?Въпроси всякакви?

• 5 554 000
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 54 675
  • в огледалото на живота
От няколко дни ми е запушен носа. Слагах капки Виброцил и ментово масло. Няма подобрение. Какво да си купя от аптеката newsm78
Задай въпроса си на личния лекар.
Сериозно ли се доверяваш на предписани лекарства от форума?
Не се обиждай,но в това пиково време на остри респираторни заболявания само медик би ти отговорил.
Недей неглижира макар и малък проблем,за да не стане голям.
С най-добри чувства!

# 54 676
Защо да не се доверявам? Точно Виброцил ми ги преписа личния лекар.
Всеки сам преценява.

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 14:55 от ААХ

# 54 677
Здравейте!
Какъв документ се издава от дадена община, когато заради непочистени пътища от снеговалежи не успее човек да стигне до местоработата си? (за представяне пред работодателя)

Скрит текст:
Мисля, че сама го открих:
Отразяване на обезщетение при бедствие съгл. чл. 218 от КТ в Плюс Минус
Публикувано на 13.08.2014
На 20.06.2014 Главна инспекция по труда публикува съобщение, с което напомня, че работещите, които не могат да се явят на работа заради бедственото положение в различни райони на страната, имат право на обезщетение.
Съгласно чл. 218 ал. 1 от КТ, когато при бедствие работникът или служителят е възпрепятствуван да се яви на работа, работодателят трябва да му  изплати  обезщетение в размер 50 на сто от брутното му трудово възнаграждение но не по-малко от 75 на сто от минималната работна заплата, установена за страната.
Съгласно чл. 218 ал. 2 от КТ,ако работникът или служителят е взел участие в спасителните работи при бедствие, му се заплаща пълният размер на брутното трудово възнаграждение.
Причините за неявяването на работа и участието в спасителните работи се установяват от кметството, от общинския съвет или от друг държавен орган.
Съгласно ЗДДФЛ това обезщетение се облага като доход от трудови правоотношения
Според Наредбата за елементите на възнаграждението и доходите, върху които се правят осигурителни вноски  и Закона за здравно осигуряване върху обезщетението се дължат осигурителни вноски за четирите фонда на държавното обществено осигуряване, допълнителното задължително пенсионно осигуряване и за здравно осигуряване, като месечният осигурителен доход не трябва да бъде по-малък от минималния месечен осигурителен доход, определен по основната икономическа дейност на осигурителя за професията, която заема лицето по трудовия договор

Но дали това е последното изменение в закона?

# 54 678
  • в огледалото на живота
Защо да не се доверявам. Доста сме си помагали тук. Всеки сам преценява.
Да сравняваш помощ с разписание,рецепта и прочие подобни със здравен проблем е меко казано нелогично.
На мен едно лекарство ще помогне на теб не.
Иначе мнение всеки би изказал,но да права си-всеки преценява за себе си...

# 54 679
  • София-Младост
пух таласъм
http://www.lex.bg/laws/ldoc/1594373121
Няма промяна в този член. Вероятно в общината знаят какво да ви издадат.

# 54 680
На мен само и единствено капки Африн ми помагат.

# 54 681
  • София
На мен ми помагат Назик.

Специално за капките за нос често и ЛЛ не може да ти каже кои точно капки ще ти подействат. След като е изписал капки с ксилометазолин, значи е преценил, че трябва да са такива. Пробвай други с подобен състав или вземи такива с етерични масла. Отпушват по-бавно, но са ефикасни и безбредни.

Важното е да имаш преглед при ЛЛ, който да наблюдава общото ти състояние.

# 54 682
За запушен нос става и обикновен ксилометазолин, че е най -евтин. Отривин също съдържа ксилометазолин. Това е съдосвиващо, отпушва носа. Но не прекалявай с него, че може да привикнеш и без него да си все със запушен нос. Слагай ден-два и то само вечер, преди лягане. Отривин ми държа отпушен носа цялата нощ, и се наспах като хората..

# 54 683
  • София
Лично мое мнение, но аз не бих отишла да чакам 3-4 часа в поликлиниката сред кихащи, кашлящи и сополиви грипозни за да ми напишат капки за нос! Заразяването е сигурно!

# 54 684
пух таласъм
http://www.lex.bg/laws/ldoc/1594373121
Няма промяна в този член. Вероятно в общината знаят какво да ви издадат.

Благодаря ти!

# 54 685
Понеже аз след десетки ходения на УНГ съм супер с носа. Те даже са стотици общо де.

# 54 686
Лично мое мнение, но аз не бих отишла да чакам 3-4 часа в поликлиниката сред кихащи, кашлящи и сополиви грипозни за да ми напишат капки за нос! Заразяването е сигурно!
Точно това ме спира да отида отново.
Благодаря  Ви за мнението, относно капките. Ще прочета листовките и ще преценя кои да купя.

# 54 687
Леле,сега се сетих,че имам сметка и дебитна карта на ЦКБ,която не е захранвана от...поне 2 години. Shocked Кой знае колко такси има начислени.Ужас!

# 54 688
Ако дете е записано в частна Ясла, спира ли се майчинството за втората година?

# 54 689
Скоро се интвресувах и ми казаха, че щом е в частна ясла, майчинството не се прекратява.

Общи условия

Активация на акаунт