?Въпроси всякакви?

• 5 553 623
  • 96 496
  •   1
Отговори
# 63 690
  • София
Офелия, огромни благодарности за изчерпателния отговор! Момиченце е, да. Всеки ми казва да взема дрешки, при това много по-големи, за да ги носи повече време. Все ми се струва по-удачно да купя дреха, ако е за рожден ден...може и да не съм права. Златните обици също са вариант, да. Мислех и за някакви книжки, тип образователни, с различни звуци и картинки...Много се затруднявам. Ако се сетиш за още някой вариант и съвет, моля те да споделиш:)
Щом е близко детенце, момиченце, бих взела нещо златно на синджирче, детелинки, калинки, гривничка съм подарявала, много ѝ се радваха. Виждала съм едни калинки , златни и отгоре с цветен емайл, много са красиви. Дрешки... те си имат достатъчно. Не са и скъпи. Това е мое мнение.  Peace

# 63 691
И аз съм за златно нещо за спомен,щом е близка може да прецените.Отделно ще го осветят на кръщенето и ще стане още по "ценно" от чиста сантиментална стойност.Аз имам от моето кръщене какви ли не неща,някой не съм и слагала,но си ги пазя за спомен и някак като знам с каква любов и радост са ми ги избирали близките ми става много мило и приятно.Подарихме на последното кръщене четирилистни детелинки от бяло злато,матови и гравирани,с тънки верижки.Двете излязоха около триста лева,което си е нищо за подарък на близко дете.

# 63 692
  • Sofia
Колко струва поставянето на гръмоотвод на къща?

# 63 693
  • София
Помогнете ми, какво да подаря за кръщене на бебе на 1 годинка? Близко ми е детенцето, искам нещо интересно да дам за подарък, а не пари.

Ваучер за фотосесия.

# 63 694
  • Варна
Мога ли да подам жалба срещу един индивид, на когото знам само първото име и адреса?

# 63 695
Регистрирана съм в Бюрото по труда, но вече започнах работа и сключих договор. Работодателят ми каза, че няма нужда да ходя да се отписвам, всичко става автоматично и те подават информация до тях, че вече съм наета, а от бюрото казват, че задължително в 7дневен срок трябва да отида и да се отпиша  ooooh! Трябва ли да ходя или не?

# 63 696
Здравейте!
Приемам предложение за домашен интернет и кабелна телевизия в района около Симеоновско шосе. Досега бяхме на Мтел, но не сме доволни и само чакахме да изтече договора. Виваком се оказа,  че точно там нямат покритие.

# 63 697
  • ВАРНА
Регистрирана съм в Бюрото по труда, но вече започнах работа и сключих договор. Работодателят ми каза, че няма нужда да ходя да се отписвам, всичко става автоматично и те подават информация до тях, че вече съм наета, а от бюрото казват, че задължително в 7дневен срок трябва да отида и да се отпиша  ooooh! Трябва ли да ходя или не?
Трябва да се отпишеш от бюрото по труда. В противен случай ще имаш право на нова регистрация едва след 6 месеца (ако се окажеш без работа) -
http://rabotatami.com/info/info/pravanabezrabotniya-procedura.html

# 63 698
  • Пловдив
Да, получават информация, и ако  не ги уведомите имаше нащо като наказание за определено време,че  нямате право да се регистрирате в рамките на определен период отново  .Ако сте получавали обезщетение безработица е задължително да уведомите и БТ ,а после и НОИ .Информацията ми е от 1 година.

# 63 699
Мога ли да подам жалба срещу един индивид, на когото знам само първото име и адреса?

Можеш да подадеш. От полицията по първото име и адреса ще добавят липсващата информация.

# 63 700
Здравейте!
Приемам предложение за домашен интернет и кабелна телевизия в района около Симеоновско шосе. Досега бяхме на Мтел, но не сме доволни и само чакахме да изтече договора. Виваком се оказа,  че точно там нямат покритие.
[/quotе]

Виж тази фирма:
http://www.netip-bg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1% … 1%82%D0%B8%D0%B5/

Брат ми им ползва услугите. При тях никога не е имало проблем с мрежата. Много са добри.

Последна редакция: сб, 12 авг 2017, 10:32 от crazy banana

# 63 701
  • София

Според вас кой е по-компетентния, работодателя или специалистите в бюрото по труда. Кажете на работодателят ви да си прочете чл. 54д, ал. 3 от КСО и да не ляля глупости, щото после като стане нещо вие ще сте на пангара, а не той.

# 63 702
Не намерих тема за безумията и бюрокрацията в България и затова пиша тук, по повод автоматично ли отива информацията в НОИ.  Не е ли малоумна бюрокрация, това, започналият нова работа човек, да ходи в Бюро по труда, да виси на гише, за да се отпише. Че и в НОИ след това, да заявява информация, да носи договора си. Цял ден неплатен трябва да вземе току-що започналият работа, за да заявява неща, които електронно могат да станат. За НОИ можело вече от 1 юли, 2017 и с ПИК кода, но се прикачвал и сканиран новия трудов договор. Но Бюрата по труда за какво са, не съм чула да са намерили на някого работа?

Последна редакция: сб, 12 авг 2017, 11:38 от kristinia

# 63 703
самото БТ е достатъчно ненужна бюрокрация.

т'ва па за НОИ изби рибата.

# 63 704
  • ту тук, ту там
Може да се уведоми БТ по пощата, изпраща се трудовият договор с обратна разписка.

Общи условия

Активация на акаунт