?Въпроси всякакви?

• 5 504 365
  • 96 496
  •   5
Отговори
# 22 755
Как да се справя със запушен канал?Предложете ми работещи "прахчета" за канал?
с какво е запушен ?
предимно дребни хранителни отпадъци,става въпрос за мивката в кухнята

# 22 756
  • София
С бронзант ще мога ли да залича разлика в тена? Оказа се, че роклята ми е с по-изрязано деколте и се вижда светлата кожа от горницата на банския.  Blush

с какво е запушен ?

Mr Muscolo

Скрит текст:

# 22 757
  • Sofia
с какво е запушен ?
  сложи едно пакетче сода и изсипи 1/2 бутилка оцет

# 22 758
# 22 759
  • София

С това трябва да се внимава обаче и не знам, дали става за кухненска мивка. Ние отпушвахме канал на вилата с този продукт и ни казаха от магазина да внимаваме.

# 22 760
то с всичко трябва да се внимава.  hahaha
да не мислиш ,че на Мускула  не пише да се внимава с употребата му  ?

да сипва 1-2 с.л  от содата  и да полее с малко топла вода. след няколко мин. да отмие с топла вода.  хубаво е да се повтори процедурата.  а за в бъдеще да се мисли как да не се запушва тръбата (не бих казал че е канал) на мивката.  Laughing

# 22 761
  • София
Содата съм чувала, че се "кипва" с оцет, както е писала Doli.

# 22 762
Содата съм чувала, че се "кипва" с оцет, както е писала Doli.
Натриевата основа е изключително хигроскопично съединение – има голяма разтворимост във вода, привлича и влагата от въздуха. При разтваряне във вода се отделя голямо количество топлина, при което разтворът може да изкипи.

точно отделянето на топлина се използва за да стопи мазнотиите полепнали по тръбата. тези мазнотии задържат и други отпадъци.  аз сипвам вода. оцета го използвам за салатката  Laughing

# 22 763
точно отделянето на топлина се използва за да стопи мазнотиите полепнали по тръбата.
Всъщност не е така. Натриевата основа осапунява мазнините.
Ако ставаше само с отделяне на топлина, щеше да е далеч по-просто.

# 22 764
и сапуна как  по-добре отмива - със студена или с топла вода ?

пп. аз използвам  сода каустик и топла вода.  това е моят отговор на въпроса.
други ако искат да си кажат техните начини на отпушване.

# 22 765
и сапуна как  по-добре отмива - със студена или с топла вода ?

Не ставаше въпрос за това. Прочети пак какво си написал.
Натриевата основа е изключително хигроскопично съединение – има голяма разтворимост във вода, привлича и влагата от въздуха. При разтваряне във вода се отделя голямо количество топлина, при което разтворът може да изкипи.

точно отделянето на топлина се използва за да стопи мазнотиите полепнали по тръбата. тези мазнотии задържат и други отпадъци.  аз сипвам вода. оцета го използвам за салатката  Laughing
Отделената топлина може да е от помощ, но не тя е основната причина за използване на натриевата основа за отпушване на канали.
Много ли ти е важно да пишеш в червено? Ужасно е дразнещо.

# 22 766
  • Burgas, Bulgaria
какви осигуровки е внасял работодателя ми ,докато съм била в майчинство - 16,80 или 20 лв. ,нещо не мога да се оправя с информацията ?

# 22 767
  • София-Младост
какви осигуровки е внасял работодателя ми ,докато съм била в майчинство - 16,80 или 20 лв. ,нещо не мога да се оправя с информацията ?
20.16 здравна осигуровка

# 22 768
  • Варна
Един съсед ми прави номера, та искам да попитам нещо... Имам апартамент, в който не живея, ползвам го рядко, понякога (особено лятото) роднини и приятели отсядат там, защото у дома няма как. Та на този апартамент си му плащам всички сметки онлайн, данъците най-редовно и 2-3 пъти годишно накуп плащам таксите за входа. Обаче вече втори път посред лято един съсед ми спира тока! Отваря ел. таблото на етажа и го спира. Хладилникът и фризерът се размразяват и ако не съм била там една седмица целия апартамент се вмирисва! Sick Поисках обяснение предния път - каза, че вентилатора на банята бил работел и шума тормозел съседите отдолу (той не е от тях, но както и да е). Оставих телефон, ако има проблем - да се обади, ще дойда да го спра, ако е бил забравен. Но ето, че сега отново е спрял тока без да се е обаждал и без вентилатора да е работил (в това съм 100% сигурна!).
Стана дълго, но: има ли право този човек да отваря таблото изобщо?! И ако не - на кого да се оплача - в електрото или в полицията?

# 22 769
DiveНикой няма право да отваря таблото, ако не е оторизиран.
При нас е заключено от електрото.

Общи условия

Активация на акаунт