?Въпроси всякакви?

• 5 553 281
  • 96 496
  •   2
Отговори
# 63 705
Здравейте!
Приемам предложение за домашен интернет и кабелна телевизия в района около Симеоновско шосе. Досега бяхме на Мтел, но не сме доволни и само чакахме да изтече договора. Виваком се оказа,  че точно там нямат покритие.
Препоръчвам НЕТ 1 - интернетът е добър, телевизията също. От доста време ги използвам и нямам проблеми, поддръжката също е на ниво. А и условията са им ясно написани и плащаш и ползваш точно това, което е написано.

# 63 706
Регистрирана съм в Бюрото по труда, но вече започнах работа и сключих договор. Работодателят ми каза, че няма нужда да ходя да се отписвам, всичко става автоматично и те подават информация до тях, че вече съм наета, а от бюрото казват, че задължително в 7дневен срок трябва да отида и да се отпиша  ooooh! Трябва ли да ходя или не?

Според вас кой е по-компетентния, работодателя или специалистите в бюрото по труда. Кажете на работодателят ви да си прочете чл. 54д, ал. 3 от КСО и да не ляля глупости, щото после като стане нещо вие ще сте на пангара, а не той.

Като имам предвид последните няколко случая, когато ми се наложи да контактувам със специалистите от Бюрото, съм склонна да вярвам на работодателя.
Все пак ще отида до там, благодаря за отговорите.

# 63 707
Регистрирана съм в Бюрото по труда, но вече започнах работа и сключих договор. Работодателят ми каза, че няма нужда да ходя да се отписвам, всичко става автоматично и те подават информация до тях, че вече съм наета, а от бюрото казват, че задължително в 7дневен срок трябва да отида и да се отпиша  ooooh! Трябва ли да ходя или не?

Според вас кой е по-компетентния, работодателя или специалистите в бюрото по труда. Кажете на работодателят ви да си прочете чл. 54д, ал. 3 от КСО и да не ляля глупости, щото после като стане нещо вие ще сте на пангара, а не той.

Като имам предвид последните няколко случая, когато ми се наложи да контактувам със специалистите от Бюрото, съм склонна да вярвам на работодателя.
Все пак ще отида до там, благодаря за отговорите.

Прекратяване изплащането на паричните обезщетения за безработица
Чл. 54д. (Нов - ДВ, бр. 1 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г.) (1) Изплащането на паричното обезщетение за безработица се прекратява при:
1. (изм. - ДВ, бр. 107 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г., доп. - ДВ, бр. 54 от 2015 г., в сила от 17.07.2015 г.) започване на трудова дейност, за която лицето подлежи на задължително осигуряване по този кодекс, с изключение на лицата по чл. 114а, ал. 1 от Кодекса на труда или законодателството на друга държава;
....
....
....
(3) (Изм. - ДВ, бр. 112 от 2003 г., в сила от 01.01.2004 г., изм. - ДВ, бр. 107 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г.) Лицето е длъжно да декларира пред съответното териториално поделение на Националния осигурителен институт за настъпването на обстоятелствата по ал. 1, т. 1, 2 и 3 в срок до 7 работни дни.

# 63 708
Това е ясно, tooclose  знае за този 7 дневен срок. Но въпросът е защо е тази бюрокрация и трябва да ходи първо до Бюро по труда, после и в НОИ с копия от новия трудов договор? Двете институции може електронно да обменят информацията си. Бюрата по труда не вършат никаква работа и са една паразитна структура, дремеща още в каменната ера.

# 63 709
  • София
Колко струва поставянето на гръмоотвод на къща?

Започват от 2500 нагоре. Системи за мълниезащита.

# 63 710
ЧревоУгодник, пишеш за НОИ, аз там не съм се регистрирала и обезщетение за безработица не съм получавала. Ако ходя някъде, ще е само в Бюрото.

# 63 711
  • Ланкър, планините Овнерог
Как да оставя отзив в booking.com? През профила намирам как за града, но не и за конкретната къща за гости  newsm78 Хм, сега виждам, че още се водим, че сме там (днес се върнахме). Може би след ден-два ще даде да се остави коментар?

# 63 712
  • София
Как да оставя отзив в booking.com? През профила намирам как за града, но не и за конкретната къща за гости  newsm78 Хм, сега виждам, че още се водим, че сме там (днес се върнахме). Може би след ден-два ще даде да се остави коментар?
На мен при пращат мейл с молба да напиша впечатления и да дам отзив. Обикновено след 3-4 дни.

# 63 713
  • DE
Да, няколко дни след престоя ще те поканят да оставиш отзив  Peace

# 63 714
  • Ланкър, планините Овнерог
Благодаря. И аз така си помислих, но понеже много държа да напиша отзив, реших за всеки случай да питам.

# 63 715
Някой да е запознат как вървят цените на декар земя за отглеждане на рози в розовата долина?

# 63 716
Някой да е запознат как вървят цените на дакар земя за отглеждане на рози в розовата долина?
Зависи в кое землище, в коя община, в коя област. Зависи също от категорията на земята, дали е поливна. Може да се предлага старо розово насаждение или нива, в която вие да създадете насаждението. От значение е и големината на парцела. Има прекалено много "зависи", за да ти се даде конкретен отговор.

# 63 717
Предполагам, че е поливен района, защото хората, които искат да купят имота ми в момента отглеждат рози. Предлагат ми 1000 лв. на декар, но ми се струва недостатъчно.

Последна редакция: нд, 13 авг 2017, 20:09 от maq-mi

# 63 718
  • Пловдив
Предполагам, че е поливен района, защото хората, които искат да купят имота ми в момента отглеждат рози. Предлагат ми 1000 лв. на кв.м., но ми се струва недостатъчно.
Цена на м2,не е ли на декар? Влезте в олх  или други сайтове и сравнете.

# 63 719
 Joy
На декар, разбира се.
В момента купувам апартамент и в главата ми само кв.м
 Joy

Общи условия

Активация на акаунт