?Въпроси всякакви?

• 5 556 095
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 74 040
Преди кръводаряване прави ли се някакво изследване от лекар? И изобщо как се преценя, че човек не е подходящ.
Има ли минимални изисквания, освен кръводарителя да е здрав? Например еди колко си кг. на даден ръст, начин на хранене и т.н

минимум 50 кг. ,хемоглобин, кръвно за това се сещам.

# 74 041
  • В сърцето на любимия човек
Мисля, че в определени случай се прави изключение за кръвното.
Баща ми е хипертоник от дете, но е регистриран като кръводарител към центъра по трансфузионна хематология и са го викали и посред нощ при катастрофи заради изключително рядката си антигенна формула. На него кръводаряването му се отразява добре на хипертонията и обикновено известно време след това не прави кризи. Но все пак случаят е много индивидуален и особен и може би затова се прави изключение.

# 74 042
  • оттам, откъдето започва България
Имах предвид, че кръвното се мери в момента преди вземане на кръв. Ако е високо въобще не рискуват да вземат кръв. Аз също съм кръводарител и съм присъствала на много случаи, в които категорично отказват, след като измерят кръвното. Някои хора не са хипертоници, но се притесняват от самата манипулация и вдигат кръвно точно преди това.

# 74 043
  • Sofia
Скрит текст:
Нещо, което сте ползвали срещу слънце за дете на 2 години, склонно към слънчева алергия? На Юсерин имам за мен с висок фактор и против слънчева алергия, но за дете не зная кое е ок.

Ако не е късно - препоръчвам Green people.
https://www.greenpeople.co.uk/shop/by-product/organic-sun-lotion … -scent-free-150ml
Изхвърлих всичко друго, след като синът ми направи ужасна, слънчева алергия от скъп крем.

Скрит текст:
Благодаря ти, Жълто Цвете. bouquet

Цената не ми е важна, важно е само да мога да я следя и да я получа, де. Значи международна препоръчана с предимство.
Последно като изпращах с проследяване, то работеше до слагането в чувал, после се надяваш всичко да е ок.
Пак със закъснение, но това не е вярно.
Пращаш пратката с тракинг номер, след това я следиш в международен сайт за проследяване, например
https://m.17track.net/en
Така следиш движението в цял свят.

Последна редакция: нд, 20 май 2018, 09:28 от bubanka

# 74 044
Много благодаря, момичета. Искам да дарят кръв, но преди години като бях ходила ме върнаха с оправданието, че съм много слаба. Но в момента съм 52-3 кг., освен това не пия лекарства и нямам проблеми с кръвното.
Притеснявам се само да не ми стане зле, доколкото четох трябва да не е на гладно.

# 74 045
  • оттам, откъдето започва България
Винаги преди кръводаряване хапвам здраво, защото количеството кръв, което ти източват, все пак не е малко.

# 74 046
И кафе пий,за после ти дават кола и шоколади.Аз давам 2 пъти на година,попълва се декларация със заболяванията,лекарства дали и какви си приемала,дали си бременна,татуировки такива въпроси са.После кръвното,не трябва и да е ниско,че после още пада и под 50 кг. също ще те върнат.На декларацията се отбелязва и ако е за някой конкретен.Ако те одобрят,проверяват кръвната група и тогава лягаш или сядаш по тяхна преценка.Не е страшно,после не шофирай и поседи на въздух,хапни и пий нещо.Успех.

# 74 047
С рядка кръвна група съм и не са ме връщали до сега. Първия път беше по спешност. Взеха ме от работа източиха ми 450 мл кръв и се върнах да си доработя. Мъжете, дето дадоха кръв с мен и двамата припаднаха. Втория път за операция на близък, минах, взеха ми кръв и от там направо отидох на гости. Третия път - доброволно, взеха ми кръв и се прибрах с градски транспорт. Но е съвсем индивидуално. Исках да кажа, че явно на мен никога от това не ми става лошо, а мъже, тогава на 30 и 40, се строполиха като станаха от кушетките.

# 74 048
Момичета, с какво да изчистя мед от документи, карти и т.н? Не знам как е успял приятелят ми ама всичко е омазал  ooooh!

# 74 049
  • Mediterraneo
Редовен кръводарител бях в Бг, тук си занемарих постъпките, но никога не са ме връщали. 3-4 пъти в годината дарявах кръв, с високо кръвно съм по принцип( с висока долна граница), но винаги съм успявала да даря кръв. И тауировки имам, те също не са пречка. В декларацията всичко се описва- пътувания, татуировки, медикаменти и т.н.

# 74 050
А къде се дарява?

# 74 051
https://ncth.bg
Зад хотел Принцес или какъвто е там сега. На "Клокотница" и "Братя Миладинови"

# 74 052
Момичета, с какво да изчистя мед от документи, карти и т.н? Не знам как е успял приятелят ми ама всичко е омазал  ooooh!
С вода би трябвало всичко да се почисти.

# 74 053
  • София-Младост
Тези с високото кръвно пиете ли бетаблокери? Ако да и е декларирано това, не би трябвало да разрешат да дадете кръв.

# 74 054
Как съхранявате вече отворен кокосов орех?

Общи условия

Активация на акаунт