, тогава с паспорт.

# 54 613
  • София
Мисля, че може с лична карта, но задължително трябва декларация от бащата. Всеки нотариус ще ти отговори с точност.

# 54 614
  • Пловдив
Не може само с ЛК, задължително е с международен паспорт, щом няма 18г, нищо че има навършени 14г и издадена ЛК. Това е за ходене в Гърция, предполагам, че важи за целия ЕС.

Общи условия

Активация на акаунт