?Въпроси всякакви?

• 5 553 077
  • 96 496
  •   1
Отговори
# 63 720
Ако си от позицията на продавач, звънни на някой от фондовете, които изкупуват земя, кажи им за какво става въпрос и ще разбереш цената. За подсказка предишният ми пост.

# 63 721
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, да попитам - някой знае ли как се отчита Манту? Четох уж, а нищо не схванах ... На средната щерка в петък й биха Ману. На ръката й няма нищо ..., ама нищичко ... Даже трудно се забелязва къде е бита инжекцията. Какво означава това? Утре сме при ЛЛ за отчитане, но ми е притеснено ...

# 63 722
  • София
Здравейте, да попитам - някой знае ли как се отчита Манту? Четох уж, а нищо не схванах ... На средната щерка в петък й биха Ману. На ръката й няма нищо ..., ама нищичко ... Даже трудно се забелязва къде е бита инжекцията. Какво означава това? Утре сме при ЛЛ за отчитане, но ми е притеснено ...
Ще й сложат БЦЖ.

# 63 723
На 3 ден трябва да е като ухапано от комар
Що не го поразчеше...

# 63 724
  • София
Що не го поразчеше...
Това пък защо? Нали ако резултата е отрицателен ще и сложат нова ваксина, а ако отчетат нещо, което реално го няма детето ще остане без имунитет.

# 63 725
Що не го поразчеше...
Това пък защо? Нали ако резултата е отрицателен ще и сложат нова ваксина, а ако отчетат нещо, което реално го няма детето ще остане без имунитет.
При последната реимунизациите на сина ми нямаше никаква реакция. Когато отидохме за отчитане на резултат, сестрата започна да го удря на мястото и се появи зачервяване.

Каква е цената на  1 м3. студена вода в София?

# 63 726
Музейко дали ще е интересен за разглеждане от сам възрастен? от една пицария получих талонче за промо билет от 5 лв. и се чудя да се възползвам ли или да го подаря на някой дечко Grin

# 63 727
Почти безобидн@, не позволявай реимунизация, мантуто не покзва нищо. Еднократното БЦЖ е достатъчно, в нито една бяла държава не реимунизират, защото не само не пази, ами и го карат по-тежко, когато се разболеят. Ние сме единствената страна в ЕС, която прави тази глупост.

Скрит текст:
"Само тези индивиди, първично инфектирани с туберкулоза, се забелязва че реагират с възпалителен реакция на мястото на приложение, докато здравите не показват никаква реакция."

C. P. von Pirquet:
Tuberkulindiagnose durch cutane Impfung.
Berliner klinische Wochenschrift, 1907, 44: 644-645.

Манту НЕ Е, и НЕ може да бъде, критерий за успешността на предшестваща БЦЖ ваксинация, защото НЕ Е възможно да се определи дали едно (+) Манту се дължи на заболяване или на ваксинация. Според колежката Слънчева, в Бг можели да различат. Как? Неясно. По "техни си" критерии. Нищо че глупавите Немци и Американци не могат...  смешни работи, просто... .

Не правете на децата си повече от една доза БЦЖ!
Не правете на децата си Манту с оглед да "разберете" дали БЦЖ е било "успешно". Нищо в този аспект от Манту няма да разберете! Най-много да Ви "набедят" детето за болно, и да си отворите "Кутията на Пандора"!

СЗО: "There is no evidence that revaccination with BCG affords any additional protection and therefore revaccination is not recommended."

Резултати от руско изследване:
 Выводы:
      1. Ревакцинация вакциной БЦЖ не препятствовала заболеванию подростков туберкулезом, особенно при наличии тесного туберкулезного контакта.
      2. У ревакцинированных подростков наблюдалось в целом более острое течение туберкулеза за счет большей частоты инфильтративных форм, сопровождающихся распадом, и экссудативного плеврита.
      3. У ревакцинированных подростков значительно чаще наблюдалось течение туберкулеза по типу вторичного. Возможно, что ревакцинации БЦЖ оказывает на иммунологическую систему организма воздействие, аналогичное первичной туберкулезной инфекции.
      4. Повторные иммунизации не улучшают структуру и характер клинического течения туберкулеза у подростков.
http://www.airspb.ru/persp_48.shtml

# 63 728
  • ...край Дунава
Моля, ако някой знае как да премина към версията за компютър на Фейсбук от мобилна към нормална, да ми каже как. Вече месец време мина откакто натиснах нещо и минах към мобилна версия на компютъра. Адски размазано и никакво е Sad С Макбук съм ако това е от някакво значение.

# 63 729
пишейки facebook.com не помага ли.

# 63 730
  • ...край Дунава
пишейки facebook.com не помага ли.

Не помага. Връщах в историята на отваряни страници, където си е отварян нормално, цъкам, и пак отваря -m.facebook.com

# 63 731
# 63 732
╚Sisley╝, изтрий си кеша на браузъра и пробвай пак.

# 63 733
  • ...край Дунава
╚Sisley╝, изтрий си кеша на браузъра и пробвай пак.

Изчистих, отворих фейсбук, даде ми да си вляза в профила и отново зареди мобилна версия  ooooh!

# 63 734
  • ...край Дунава
Оправих гоооо  #Crazy
Имала съм да направя ъпдейт, сега влязох в Апп и направих ъпдейт на софтуера. Вече си е нормален, но като отворя фейса отгоре има за обновяване на софтуера:
http://prikachi.com/images.php?images/358/9162358h.png

..и сега се сещам, точно това ми беше излязло тогава, натиснах го и минах към мобилна версия. И сега няма как да го махна, стои си там каквото и да правя.

Общи условия

Активация на акаунт