?Въпроси всякакви?

• 5 555 288
  • 96 496
  •   1
Отговори
# 63 555
  • София-Младост
Привет,
На детето му изписаха диета (след продължително разстройство), която позволява обезмаслено сирене.
Къде ли не търсих (София-център), но не успявам да намеря такова.
Някаква идея? Има ли въобще такова нещо и откъде може да се купи.

На Маджаров съм виждала на доста места

# 63 556
Да, на Маджаров и Култура са най-често срещани, въпреки че в последно време трудно се намират.

# 63 557
  • София
Леле.. Абе и на мен ми мина през ума за изварата, ама викам си, щом са написали сирене обезмаслено, значи сирене.
Благодаря много!

# 63 558
Ами сиренето би трябвало да си е точно сирене, само че направено от обезмаслено мляко. Не е вярно, че е същото като изварата, тя се прави по съвсем различна технология!

# 63 559
  • София
Значи без обезмаслено ще кара.
Благодаря момичета за отговорите

# 63 560
  • Варна
Има някакво Свежо сирене на Хелиос, което се води обезмаслено. На мен ми е много приятно на вкус, едно гумено такова, като прясното сирене точно.

# 63 561
  • София
Да търсиш обезмаслено сирене е като да търсиш обезмаслено краве масло.

# 63 562
Обезсолено са ни давали навремето при диета при разстройство, ама чак пък обезмаслено....побъркаха се с това био, еко, здравословно и какво ли още не хранене....

# 63 563
  • София
Дядо хаджия, Тета, да!
И аз това си мислех. Но нали са го написали, реших, че ще трябва да съществува това нещо.
Ще го бутаме някак да спазим диетата и дано да минава..
(Букет)

# 63 564
Предложете спокоен басейн до 50 км от София, където не е навалица.

# 63 565
това Разпореждане от НОИ може да се обжалва. Как става обжалването? http://balans.bg/5394-objalvane-po-chl-117-al-1-t-2-bukva-j/
имейл на НОИ с въпроси какво да правим и лл и районен НОИ казват нищо не може да направите сигурно е безсмислено?

http://www.clubtrznormativi.bg/bolnichni-10/objalvane-po-chl-117 … bukva-j-2543.html

Последна редакция: вт, 08 авг 2017, 17:04 от Hulk1

# 63 566
На какво основание ще го обжалваш?

# 63 567
на основание че не мога да знам кой какви БЛ има право да издава. Или дгд?

Очевидно ЛКК решава и очевидно трябва сам да се прати човека на ЛКК щом ЛЛ не ще да се задейства.

Последна редакция: вт, 08 авг 2017, 17:06 от Hulk1

# 63 568
И в линка пише, че трябва да бъдеш насочен към ЛКК. ЛКК би могла да ти завери болничните, ако прецени. НОИ и счетоводството няма какво да направят, докато не представиш нов болничен в съответствие с наредбата
За избягване на такива случаи, болнични се издават само след представяне на личен амбулаторен картон, в който се описват прегледите и издадените болнични. Пациентите се сърдят като им го искат, но...Не всеки лекар може да знае какви други болнични имаш, че да се съобрази. Всеки поотделно ти е издал до 14 дни еднолично, както е  по наредба. В крайна сметка понякога се налага ползване на болнични, които макар и да не подлежат на плащане, служат за отразяване на отсъствието, за да не те уволнят дисциплинарно за неявяване на работа, така че лекарят си издава болничен без оглед дали ще ти го плащат, колко дни си ползвал и т.н.. Дали ще ти го платят или не- НОИ преценява по наредбите, които са дълги и подробни.

# 63 569
А защо не се вдигнеш и да отидеш на място в ТП на НОИ, или поне се обади на телефона за консултации, за да разпиташ? ЛЛ очевидно не е наясно щом се е стигнало до тук. Мейлът от НОИ много се съмнявам да е "нищо не може да направите", имат навика да цитират текстове от нормативни актове. Отиди на място - ще можиш да задаваш допълващи въпроси и да искаш разяснения.

Общи условия

Активация на акаунт